-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
Valnødde-marcipankage
7
Ingredienser
- 100 g valnødder
- 250 g smør
- 3 dl rørsukker eller lyst muscovadosukker
- 250 g marcipan
- 3 æg (L)
- 1 økologisk appelsin, skal og saft heraf
- 1 knsp salt
- 2,5 dl hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 1 stor springform
Sådan laver du kagen
- 1. Begynd med at riste nødderne i ovnen. Efter ca. 8 minutter på 180 grader, vil de være gyldne og duftende. Lad dem køle ned, og blend dem ved hjælp af pulse-knappen på blenderen, så fint som muligt. Stop, når konsistensen er som groft mel – ellers risikerer du, at massen begynder at blive til nøddesmør.
- 2. Rør smør, sukker og marcipan cremet og luftigt, og tilsæt derefter æggene et ad gangen. Tilsæt valnøddemelet, appelsinsaft og -skal og salt og sigt mel og bagepulver i dejen. Vend dejen sammen med en dejskraber, og hæld den i den smurte springform.
- 3. Kagen skal bages i 30-40 minutter ved 180 grader. Prøv om en tandstik kommer ren ud, og giv den evt. lige 5 minutter mere.
- Tip:
- Smagen af nødder er langt mere karakteristisk, hvis du rister dem, inden du bruger dem i din dej.