Sienna Miller hair
SPONSORERET indhold

8 uundværlige hårtips: Undgå krus, få volumen og meget mere

Lækkert hår behøver ikke tage lang tid! Med bare 5-10 minutter og disse 8 simple tips, kan du snildt få dit hår til at ligne en million.

Af:: Julie Kraase Brandt Foto: Getty Images
17. aug. 2017 | Mode | Eurowoman

Få krøllerne til at holde

Det vigtigste, når du skal lave krøller, er at give håret det rigtige fundament. Dvs. at du skal starte med at give håret hold helt fra våd tilstand. Føntør det med et stylingprodukt, for eksempel en mousse eller stylingcreme, gerne med hovedet nedad. Når håret er helt tørt, deler du det op i tre etager og starter med at krølle en enkelt tot ad gangen med dit krøllejern – begynd nederst i nakken, og arbejd dig opefter. Lad krøllerne køle fuldstændig af, inden du reder håret igennem. Gør du det før, mister de lidt af deres spændstighed.

Vi foreslår: Curl Hold Spray, GHD, 240 kr. (sponsoreret)

Skab seriøs volumen

Kram en volumenmousse ind i dit håndklædetørre hår, og føntør det med hovedet nedad, indtil det er helt tørt. Rul derefter håret op på varme curlere, og spray undervejs med lidt hårspray. Jo højere du holder håret, mens du ruller, des mere spændstighed og volumen får du i krøllerne. Store curlere giver mindre krøl end de små, men skaber mere volumen. Lad curlerne afkøle fuldstændig, før du tager dem ud og reder håret godt igennem med en børste.

Vi foreslår: Full Form Mousse, Bumble and Bumble, 300 kr. og Does It All Styling Spray, Bumble and Bumble, 260 kr. (sponsoreret)

Struktur og bevægelse

Her kan du sagtens starte med tørt hår, som gerne må være vasket dagen før. Spray saltvandsspray i bunden og længderne, inden du roder lidt rundt i håret og krammer det med fingrene. Sno håret rundt om fingrene tot for tot, og fæstn dem med en hårnål. Jo større totter hår du tager, des mindre krøl og mere fald får du. Føntør håret, hvis du har travlt, eller lad det tørre fuldstændig, inden du tager hårnålene ud og reder håret igennem med fingrene. Afslut evt. med en tørshampoo i bunden og et serum i spidserne.

Vi foreslår: Salt Water Spray, Trine’s Wardrobe, 90 kr.

Styr kruset hår

Kruset hår forekommer i både naturligt krøllet hår og almindelig fint hår, der er udsat for høj fugtighed og varme. Uanset hvad er dit hår afhængigt af et produkt, der plejer og samler håret, samt varme fra en føntørrer. Føntør håret i sektioner, så hele håret får suget noget af produktet til sig og bliver aktiveret af varmen. Det bedste tip er aldrig at gå udenfor, før dit hår er 100 % tørt.

Vi foreslår: Frizz Control, Moroccanoil, 140 kr.

Spis dig til smukkere hår

Hvis du synes, dit hår er blevet mat og kedeligt, kan du starte med at kigge på din diæt. Det, du putter i munden, påvirker nemlig dit hår lige så meget, som det påvirker din hud. Fed fisk, avokado, kerner og nødder er gode kilder til omega-3, der gør dit hår smukt og glansfuldt. Vil du gerne tage et ekstra kosttilskud, har B-vitamin og zink en god indvirkning på dit hår.

Vi foreslår: Mega B-Stress, Solaray, 350 kr. (sponsoreret)

Lær at mestre den skødesløse chignon

Det ser nemt og helt tilfældigt ud, men gør du lidt ekstra ud af den klassiske knold, får den dig til at ligne en million. Har du helt glat hår, kan det være en fordel at bruge et stort krøllejern for at give det lidt mere bevægelse. Kom derefter hårpudder i rødder og længder, hvilket giver håret en lidt sejere struktur, så det er nemmere at sætte. Saml derefter dit hår i en lav hestehale, før du snor håret rundt om elastikken og fæstner det med en hårnål.

Vi foreslår: Hair Powder No. 89, Zenz, 150 kr.

Lidt ekstra til en særlig anledning

Skal du til stor fest, julefrokost, bryllup eller måske på en særlig date, kan du forkæle dig selv med en professionel føntørring hos Blow i København. Du kan vælge mellem otte forskellige frisurer, der selvfølgelig tilpasses din hårtype og dine ønsker. Prisen inkluderer hårvask, og du kan roligt regne med, at din frisure holder en hel weekend.

Vi foreslår: En føntørring hos Blow CPH tager ca. 1 time og koster 375 kr.

Glam dit korte hår op

Kort hår har aldrig været hottere, men uanset om du har langt hår, page eller er helt kortklippet, er det tilbagestrøgne look superaktuelt og passer til alle. Føntør håret fra håndklædetør tilstand med en gelé, mens du reder det tilbage. Put ekstra gelé i håret, når det er tørt, og lad den lufttørre. Håret forbliver derefter i den form, du har skabt.

Vi foreslår: Catwalk Wet Look Gel, Tigi, 170 kr.

Anbefalet til dig