Sådan undgår du at lave fejl i badet.
SPONSORERET indhold

Begår du også disse 3 fejl i badet?

Lad os starte med det vigtigste. Der findes ingen officielle anvisninger for, hvor ofte man bør gå i bad. Det er ifølge forskerne i høj grad det sociale kodeks, der dikterer, at svedlugt ikke er eftertragtet, hvorfor mange dagligt hopper under bruseren.

Af: Mi Skjold Brix Foto: Alamy
03. feb. 2014 | Mode | ALT for damerne

- Der er i hvert fald ikke nogen sundhedseffekter i at bade og bruge sæbe på kroppen, selvom industrien har prøvet at bilde os det modsatte ind gennem mange år. I virkeligheden burde man forstyrre hudens balance så lidt som muligt, siger professor Mogens Kilian fra Aarhus Universitet til Videnskab.dk.

- Det er ikke, fordi jeg mener, at det nødvendigvis er dårligt at gå i bad hver dag - det gør jeg selv. Men jeg gør det ikke for at fjerne bakterier fra huden. Der er simpelthen fordi, jeg synes, det er rart,« siger han.

Halvdelen af danskerne går i bad 6-7 gange om ugen viser en rundspørge lavet for nyhedsbureauet Newspaq i 2009, skriver Videnskab.dk.

1 Du gør det for varmt og for langt
Men når nu mange af os bader næsten dagligt, hvad er det så, vi udsætter kroppen for? Og dummer vi os, når vi står under bruseren?

Ifølge skønhedsekspert og forfatter Charlotte Torpegaard, så begår flere af os nogle elementære fejl.

- For varmt vand og for lange bade er desværre en no-go, selv om det er yderst fristende på kolde vinterdage. Det udtørrer huden, og gør den irritabel og sart. Har du mod på det, så giver et lunt bad efterfulgt af et iskoldt gys under den kolde bruser en endnu bedre og sundere varme i kroppen. Der samtidig holder meget længere, siger hun til ALTfordamerne.dk

De varme og lange bade er desuden belastende for miljøet.

2 Du tørrer dig med sandpapir
På listen over mest graverende fejl er også, at håndklædet bliver brugt alt for voldsomt. Vi kunne lige så godt give huden en afslibning med sandpapir.

- Mht. at tørre sig for hårdt med håndklædet, så ja, undgå endelig dét, hvis du har sart hud og især i ansigtet. Dup i stedet ansigtet med en kleenex eller blødt toiletpapir. Det har jeg skrevet flere tips om i mine skønhedsbøger, siger Charlotte Torpegaard.

Fordi vand fordamper fra huden efter badet og efterlader huden tør, understreger Dr. Waldorf overfor den amerikanske avis Huffington Post, at det er vigtigt at bruge bodylotion efter badet.

- Brug med det samme et fugtgivende produkt på de områder, der har tendens til at udtørre så som arme og ben, siger hun til avisen.

Inden du gør det, kan det være en god idé i badet at bruge en mild bodyscrub for at fjerne døde hudceller, så huden optager fugten fra cremen eller olie bedre.

3 Du elsker skum
Valget af produkter på badeværelseshylden har også noget at skulle have sagt. Der hersker generelt en stor begejstring for bobler og skum i badekaret og i brusekabinen, men hvis du vil være god ved dig selv, bør du i virkeligheden skifte de mest skummende produkter ud med et alternativ med færre bobler. Det forkalrer skønhedsekspert Charlotte Torpegaard.

- Selv om de fleste af os elsker skum i badesæber og shampooer - og faktisk først føler os rigtig rene, når vores produkter skummer - så udtørrer det huden mere end godt er. Dét, der får produkterne til at skumme, hedder som oftest sodium lauryl sulfate, der kritiseres for at skabe irritation og allergi. Brug i stedet en badeolie, eller smør lidt af din bodyolie på huden inde i badet, lige inden du går ud, siger hun til ALTfordamerne.dk.

LÆS OGSÅ: Myteknuseren: Kan man vaske hår for ofte?