Foundationtips
SPONSORERET indhold

Makeupartisten fortæller: Sådan bruger du din foundation bedst

Mangler huden glød? No worries. Den kan opnås med hjælp fra den rette foundation og metode. Vi har konsulteret en makeupartist, som giver dig genvejene og minder dig om fordelene ved en velfugtet hud og et kritisk blik.

Af: Marie Lodberg Foto: Jonas Bie og PR
06. jun. 2022 | Mode | Eurowoman

Det kan godt være, at SoMe flyder over med videoer af foundation-fascinerede typer, der med rund hånd og more is more-æstetik smører flere lag af flydende, farvet creme på ansigtet fra hårgrænse til kæbelinje. Og så står de der til sidst og ligner fondantkager. Det er ikke ligefrem dét look, makeupartist Mette Schou går efter, når hun lægger makeup.

“Det er et no-go at hælde foundation ud over ansigtet som i TikTok-videoer. Det er bare for show, og du ender med alt, alt for meget foundation. Det er langt nemmere at styre, hvis du dupper få prikker på ansigtet eller pumper det ud på en ren håndryg og arbejder derfra,” siger hun.

Ifølge hende er der ikke nogen regler, når det kommer til makeup. Det er en personlig sag og handler om at have det sjovt. Med én undtagelse: Når vi taler foundation.

LÆS OGSÅ: "Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået, fik jeg af en grønthandler"

“Det ligger ligesom i ordet, foundation. Det er grundstenen i en flot makeup. Det handler om at finde den helt rigtige tone og ikke mindst undertone. Er den varm eller kold? For hvis du ikke rammer plet, kan det se helt forkert ud, og så er du bedre tjent med helt at undvære.”

Hun understreger, at det slet ikke er sikkert, at du har brug for foundation. Måske er concealer nok?

“Mange kan have gavn af at tage et blik på deres ansigt i stedet for slavisk at følge en formel. Måske skal du prøve at lægge din makeup i ‘omvendt’ rækkefølge, så du tager øjenmakeuppen på først og ser, om der overhovedet er behov for foundation,” siger Mette Schou.

Hellere lidt, men godt. Det altafgørende er, som nævnt, farven. Få en prøve med hjem, og test den i dagslys. Kunstigt lys snyder. Og så skal den gerne ‘forsvinde’ på huden. Tricket er, at det skal se ud, som om du ikke har noget på, men at du har smuk hud.

“Du vil jo hellere have at vide, at du ser glødende og sund ud, end at din foundation er flot, ikke?” spørger hun. Retorisk, åbenlyst.

Men før du kommer til foundation, så tag lige og behandl din hud ordentligt. Rens og fugt er regel nummer ét, hvis din hud og din foundation skal tage sig smukt ud. Makeupartistens trick for at opnå god glød er at blande lidt highlighter i din dagcreme. Og så er du klar til foundation. Mette Schou bruger enten rene (!) fingre eller en beautyblender til at arbejde den ind i huden med.

“Gennemvæd svampen, så den svulmer op, og klem alt vandet ud af den. Så er den blød og perfekt til at bounce din foundation på med, og du får et nærmest airbrushed resultat,” siger Mette Schou.

“Og så brug pudder sparsomt, helst bare i T-zonen. Lad kinderne være naturlige og glødende.”

Ja tak.

LÆS OGSÅ: 9 populære hårtrends på TikTok: Frisør afslører, hvilke du skal kaste dig over – og holde dig fra

Anbefalet til dig