sponsoreret indhold
Grøn beauty: 5 kosmetik-brands med omtanke for miljøet
SPONSORERET indhold

Grøn beauty: 5 kosmetik-brands med omtanke for miljøet

Tænker du på klimaet, når du fylder makeup-pungen eller badeværelseshylden med nye forsyninger? Så se med her, hvor vi giver inspiration til brands, du skal kende.

14. okt. 2020 | Mode

Klima og miljø er mere i fokus end nogensinde før – også i skønhedsbranchen. Flere og flere beautybrands tænker, på den ene eller den anden vis, den grønne agenda ind i måden, de producerer deres produkter, og vi er vilde med det!

Vi har samlet fem af slagsen, der er gået til opgaven på hver deres måde – lige fra økologisk og vegansk til produkter pakket ind i genbrugsplast eller lavet med naturens egne ingredienser.

Økologisk makeup som alle har råd tilaltBENECOS.jpg

Benecos er beviset på, at 100% naturlig og økologisk makeup ikke behøver at være dyrt for at være holdbart og effektivt. Alle deres produkter koster under 99 kroner, men holder til både en svedig løbetur og en lang dag på kontoret.

Det økologiske beauty-brand har især mange fans, der sværger til den løse mineral-foundation, Mineral Powder, der til kun 89 kroner er en af de billigste på markedet. Blandt storfavoritterne er også den tre-farvede Compact Blush til 59 kroner og Lip Gloss til 69 kroner.

Benecos’ produkter indeholder hverken silikone, parabener, mineralske olier, PEG, syntetisk farve, duft eller konservering.

Køb vores produkter på greengirl.dk

Dansk beauty-brand fjerner plastik fra haveneetjellesen_gosh_owp.jpg

De fleste af os kender kosmetikmærket GOSH. Men hvad få ved er, at brandet faktisk er 100% danskejet med egen Co2 neutrale produktion i Nordsjælland.

I 2019 besluttede GOSH sig for at gå med i kampen om at fjerne plastik fra havene ved at anvende emballage af genanvendt Ocean Waste Plastic (OWP) – blandt andet på to af deres absolut bestsellers.

Catchy Eyes Drama Mascara er lavet af 50% OWP, hvilket betyder, at hver gang du køber én mascara, hjælper du med at fjerne to plastikposer fra havet. Det samme gælder for Chameleon Primer Anti-Wrinkle, der er lavet af 40% OWP, hvor hele ti poser fjernes for hver emballage købt.

På nuværende tidspunkt har GOSH fjernet hvad der svarer til knap 4 millioner plastikposer.

Vegansk kollagen og genanvendeligt plastikhouseofbrands.jpg

Naturen er fuld af aktive ingredienser til vores hud. Det er beauty-brandet Caudalie et godt bevis på. De er historien om udnyttelse af ressourcer, der ellers ville ende som affald - nemlig de drueskaller og stilke der er tilbage efter presning af druesaft til vingæring.

Vinen er Caudalies primære inspirationskilde, og i produkterne blander brandet videnskab og natur med et pift af luksus.

Caudalie Resveratrol Lift er deres seneste serie. Produkterne udglatter, udfylder og opstrammer takket være den nye patenterede teknologi af Resveratrol (der udvindes af småkviste og grene fra vinstokke), hyaluronsyre og vegansk kollagenbooster.

Emballagen er genanvendelig på både glas og plastisk* (*undtagen pumper og hætter). Hvert år giver Caudalie desuden 1% af omsætningen til miljøbeskyttelse og økologiske velgørende organisationer.

Wear flowers on your facemakeyup.jpg

Zuii Organic makeup er en unik økologisk og professionel makeup-serie med et komplet sortiment og høje kvalitetskrav. Serien kommer fra Brisbane i Australien, og hjertet i deres produkter er organisk dyrkede blomster.

Det australske beauty-brand er specialister i kosmetik med farve, hvilket ses tydeligt i deres produkter, der har rige og stærke pigmenter - med en fantastisk holdbarhed. Makeuppen er 100% naturlig, mens 95% af ingredienserne er certificeret økologiske og veganske.

Hele Zuii Organic makeup-serien er certificeret af Europæiske BDIH / Cosmos og Cruelty Free og Vegan Friendly status.

100% naturlig mineral makeup fra ZENZ Organiczenz_mineral_foundation.jpg

Hos ZENZ Organic finder du et bredt udvalg af lækre og naturlige produkter inden for makeup, børster og pensler. Den populære ZENZ Mineral Foundation er lavet på løst pudder af 100% rene mineraler, præcis ligesom de mange smukke øjenskygger der fås i tre forskellige finishes; mat, sparkle og satin.

Alle produkter fra ZENZ Organic er lavet med omtanke for naturen og din sundhed - uden nogen former for tilsætningsstoffer. Mineral makeup fra ZENZ Organic er 100% parfumefri og derfor også velegnet til gravide, allergikere og personer med særlig sensitiv hud.