Linda Evangelista, Naomi Campbell og Christy Turlington
SPONSORERET indhold

Skal din hudplejerutine have et sjette gear?

Har du også hørt om essence, men svært ved at lure, hvad endnu et hudplejeprodukt til samlingen skal gøre godt for? Det korte svar: fugte!

Af: Julie Bruun Lund Foto: Ron Galella/Ron Galella Collection/Getty Images
19. jun. 2020 | Mode | ALT.dk

Du har sikkert allerede hørt om K-beauty, der med et 10-trinsregime af produkter får særlig ros for at efterlade huden gennemfugtet og med masser af glød.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du pigmentpletter og fjerner dem du har

Humlen med den sydkoreanske hudplejetendens er, at man – i stedet for at påføre én fed creme i ansigtet – skal påføre flere forskellige produkter. Én efter én, lag på lag.

Produkternes teksturer er typisk tynde og mere lette og har hver især til formål at forberede huden på at optage de efterfølgende produkter og samtidig sørge for, at de trænger dybere ned i huden uden at tilstoppe porerne.

Resultatet er ”glashud”; en ekstraordinært strålende og ensartet hud. Og hvem vil ikke gerne have det?

A’ hvaffor en essence?

Med K-beauty kom i første omgang sheet-maskerne, og med en stadig større stigning i antallet af essences, der titter frem, tyder meget på, det bliver det næste produkt, du og din hud får svært ved at undvære.

Men hvad er en essence, og hvad kan den?

Essence har fået tilnavnet ”mirakelvand”, og andre mener endda, at den er din nye bedste hudplejeven, hvis du først lærer den at kende.

Essence er da også en helt særlig størrelse; ikke en toner eller et serum, men derimod et godt miks af de to. Den er kendetegnet ved sin lette konsistens og høje indhold af aktive ingredienser som eksempelvis probiotika, hyaluronsyre, PHA-frugtsyre og antioxidanter.

Den lette konsistens er desuden i stand til at trænge dybere ned i hudens cellelag, hvilket bringer flere hudmæssige fordele såsom fugt og en mere ensartet hudtone med sig, og gør dertil din hud i stand til bedre at optage fugten af dine øvrige hudplejeprodukter.

LÆS OGSÅ: Karla Alajdi Neitzel har fundet produktet, der gør hendes vipper længere, tykkere og mørkere

Få din essence på

Følger man de 10 trin, skal det tyndtflydende mirakelvand påføres efter en dobbeltafrensning af huden – først med en oliebaseret og siden en vandbaseret rens – og dernæst en omgang eksfolierende toner. Det tyndtflydende mirakelvand fordeles i håndfladerne, inden det presses ind på huden og følges op af serum, fugtighed og SPF.

Det lyder sikkert meget lovende, men er du alligevel mere en af dem, som (forståeligt nok) ikke rigtig orker at tilføje flere produkter til hudplejerutinen, men gerne vil se, hvad den der essence bringer med sig, kan du lade den gøre det ud for din lotion. Det vigtigste er egentlig bare, at du påfører din essence på afrenset hud – og inden serum og fugtighedscreme.

Alle kan være med

Er du en af dem, der ridder med på essence-bølgen, er her fem gode bud på en essence, du roligt kan smøre i ansigtet.

CAUDALÍES VINOPERFECT ESSENCE 2.jpg

Med et indhold af druevand og glykolsyre virker denne hurtigtabsorberende essence lindrende og udglattende på huden.

PAULA’S CHOICES RESIST BRIGHTENING ESSENCE 2.jpg

Et højt indhold af bl.a. C-vitamin og hyaluronsyre er med til at gennemfugte og lysne huden. Gløden er iøjnefaldende.

SKIN REGIMENS MICROALGAE ESSENCE 2.jpg

Med bl.a. aktive mikroalger og antioxidanter er denne essence god til at forebygge tidlige ældningstegn ved at beskytte mod miljømæssige påvirkninger.

EXUVIANCES ANTI-POLLUTION ESSENCE 2.jpg

Denne essence balancerer og styrker huden med probiotika og fugtgivende PHA-frugtsyre.

MIZONS WATER VOLUME EX FIRST ESSENCE 2.jpg

Fugt, fugt og fugt. Det får du med Mizons essence, som dermed afhjælper dehydreret hud og får optagelsen af de efterfølgende produkter til at glide lettere.

Anbefalet til dig