Januarslank: Hold dine nytårsforsæt

Januarslank: Hold dine nytårsforsæt

Vi kender det alle sammen: De evige nytårsforsæt, som aldrig holder.

 

Når kl. slår tolv og vi har skålet i bobler og spist det sidste af kransekagen, virker vores nytårsforsæt pludselig langt væk.

 

Den sædvanlige undskyldning starter som regel med: "På mandag tager jeg ind og træner, drikker kun vand og spiser gulerødder," og det er simpelthen ikke realistisk for vores krop at gå fra pebernødder og risengrød, til kylling og dampede grøntsager på én enkelt dag.

 

Så hvordan bryder vi de dårlige vaner og kommer vores nytårsfortsæt til livs?

Se med på de næste sider og få 4 gode råd til at holde dine nytårsforsæt...

1: Skriv det ned


Skriv små noter overalt i dit hjem hvor du ser det.

 

Sæt dem evt. på køleskabet eller på spejlet i entréen. På denne måde kan du ikke undgå at minde dig selv om de mål du har sat dig. Hvis du skriver det i en bog, glemmer du det for hurtigt.

2. Vær realistisk!


Uanset om dit nytårsforsæt omhandler rygestop, eller ønsket om at tabe de evige 5 kg., så skal du være realistisk.

 

Det ville være fantastisk, hvis vi kunne opnå alle vores mål på én enkelt uge, men skal du gøre det rigtigt, tager det tid.

 

Sæt dig et realistisk mål som du 100% ved du kan holde, og sæt så et lidt højere mål ugen efter. Den langsomme proces gør, at du helt sikkert holder dit nytårsfortæt, fremfor du sætter skyhøje forventninger til dig selv.

3. Vær positiv


Hvis du på forhånd har givet op og du har en negativ opfattelse af dig selv, så opnår du aldrig dine mål. Nytårsforsæt er ikke til for at blive brudt, men til at minde dig om det du ønsker at gøre anderledes og bedre i din hverdag.

4. Ryd ud i dit tøj

 

Undersøgelser viser, at et overskueligt klædeskab, fremmer lysten til at spise sundt og holde formen.

 

Smid rundhåndet ud af det tøj du aldrig går med, og sæt så et mål hvor du fx må købe et par nye jeans, når du har opnået den form du ønsker.

Læs også: Spis & drik dig sund »

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed