Giv et smukt og personligt smykke i julegave
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: By Birdie, bykjaergaard, Christine Hvelplund, Kinz Kanaan, Lobelune, Mads Z, Marianne Dulong & Minna Lund.

Giv et smukt og personligt smykke i julegave

Der er mange grunde til, at et smykke er den perfekte julegave. Det holder mange år ud i fremtiden, kan opgradere selv det mest simple hverdagsoutfit – og så er det et evigt minde om den person, der nøje har udvalgt lige præcis det fine, glimtende kunstværk, der pynter på ens finger, ører eller hals hver dag.

Overvejer du at forære din søster, mor eller veninde et smykke til jul i år, er det værd at gøre dig et par enkelte overvejelser, inden du vælger. Er hun til sølv eller guld, minimalistisk eller ekstravagant stil, og vil hun blive mest glad for et sæt øreringe, en ring eller en halskæde?

Skal gaven være ekstra personlig, kan du overveje at få smykket speciallavet, så det er unikt og one of a kind, men der findes også allerede et væld af smukke, håndlavede designs i danske butikker og webshops, blot du kigger de rigtige steder. Vi har samlet 7 eksklusive smykkebrands til inspiration.

Smykker i dansk design - skabt med passion
mads_z_profilbillede3.jpgHos Mads Z kan du gå på opdagelse i et univers af dansk designede smykker skabt med forkærlighed for det enkle og stilrene udtryk. Med afsæt i ædle materialer som guld, sølv og diamanter skaber Mads Ziegler smykker med forgreninger til både det klassiske og fashion-orienterede look til tidens kvinder.

Mads Ziegler fortæller selv: ”Det handler om at skabe smykker, der appellerer til de kvinder, der skal bære dem. Jeg elsker, når smykker rammer plet og underbygger det udtryk, en kvinde føler sig godt tilpas med.”

Mads Z’s smykker kan opleves i de 3 hoved-kollektioner; Gold Label, Silver Label og White Label.

Find din Mads Z forhandler her

Bykjaergaard – historien er vigtig!
bykjaergaard_altfordamerne.jpg”Bag hvert eneste Bykjaergaard-smykke er der en historie. Vores designs er ægte, og vi arbejder med vores følelser i alt, hvad vi laver. Når et smykke designes, er det ikke altid det, som øjnene ser, som inspirerer os - men det vores hjerte føler”, siger designer, Nadia Kjærgaard, og fortsætter:

”Følelser kan både være positive og negative, men de er med til at forme os til de mennesker, vi er. Et smykke har dyb affektionsværdi for både giver og modtager. Det er en personlig gave givet med omtanke, som kan nydes i flere generationer og dermed skabe nye historier”.

Vores historie kan læses på www.bykjaergaard.dk

Smykker brolagt med diamanter
by_birdie2423_600x800_altfordamerne.jpgDet fascinerende ved By Birdies stil er den dynamik, der opstår, når det rå møder det elegante og overdådige.

Med generøs og legende brug af guld, oxideret sølv og perler, og en overflod af brillanter, rå diamanter og rosenslebne paverede diamanter, skabes og håndsmedes hvert enkelt unikke smykke som et kunstværk i sig selv.

Således er By Birdie-stilen opstået som et modspil til den klassiske, stringente minimalisme, hvor nordisk råstyrke møder det fabulerende og farverige fra orienten.

Smykkerne og stilen har kant og henvender sig til alle kvinder, der ønsker sig et smykke for livet med et individuelt og unikt udtryk.

Den nye Aura kollektionDulong_ALT_Julegave-idéer_Cover.jpgDulong Fine Jewelry har siden 2005 skabt kollektioner af øreringe, armbånd, ringe, halskæder og vedhæng af de fineste materialer, såsom 18 K guld, perler og diamanter.

Smykkefirmaet er startet i et unikt partnerskab mellem Marianne Dulong, juveler, og Anja Camilla Alajdi, designer og anerkendt stylist, og Dulong Fine Jewelry er i dag et af de mest eksklusive smykkemærker i Danmark med fokus på kompromisløs håndværk.

Den nye Aura kollektionen er inspireret af naturens organiske former og bevægelser: Brisen, fugles vingesus og blade i vinden. Sæt Aura smykkerne sammen med andre smykker fra kollektionen for et personligt look eller bland dem med Dulong smykker fra andre kollektioner.
Oplev den nye Aura kollektion og resten af deres smykkeunivers på dulong.dk

Diamanter med nutidigt twist
christine_hvelplund.jpgChristine Hvelplund - Diamonds & Jewellery er eksklusive smykker med diamanter som omdrejningspunkt.

Designet er klassisk cool og præget af skandinavisk enkelhed, men altid med et nutidigt twist der gør det relevant.

Mine smykker er skabt til at blive brugt - til at understrege kvindens personlighed, fortælle hendes historie og give hendes look kant”, fortæller Christine Hvelplund.

Derfor bruger hun også kunden som medspiller, når hun sælger et smykke.

Du kan for eksempel kombinere elementer fra de forskellige kollektioner som brillantbesatte sommerfugle, bogstaver, palmer og muslinger i et armbånd. Eller selv vælge diamantens slibning, når du køber en af hendes Conscious-ringe.

Følg Christine Hvelplund her.

Kinz Kanaan - et univers af mystik
kinzkanaanannonce.jpgKinz Kanaans smykkeunivers forbinder smykker med mystik, spiritualitet og kvindelig intuition. Med hvert design ønsker Kinz Kanaan at videregive de positive og styrkende energier, som naturen og universet rummer. Kinz Kanaan er et smykkeunivers til eventyrlystne kvinder, hvor rene, skandinaviske linjer smelter sammen med udtryksfulde arabiske detaljer.

Kollektionen Ocean Deep tager varme sommerminder fra stranden og havet med ind i de mørke kolde vintermåneder. Konkylier, søheste og bæredygtige krystalperler går igennem kollektionen som symboler for havets mystik og energiernes forbundethed.

Oplev Ocean Deep på www.kinzkanaan.com og på vores Instagram-side @kinzkanaan

Kompromisløst og eksklusivt - med et glimt i øjetLobelune_Julie-Rosenkrands_31.10.jpgLOBELUNEs univers er inspireret af de fire elementer.

De første kollektioner tager afsæt i henholdsvis hav- og luftelementet med lyserøde skyer, farverige drager, søheste og snirklede blæksprutte-arme.

Hvert design skiller sig ud for sit smukke håndværk og finurlige, farverige udtryk skabt med kostbare ædelsten, barokperler og diamanter. Samtidig er designet foranderligt; Blæksprutte-øreringenes perler kan eksempelvis skiftes ud, og det elegante armbånd kan udbygges med charms.

LOBELUNEs tilgang til designet er kompromisløst. Derfor er smykkerne i massivt guld - skabt til at gå i arv gennem generationer.

Følg Lobelune her.

Color me happy!
minnalund_alt-for-damerne.jpgVi er dykket ned i skattekisten og har fundet de smukkeste ædelsten frem til julegaverne.

Signaturringen fra Milas Jewellery hedder “Hjertegreb”. Den laves i 18 kt guld eller i hvidguld med udvalgte ædelsten som blå safir, dybrød granat, lavendelblå tanzanit og turmalin i mange farver.

Ringene laves individuelt på værkstedet i Kompagnistræde 8 midt i København og kan tilpasses dine ønsker og drømme.

I guldbutikken finder du udelukkende smykker fra Milas egen kollektion, håndlavede smykker med farverige ædelsten, perler fra tahiti og diamanter.

Minna Lund er guldsmed, kvinden bag Milas jewellery og i 2020 fejrer hun 25 års jubilæum med Milas jewellery.

Smykker erngodtnok  mit liv, det jeg tænker på, drømmer om, men særligt betyder menneskerne noget, kvinden der skal bære smykket. Smykker er følelser der får form, glæder, sorger, livets store dage. Det jeg kalder at “ smykker er mere end guld” 

Julegaver byttes frem til 15. januar.  Ringene på billedet koster fra 7400 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Smykker, Øreringe, Jul, Julegaver og Gaver til hende