Gigi Hadid halloween

Foto: Getty Images Gigi Hadid som Sandy Olsson fra Grease.

DIY: Halloween-kostumer

DIY: 14 halloween-kostumer, som du kan lave selv

Den årlige halloweenfest står for døren, og du er i syv sind over, hvad du skal have på? Tag det roligt, hjælpen er på vej!

Da I først beslutter jer for at holde en halloweenfest for alle vennerne, begynder du straks at lægge planer for, hvordan dit kostume skal se ud. Men den ene dag tager den anden, og både studiet eller arbejdet byder på langt senere dage, end du havde forventet. Nu er der få timer til halloweenfesten, og du har intet kostume.

LÆS OGSÅ: Her er halloween-kostumerne, der vil gøre dig til festens midtpunkt

Ingen grund til panik. Vi har samlet inspiration, billeder og en indkøbsliste til både den kreative, den praktiske og den nemme løsning. Du bestemmer, hvor enkelt eller vildt udtrykket skal være. 

Instagram-post. Du skal som minimum bruge: Pap og farver eller en printer og lim. Print enten teksten ud og lim på pappet, eller farvelæg selv pappet og skriv i hånden.

Frida Kahlo. Du skal som minimum bruge: En eyeliner til at tegne monobryn, en rød læbestift, en sort paryk (hvis du ikke er mørkhåret) og et par blomster at sætte i håret. Her er det igen makeuppen, der er det mest centrale, men du kan supplere med et stort, blomstret sjal og en løs kjole for at fuldende looket inspireret af den ikoniske kunstner.

Grease. Klassikeren, som aldrig går af mode. Du skal som minimum bruge: Sorte, stramme bukser, sort top/trøje, læderjakke, rød læbestift og krøllejern. Tilføj gerne et par høje sko, bælte, mørk øjenmakeup og røde negle. En blond, krøllet paryk kan købes i udklædningsbutikker.

Beyoncé Lemonade Edition. Du skal som minimum bruge: En løs gul kjole, et baseballbat og et krølle- eller bølgejern, så du kan lave smukke krøller a la Queen B, hvis du ikke er velsignet med sådan nogle i forvejen.

Sally Skellington. Du skal som minimum bruge: Rød paryk, rød læbestift, hvid ansigtsmaling og blå øjenskygge. Her kan du vælge lige det tøj, du vil, for det er makeuppen, der er selve kostumet. Du kan finde forskellige makeupguides her.

Vindrueklase. Du skal som minimum bruge: Balloner i grøn eller lilla, hvid trøje (eller den farve dine balloner har), tråd/klipsemaskine. Du kan enten sy knuden på ballonen fast til trøjen eller klipse den.

Mimer. Du skal som minimum bruge: Sort- og hvidstribet trøje, sorte bukser, sort eyeliner og rød læbestift. Du kan eventuelt købe en sort hat til og hvide handsker.

Ananas. Du skal som minimum bruge: Gult tøj, et pandebånd, en tom toiletrulle, saks, tape, lim og grønt pap. Du kan finde den ultranemme guide til, hvordan du laver ananas-pandebåndet her.

Vampyr. Du skal som minimum bruge: Hugtænder, mørk makeup, hvid teatermaling og teaterblod. Her er det igen fantasien, der sætter grænser. Du kan vælge det tøj, du ønsker og eventuelt være en vampyrkarakter.

Banksy street art. Du skal som minimum bruge: En cap, en sort hættetrøje, et par mørke, løse bukser, noget hvid maling og en buket blomster. Gerne også lidt hvidt pudder eller ansigtsmaling til ansigtet.

Gatsby-inspiration. Du skal som minimum bruge: Hårbånd, stropkjole, læbestift, perlekæder og strømpebukser. Du kan med fordel tilføje en sjov pels, handsker, falske øjenvipper, høje sko og en cigaretholder (kan købes i udklædningsbutikker).

Glowstick-woman. Du skal som minimum bruge: Sort tøj, en masse tape (helst det brede) og glowsticks. Brug med fordel en hættetrøje - så er det nemmere at lave hovedformen. Du kan finde glowsticks i nogle supermarkeder og ellers i udklædningsbutikker.

Heks. Du skal som minimum bruge: En heksthat og sort tøj. Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Du kan for eksempel også købe en paryk, gammeldags kost og rød læbestift.

Zombie. Du skal som minimum bruge: Mørk makeup, teaterblod, hvid ansigtsmaling og eventuelt kunstige sår. De kan fås i udklædningsbutikker eller Fætter BR. Tøj og tema er op til dig. Du kan være zombiebrud, cheerleader, businessdame eller noget helt fjerde.

Se, hvad vi ellers skriver om: Halloween, DIY og Udklædning