Tina Lykkegaard
SPONSORERET indhold

Hudterapeutens bedste skønhedstip: Derfor burde alle kvinder spise dette kosttilskud

Det hjælper mod både bumser og sart hud.

Af:: Julie Bruun Lund Foto: Privat
03. mar. 2021 | Mode | ALT.dk

Hudterapeut og skønhedsskribent Tina Lykkegaard har gjort sin passion til sit arbejde: Hun brænder for at guide kvinder til at opnå en flot hud ved at skabe balance mellem det indre og det ydre.

LÆS OGSÅ: Få svar på de 9 mest stillede spørgsmål til kosmetologen

ALT.dk har bedt Tina Lykkegaard, som tror på en holistisk tilgang til huden, dele sine bedste skønhedstips.

"Med en holistisk tilgang til huden, ser man på alle de faktorer, der har en indvirkning på hudens sundhed. Jeg synes, det er synd, at man kun tænker i produkter (selvom de er vigtige), da kost og livsstil er mindst lige så vigtig," siger holistisk hudterapeut Tina Lykkegaard og fortsætter:

"Du kan spise nok så sundt og bruge de helt rigtige produkter, men er du stresset eller ked af det indeni, kan det oftest også ses på huden. På den måde er huden ret genial, da den sender os signaler om, hvordan kroppen har det. Vælger man at overhøre dem, sender kroppen bare endnu flere signaler, og så har man først balladen. Det handler derfor om at forene det indre og det ydre."

Hudterapeutens bedste skønhedstips

ansigtsolie_tina lykkegaard.jpg
Økologisk ansigtsolie fra Tina Lykkegaard, 299 kr.

"Jeg er stor fortaler for, at man holder huden gennemfugtet udefra. Er huden dehydreret og tør, kan man nemlig opleve, at den bliver langt mere sensitiv og slår ud med bumser. Desuden vil linjer og rynker også fremstå mindre tydelige, hvis man holder huden hydreret. Til at fugte huden anbefaler jeg en god og nærende olie, som ikke tilstopper. Det kunne fx være olier som hyben-, hindbær-, granatæblekerne- og havtornolie – de indgår alle fire i den økologiske ansigtsolie, jeg selv har sammensat og nu sælger i min shop."

evolve serum 200_tina lykkegaard_1.jpg
Hyaluronic Serum 200 fra Evolve, 310 kr.

"Vi skal huske at drikke vand eller spise vandholdige fødevarer såsom agurk, bladselleri, appelsin, vandmelon, grape mm. for at fugte huden indefra. Men det samme gælder udefra. Derfor er det ikke nok at fugte med olier (fedtstoffer). Det kan derfor være godt at bruge et serum, som er spækket med fugtgivende ingredienser som fx hyaluronsyre (et fugtgivende sukkerstof, red.). Min favorit er Evolves Hyaluronic Serum 200, som jeg bruger først og så olie. Massér det gerne ind i huden for at få gang i blodcirkulationen – det er ideelt til en sund hud."

maelkesyrebakterier_tina lykkegaard.jpg
Mælkesyrebakterier fra Symbioflor+, 269 kr.

"Desuden anbefaler jeg, at man tager et kig på sin fordøjelse. Mange ved ikke, at fordøjelsen og huden hænger uløseligt sammen. Er der ubalance i fordøjelsen, kommer det typisk til udtryk på huden enten i form af urenheder, rødmen, øget sensitivitet og for tidlig aldring.

Fokusér derfor på at spise godt med grøntsager, bær og frugt hver eneste dag. Og supplér gerne med en fermenteret kost som fx sauerkraut eller fermenterede drikke som fx kombucha, der indeholder gode og naturlige bakterier, som tarmfloraen har godt af. Det kan også være godt for maven at spise mælkesyrebakterier i kapsler, som støtter og hjælper vores hårdtarbejdende fordøjelse. Tag det som en kur nogle gange om året eller allerbedst: Tag det hele året rundt."

Tinas bedste skønhedstip på budget:
"Du kan pleje huden nok så godt, spise og drikke sundt, men lige lidt hjælper det, hvis din krop er stresset. Mange har udfordringer med huden som for tidlig aldring, eksem, bumser, mørke rande under øjnene og ikke mindst hormonelle udfordringer, fordi kroppen er stresset og træt.

Det lyder banalt, men et godt råd er at trække vejret helt ned i maven dagligt. Vi udånder mange affaldsstoffer, hvis vi formår at trække vejret helt ned i maven. De dybe vejrtrækninger giver kroppen et  signal om, at alt er, som det skal være, og der er ro på. Ellers vil kroppen tro, at den skal være klar til kamp eller flugt hele tiden. Gå en lang tur, tag et beroligende bad med duften af lavendel og dyrk yoga for at få pulsen ned i den travle hverdag."

Et sidste tip er at følge Tina Lykkegaard på Instagram, hvor hun dagligt leverer inspiration og gode råd til en endnu smukkere hud og en sundere krop. Følg hende her.

Anbefalet til dig