10 tendenser,  der er værd at holde øje med

Foto: Getty Images & PR Få inspiration til forårs- og sommermoden.

10 tendenser, der er værd at holde øje med

Foråret er over os og sommeren lige på trapperne, og vi krydser fingre for, at det lune vejr følger trop. Derfor har vi samlet sæsonens ti bedste og mest brugbare tendenser, som gør dig klar til netop dét.

1. Tid til trench 

trenchcoat.jpg

Det er en klassiker, som mange af os allerede har hængende i skabet, og er du ikke med i klubben, så kan du trygt investere i en. Vi taler om den lyse trenchcoat, der denne sæson både fås i opdaterede udgaver med diskrete tern og helt uden dikkedarer. Uanset udtrykket er det en genial følgesvend i sommerhalvåret.

uniqlo.jpg
Uniqlo, 1.299 kr.
munthe.jpg
Munthe, 2.999 kr.

2. Batikken er tilbage

GettyImages-1159495044.jpg

Det psykedeliske tie dye- eller batik-print lever i bedste velgående hos bl.a. Blanche og Rabens Saloner. Printet var særligt hot i slutningen af 60’erne, hvor de vilde farver og syrede mønstre matchede den frisindede livsstil, og nu er det altså tilbage på alt fra nederdele og stropkjoler til sweatshirts og bøllehatte.

cos.jpg
Trøje, COS, 390 kr. 
rabens.jpg
Rabens Saloner, 1.800 kr.

3. På Stroppetur

kjole.jpg

Stropkjolen er den perfekte følgesvend i sommerhalvåret, og således også i år, hvor den findes i mange længder og med eller uden print. Brug kjolen til hverdag med en T-shirt under og et par grove støvler og til fest med en oversized blazer og smukke sandaler med hæl.

arket.jpg
Arket, 515 kr. 
woodwood.jpg
Wood Wood, 2.400 kr. 

Læs også: 15 fede forårsjakker under 1.500 kr.

4. Dejlige denim

denim.jpg

Da forårs- og sommerkollektionerne blev præsenteret på catwalken, havde Chloé fokus på jeans med vidde og Balenciaga på de højtaljede af slagsen, mens Paco Rabanne viste, hvordan det grove materiale let kan fungere til et aftenlook tilsat delikate blonder. Kort sagt: Denim er overalt.

stories.jpg
Overalls, &Other Stories, 696 kr.
taske.jpg
Taske, Arket, 590 kr.

5. Be square

briller.jpg

Den firkantede solbrille, der bl.a. var populær i 70’erne, er tilbage. I 2021-udgaven fås den i mange forskellige, moderne stel, og den er både cool i den lille og i den oversized version.

hm.jpg
H&M, 349 kr
rayban.jpg
Rayban, 2.010 kr. 

6. Kædereaktion

kæde.jpg

Trænger smykkeskrinet til nyt indhold? Så kan du med fordel lade dig friste af en iøjnefaldende halskæde. Statementsmykket er en nem genvej til at opgradere en tynd strik eller en enkel T-shirt, og du kan sagtens mikse flere forskellige kæder.

julie_sandlau.jpg
Julie Sandlau, 8.050 kr. 
hm_halskæde.jpg
H&M, 70 kr. 

7. Sæt dit aftryk

sandal.jpg

Den chunky sandal med sporty referencer er kommet for at blive, og du kan fint bruge den allerede nu med en tennisstrømpe i. Sandalen er perfekt til at give et feminint look et cool tvist, og så passer den også perfekt ind i athleisure-tendensen. 

marni.jpg
Marni, 4.099 kr.
boss.jpg
Boss, 3.499 kr. 

Læs også: Skal du have nye sneakers? Her er vores 17 favoritter

8. Veste på repeat

veste.jpg

Vi er vilde med veste, og ikke kun den lune, strikkede slags. Forbered dig på at se en del til den såkaldte waistcoat, som oprindeligt blev skabt til smokingen, til de lange veste samt til veste, som kan bruges uden på en frakke. Vesten er det optimale item til et lækkert og forårsvenligt lag-på-lag-look.

yas_vest.jpg
Y.A.S, 499 kr
stinegoya.jpg
Stine Goya, 2.500 kr.

9. Cardilicious

cardigan.jpg

Cardiganen har været ude og inde af modebilledet utallige gange, og lige nu er den igen überhot og har faktisk været det, siden Katie Holmes sidste sommer skabte røre i en overdimensioneret kashmircardigan og matchende bh.

cardigan_ganni.jpg
Ganni, 1.599 kr. 
woodwood_cardigan.jpg
Wood Wood, 4.000 kr. 

10. Neon

neon.jpg

90’ernes neonfarver er tilbage på modebanen og pryder især sæsonens accessories, som vi bl.a. så det hos Bottega Veneta. Du kan gøre farverne hverdagsvenlige (og mindre rave partyagtige) ved at mikse dem med alt fra sort og hvid til denim og beige.

blanche.jpg
Blanche, 1.199 kr.
baum.jpg
Baum und Pferdgarten, 1.799 kr.
Se, hvad vi ellers skriver om: Tøj og Trends