Kendte danske kvinder
SPONSORERET indhold

5 kendte kvinder: Sådan holder vi os smukke kvit og frit

Følg 5 kendte kvinders bedste skønhedsråd og hold dig smuk uden pengepungen skal op af lommen.

Af: Amalie Holm Foto: Alamy
01. maj. 2015 | Mode | ALT for damerne

Hver uge har vi fået kendte danske kvinder til at røbe, hvilke budgetvenlige skønhedsprodukter de bruger til at holde sig smukke med. Og vi har fået dem til at dele deres bedste skøndhedstips med os, som ikke koster en krone. Det har ført til et hav af gode og nyttige fifs. Nu er tiden kommet til at samle de 5 bedste skønhedstips gennem tiden, som vi alle kan følge kvit og frit.

LÆS OGSÅ: De 9 ultimative skønhedsprodukter under 150 kr.  

Fortæl aldrig andre om dine skønhedsfejl
Ifølge makeupartist og skønhedsblogger Johanne Danshøjs skal vi gemme vores skønhedsfejl af vejen i stedet for at italesætte dem. Det bliver det nemlig kun værre af. 
 


- Mit bedste skønhedstip må være fra min kusine, som tidligere var stor model og rejste hele verden rundt. Hun har altid sagt til mig "fortæl aldrig andre mennesker om dine skønhedsfejl, så lægger de nemlig mærke til dem". Og findes der noget mere selvforstærkende end at fortælle ens veninden, at man har fede lår?! Så synliggøre man sine fede lår overfor sig selv og andre. Men husk på at fede lår også er lækre, især hvis man selv tror på det. Vi skal tale pænt om os selv og til os selv. Vi har jo alle fejl og mangler og dem skal vi stå ved. Og husk på at der også er skønhed i det uperfekte.

Læs mere om Johannes 3 gode råd til meget flottere hud, som ikke koster dig en krone.

Husk at fjerne din makeup hver dag  
Anne Bech har to gode fif i ærmet. Hun bruger olivenolie som makeupfjerner, og så gør hun os opmærksomme på, hovr vigtigt det er, at få fjernet makeup hver dag.- Hvis du skal have fjernet strid mascara eller fuld aftenmakeup i et snuptag, så er olivenolie virkelig et mirakelmiddel. Det har jeg lært af min faste makeupartist Christina Wedel. Det næste tip ville være, at du skal fjerne din makeup hver dag. For dit ansigt skal have lov at ånde.

Læs mere om hvilken mirakelsalve de bruger til næsten alt hjemme hos Anne Bech

Husk at vaske dine makeuppensler
Ellers får du uren hud. Sådan lyder det bedste skønhedstip fra tidligere modekoordinator på ALT for damerne Cecilie Gry Philipsen. - Hvis du bruger pensler til at lægge din makeup, blush og især foundation, så husk at vaske dem. Det skal gøres oftere, end du umiddelbart lige tror, da der samler sig et hav af bakterier i dem, og det kan medføre urenheder og infektioner i din hud. Når du vasker dine pensler, kan du blot bruge din hårshampoo eller opvaskemiddel. Jeg anbefaler at bruge en sæbe uden for meget parfume. Husk at lægge penslerne ned, når de skal tørre, så der ikke løber vand ned i røret, som holder hårene fast med lim. Vand opløser nemlig limen, og din pensel vil derfor begynde at fælde.

Læs mere om hvilke budgetvenlige skønhedsprodukter, som Cecilie mener macher de dyre her.

LÆS OGSÅ: 12 ting du skal vide, hvis du er begyndt at finde grå hår

Hold pause fra makeuppen
Sofie Lassen-Kahlkes bedste skønhedstip er, at vi ind imellem holder os fra makeuppen, så huden kan få luft og sol. 
  

- Jeg synes ikke, at kvinder bliver smukkere af at bruge meget makeup til hverdag. Og det er som om, at man bliver mere hverdagssmuk, hvis man holder pause med makeup og bare lader det naturlige ansigt få lidt luft og sol. Jeg kan altid se på min hud, når jeg i en periode har brugt for meget makeup på arbejdet. Når jeg så prøver at være naturlig og uden makeup, så kan man se, at huden er hærget og i underskud. Så mit fif er: Hold pause med makeuppen.

Du kan læse mere om, hvilke skønhedsproduker der har gemt sig i Sofies toiletpung de sidste mange år, her

Badning i det kolde vand 
Gør som vores chefredaktør Tina Nikolaisen og hop en tur i vandet selvom det er koldt. Det giver energi og velvære.
   


- Mit bedste skønhedstid er så absolut at vinterbade. Jeg har for første gang i mit liv badet minimum en gang om ugen hele vinteren, og jeg er blevet afhængig af det. Gyset og fornemmelsen, når blodet fiser rundt i kroppen, er uden mage. Varmen som efterfølgende strømmer ud i alle kroppens afkroge giver ny energi og en velvære, som ikke kan købes for penge. Og så er det ovenikøbet gratis.

Du kan læse mere om hvordan Tina holder sig smuk lige her.

LÆS OGSÅ: Her er den ultimative guide til overgangsalderen

LÆS OGSÅ: Trin-for-trin: Sådan tørbørster du din krop