Mads Langer og Julie Lillelund i Genbrugsmode
SPONSORERET indhold

Røde Kors og Søren Le Schmidt viser, hvordan du nemt redesigner dit tøj

Røde Kors har i samarbejde med designeren Søren Le Schmidt lavet bogen "Genbrugsmode", som blandt andet kommer med en masse tips til, hvordan du nemt kan redesigne dit tøj, og give det nyt liv.

Af: Julie Bruun Lund
22. sep. 2020 | Mode | ALT.dk

Med tøj fundet i forskellige Røde Kors-butikker rundt omkring i Danmark har designtalentet Søren Le Schmidt skabt en kollektion, som er blevet foreviget i bogen Genbrugsmode Til oktober udgiver Røde Kors bogen i samarbejde med designeren selv, Gads Forlag samt Tomorrow Management, der har fotograferet kollektionen til bogen.

LÆS MERE: Kan mode nogensinde blive bæredygtigt? Her er tre skandinaviske brands, der prøver

Præcis ligesom Røde Kors’ årlige Stil-magasin er bogen fuld af smukke billeder af toneangivende danskere iført genbrugsfund. Forskellen er dog, at de medvirkende i bogen er iklædt Søren Le Schmidts kollektion, som er skabt til lejligheden.

freja sus og hella.jpg
I Genbrugsmode kan man blandt andre se Trine Dyrholm, Ibi Makienok med sønnen Anakin, Hella Joof og skuespiller Sus Wilkens sammen med kæresten, musiker Freja Kirk, sporte den fine kollektion. Her Freja Kirk og Sus Wilkens (t.v.) og Hella Joof (t.h.).

Kollektionen er udelukkende skabt af genbrugstøj, som er blevet redesignet og syet om til nye styles, for at vise, hvor mange muligheder man har for at give gammelt tøj nyt liv.

Samarbejdet kom i stand sidste år, efter Søren Le Schmidt havde læst en artikel om, hvor mange kilo tøj vi danskere køber om året. Der er tale om så mange kilo, at Røde Kors dårligt kan nå at sortere alt dét, vi samtidig sender til genbrug, og det fik designeren til at kontakte genbrugskæden.

“Jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave en stor kollektion af genbrugsvarer, som jeg redesignede. Dertil var mit ønske at udarbejde en smuk coffee table book, hvor vi kunne vise kollektionen på forskellige toneangivne personer samt give små tips og tricks til, hvordan man selv kan gå hjem i sin garderobe og eksperimentere og være kreativ. Røde Kors var heldigvis med på min idé fra starten, og jeg er enormt stolt af det endelige resultat,” lyder det fra designeren, Søren Le Schmidt.

soeren le schmidt.jpg
Designeren Søren Le Schmidt.

Designtalentet får ofte ros for at hylde diversitet blandt sine modeller, men også for sit store fokus på at arbejde med bæredygtige metervarer, når han designer sine kollektioner. Derfor var det heller ikke nogen vanskelig opgave for ham at skabe en kollektion udelukkende med udgangspunkt i genbrugstøj. Det var snarere en drøm, der gik i opfyldelse.

Foruden Søren Le Schmidt har også Uffe Buchard, Eva Kruse, Ane Lynge-Jorlén og Lotte Freddie bidraget til bogen, der også rummer kreative ideer fra en række kreative bloggere.

Få fingrene i kollektionen

Søren Le Schmidts kollektion, der er portrætteret i Genbrugsmode, bliver sat til salg i en pop up-butik den 9. oktober 2020 i Louise Roe Gallery på Vognmagergade i København, hvor du har mulighed for at få fingre i de fine styles.

Kigger du forbi og gør et godt køb, bidrager du samtidig til Røde Kors’ humanitærarbejde. Overskuddet fra tøjsalget går nemlig til Røde Kors' humanitærarbejde.

Der er altså fuld plade på upcycling, bæredygtighed og inspiration til, hvordan du selv kan redesigne dit tøj fremover – både det, du finder i genbrugsbutikkerne, din mormors klædeskab og i egne gemmer.

“Vi kan allesammen blive bedre til at genbruge og løbende redesigne. På den måde bliver vi allesammen mere bæredygtige og bevidste, men vi styrker og vedligeholder også vores kreativitet,” lyder en sidste opfordring fra Søren Le Schmidt.

Anbefalet til dig