guldknappen 2022

Guldknap-prisen 2022: Her er de nominerede brands

ALT for damernes designpris, Guldknappen, skal uddeles, og du kan være med til at afgøre, hvem af de nominerede prisen skal gå til og samtidig være med i lodtrækningen om lækre præmier, når du stemmer. Læs her, hvordan du gør.

Det er blevet tid til drysse guldstøv over et dansk tøjmærke. Årets Guldknap-pris skal nemlig uddeles til et mærke, der har gjort sig særligt bemærket. Det sker ved et stort arrangement i Operaen i København, og du er inviteret. Både med til festen, men også til at stemme på din favorit.

De nominerede er Rabens Saloner, Samsøe Samsøe og DAY Birger ét Mikkelsen.

Stem på din favorit under beskrivelserne af de tre nominerede.

De nominerede til årets Guldknap

rabens_guldknap.jpg
Rabens Saloner aw22. Foto: PR.

Derfor er Rabens Saloner nomineret

Rabens Saloner er indbegrebet af moderne boheme og holder altid fast i sin stærke tradition for batik og overraskende detaljer, men er meget mere end det. Brandet tapper ind i aktuelle trends, men altid med sit helt eget twist.

"At blive nomineret til Guldknappen er en anerkendelse af, at vi med Rabens Saloner har ramt noget særligt i modebranchen. Det, at vi bliver set i branchen, betyder noget, og jeg er glad og stolt over at Rabens Saloner er nået hertil," siger Birgitte Raben, ejer af og kreativ direktør hos Rabens Saloner om nomineringen.

day_guldknap.jpg
DAY Birger ét Mikkelsen aw22. Foto: PR.

Derfor er DAY Birger ét Mikkelsen nomineret

DAY er gået ind i 2020’erne med en ny energi, der rammer plet i en tid, hvor danske kvinder elsker det klassiske look med få, men gennemtænkte detaljer. Brandet laver styles, som kan bruges i mange år fremover og kombineres på mange måder.

"Vi startede en ny rejse for DAY Birger ét Mikkelsen for to år siden; vi ville have relevans i kvinders liv igen. Give kvinden en treat og gøre det nemt at være velklædt og gå styrket ud i verden ... Så når vi i dag er nomineret til en flot pris som ALT for damernes Guldknap er vi både stolte, beæret og taknemmelige," siger Christina Exsteen, kreativ direktør hos DAY Birger ét Mikkelsen.

samsoe_guldknap.jpg
Samsøe Samsøe aw22. Foto: PR.

Derfor er Samsøe Samsøe nomineret

Samsøe Samsøe leverer sæson efter sæson sikre hits til kvinder i alle aldre. Brandet taler ind i den skandinaviske designtradition og kombinerer streetstyle med mere feminine looks med legesyge prints og klædelige silhuetter.

”Vi er meget beæret og stolte over at være nomineret til Guldknappen. Vi er stolte over det arbejde, som vi laver for at bevare brandet, udvikle nye kreative strategier og designe endnu mere inkluderende. Vi arbejder hårdt for at være mere inkluderende, og vi har derfor altid de mennesker, der køber vores designs og deres kroppe, i tankerne, når vi skaber nye designs, og denne nominering er en forsikring om, at vi er på rette vej!” siger Meme Fagiuoli, head of womenswear hos Samsøe Samsøe.

Kom med til Guldknap-showet

Selvom Guldknappen, modsat andre priser i modebranchen, er en læserpris, har selve showet hidtil været forbeholdt folk fra modebranchen.

Det blev der dog lavet om på sidste år, hvor ALT for damerne rystede posen og slog den årlige prisoverrækkelse sammen med det jubilæumsfejringen af det populære dameblad.

Det blev alt sammen markeret ved en festlig begivenhed i Operaen i København, hvor bl.a. kendte gik catwalken, og Medina gav et nummer. Og vigtigst af alt: alle var inviteret med til fest.

Det viste sig at være så stor en succes, at ALT for damerne i år har valgt at gentage succesen. Naturligvis minus jubilæumsdelen.

”Igen i år gør vi Guldknap-showet til en kæmpefest, hvor vi inviterer læserne med indenfor i Operaens smykke foyer. Sidste år gjorde vi det i anledningen af vores jubilæum, men det var så stor en succes, at vi har besluttet os for at gøre det igen,” fortæller ALT for damernes chefredaktør, Rikke Dal Støttrup, som desuden bekræfter, at de også i år har inviteret kendte kvinder til at komme og gå showet.

Der er altså igen i år lagt i kakkelovnen til en festlig dag med bl.a. en minikoncert med Dopha, en talk med Anne Glad og Guldknap-modeshowet – og du er som sagt inviteret.

Psst! Kom med til showet

Årets Guldknap-pris bliver igen i år uddelt ved et stort event i Operaen i København den 2. oktober. Og du kan komme med! Læs mere om eventet og tilmeld dig her.

Stem og vind lækre præmier

Vil du være med til at afgøre, hvem Guldknappen skal gå til, skal du udfylde nedenstående felter med navn og mailadresse. Stemmer du på din favorit, er du ikke bare med til at afgøre, hvilket brand den ærefulde designpris skal gå til, du er også med i lodtrækningen om at vinde følgende:

  1. Tre gavekort a 5.000 kr. til Boozt.com.
  2. Tre gavekort a 5.000 kr. til de nominerede brands. Hvert brand udlodder ét gavekort.
  3. Tre x tre måneders abonnement på ALT for damerne. Et abonnement på ALT for damerne a tre måneders varighed.

For at deltage skal du 1) afgive din stemme, inden den 31. august klokken 12.00 og 2) udfylde felterne med navn og mailadresse.

Årets Guldknap

ALT for damernes Guldknap er designet af Charlotte Lynggaard i 18 karat rødguld med brillanter. Mønsteret på knappen er inspireret af en antik blonde, som Charlotte har fundet på et loppemarked i Paris.

Shop løs på Boozt.com

I år har vi igen allieret os med online-modegiganten Boozt.com (sponsoreret). Her kan du se moderedaktionens favoritter fra hver af de tre nominerede brands og klikke de forskellige designs direkte hjem til din hoveddør. Dine varer leveres inden for to dage og kan sendes gratis retur. Boozt.com har eksisteret siden 2009 og tilbyder et bredt udvalg af fashion, kids, sport og beauty. På hjemmesiden finder du hundredvis af danske og internationale mærker.

Hvad er ALT for damernes Guldknap?

Guldknappen er ALT for damernes modepris, som hvert år hylder den danske modeindustri. Guldknap-prisen er blevet uddelt i mere end 30 år. Tidligere er mærker som Gestuz, Mads Nørgaard, Stine Goya og Inwear løbet med sejren. Vi nominerer, og I som læsere bestemmer, hvem den eftertragtede Guldknap-pris skal gå til.