4. Klassisk tomatsuppe
INGREDIENSER:
6 tomater, 2 dåser flåede tomater, 4 dl vand, oregano, 1 bouillonterning, 2 fed hvidløg, salt, 1 dl fløde og en håndfuld frisk basilikum. (De friske tomater kan udskiftes med en dåse tomater, eller suppen kan laves helt med friske tomater, 18 i alt.)
SÅDAN GØR DU:
• Sær stilken af tomaterne.
• Kog vand i en gryde, nok til at dække alle tomaterne.
• Når vandet koger, lægger du tomaterne i. Lad dem ligge i et par minutter, og tag dem op.
• Flå skindet af tomaterne med en lille skarp kniv.
• De friske tomater og dåsetomaterne blendes sammen.
• Put tomater, vand, oregano og bouillon i en gryde, og kog i 25 minutter.
• Tilsæt hvidløg og fløde, og kog yderligere et par minutter.
• Servér suppen med basilikum og croutoner.
CROUTONER
Ingredienser
Brød, olivenolie, hvidløg, frisk basilikum og salt.
Sådan gør du
• Hak basilikummen fint. Pres hvidløget i olivenolien, og tilsæt salt og basilikum.
• Skær brødet i små tern, eller stik det ud med en lille kageform.
• Varm en pande op med olien, og rist stykkerne på panden, til de er gyldne.
TIP!
En tykkere, lidt mere cremet suppe er nemmere at spise, da den sidder lidt fast på skeen.