Kendte kvinder siger fra overfor aldersdiskrimination omkring at bære bikini
SPONSORERET indhold

Kendte kvinder siger fra: ”Bikini har intet med alder at gøre”

Må man have bikini på, når man 50+? Det må man uden tvivl, hvis man spørger en lang række danske kvinder, som nu siger fra overfor aldersdiskrimination.

Af: Emma Fjalland Lund Foto: Private
02. aug. 2022 | Mode | ALT.dk

”Du er ved at være lidt for ’slidt’ til de her selvfotos.”

Når fitnessdronning Charlotte Bircow vil reklamere for sine cremer, gør hun det ofte med et telefonbillede af sig selv i bikini. Men det er ikke alle, der er enige i, at en bikini er en god idé, når man har rundet de 60, og hun møder derfor til tider kommentarer som ovenstående.

Kommentarerne handler om hendes krop, hendes lår og hendes mave – og kommer ofte fra andre kvinder.

”Det er rigtig ærgerligt, at der sidder nogen bag krigertasterne derhjemme og kommenterer, i stedet for at sige noget sødt," fortæller Charlotte Bircow i Go’ Aften Live, som dog ikke lader kommentarerne stoppe hende.

”Jeg har tænkt mig at have bikini på til den dag, hvor jeg ikke er her mere, hvis det er dét, jeg har lyst til.” 

#allekroppeerbikinikroppe

Opbakningen til Charlotte Bircow strømmede hurtigt ind på de sociale medier, hvor blandt andet Anna Thygesen og Line Baun Danielsen talte med om problematikken. Med hashtagget #allekroppeerbikinikroppe postede tv-værten fx et ”sympatibillede” af sig selv i bikini fra en dejlig solskinsdag i Spanien.

”Bikini har intet med alder at gøre – men retten til at gå i præcis det man har lyst til,” skriver hun blandt andet, mens Anna Thygesen deler nogle af de kommentarer, som hun gennem tiden har fået i indbakken:

"Er det ikke en fejl med de rynkende ben? Det ligner gammelkone ben."

ALT.dk har været i kontakt med en Anna Thygesen, Line Baun Danielsen samt en række andre kendte, danske kvinder, som alle kalder det "en meget vigtig debat", og derfor ligeledes viser deres støtte. Mange af dem endda med et bikinibillede.

Anbefalet til dig