SPONSORERET indhold
Lækker helstegt kylling i airfryer
Kogebogsforfatter Trude Eide Straume elsker kylling, og da hun skulle skrive sin kogebog om airfry, ville det ikke have været en rigtig en af slagsen uden denne opskrift, mener hun.
Af: Trude Eide Straume, Den store airfryer-kogebog
Foto: Harald Hjellum/Trude Eide Straume
2 |
Total: en time, 15 min
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 1 hel, fersk kylling
- 1 spsk paprika
- 1 spsk røget paprika
- 2 tsk chilipulver
- 2 tsk salt
- 1,5 tsk løgpulver
Sådan gør du
- Forvarm airfryeren til 175 grader. Dup kyllingen tør med køkken-rulle, og tjek at der er plads til den i din airfryer. Er det sådan, at bagbenene stikker for højt op, kan du binde dem sammen med bomuldstråd og presse dem lidt ned.
- Bland krydderierne og strø dem over hele kyllingen. Steg den med brystet nedad de første 30 minutter. Derefter vendes kyllingen forsigtigt og steges i yderligere 30 minutter. Brug eventuelt et stegetermometer, som stikkes i den tykkeste del af kyllingen. Kernetemperaturen bør være mindst 68 grader.
- Lad kyllingen hvile i mindst 10 minutter, før du deler den.
For endnu mere smag i kyllingen kan du lægge urter, smør og lignende ind under skindet på den. Du kan også fylde den med citron, løg, hvidløg, friske urter, eller hvad du måtte ønske. Serveres gerne sammen med en dejlig grøn salat, kogte ris, kartoffelmos eller en god nudelsalat.
Opskriften er fra Trude Eide Straumes bog 'Den store airfryer-kogebog', der er udgivet hos Politikens Forlag: