Kirsten Kjeldsen

Foto: Petra Kleis Du skal være glad og tilfreds.

Kirsten Kjeldsen har fundet "det nye sort" inden for hudpleje

Kirsten Kjeldsen, 55, har arbejdet med naturlig hudpleje i mere end 25 år og er ejer af butikken og klinikken med naturlige skønhedsprodukter, Naturskøn, i Aarhus.

Glem alt om at naturprodukter er fesne og lugter af hø. Produkterne i Kirsten Kjeldsens butik er nemlig både effektive, avancerede og bliver vækket til live, når de rammer din hud.

Hvorfor har du beskæftiget dig med naturkost og naturprodukter i mere end 25 år?
– Min mand startede Naturkost i 1982. Vi mødte hinanden samme år, så jeg har været med på sidelinjen helt fra begyndelsen. I 1991 fik jeg muligheden for at overtage butikken, hvor vi solgte økologiske grøntsager og kosttilskud. Det var inden økologi og uhomogeniseret mælk blev allemandseje og kunne købes i Føtex. I 2009 flyttede vi butikken til Guldsmedegade og omdøbte den Naturskøn og udvidede den med en skønhedsklinik på 1. sal.
 
Hvad er den største forandring, der er sket inden for naturlig skønhed?
– For 20 år siden var der fokus på, om cremen var uden parabener. Kravene er blevet meget større, nu skal den også virke – og det er der heldigvis også mange af dem, der gør. Naturlig hudpleje er blevet meget mere avanceret, og der er i dag stor fokus på ingredienser. Kunderne er meget bevidste om, at de fx ikke vil have cremer baseret på mineralske olier, men at de skal være med vegetabilske olier og spækket med vitaminer, antioxidanter, hyaluronsyre og peptider.

LÆS OGSÅ: 9 produkter, der hjælper dine kindben frem

Hvad er dine yndlingsmærker? 
– Jeg er og har altid været stor Jurlique-fan. Jurlique produceres ud fra en biodynamisk tankegang, hvor der kredses for råvarerne, og planterne har de bedste betingelser for at vokse sig stærke og modstandsdygtige, så vitaliteten i produktet bevares og i sidste ende overføres til huden. Jeg er også vild med islandske Bioeffect, der har fokus på hudens regenering og cellefornyelse, og deres fantastiske EGF Serum klarer natten helt alene. Et tredje mærke, jeg holder meget af, og som jeg synes er overset, er Annemarie Börlind. De kunne stave til økologi og arbejde med potente ingredienser, længe før vi andre havde det fokus. Annemarie Börlind er også en af de første, der har budt ind med probiotisk hudpleje. Og nu vi er ved probiotisk hudpleje, så er Esse et forholdsvist nyt mærke, der er eksperter inden for området, og som jeg er meget begejstret for.
 
Hvorfor probiotisk hudpleje? 
– Probiotisk hudpleje er det nye sort. Når mikrober, som vi i forvejen har i og på huden, bliver tilført hudplejeprodukter, hjælper de med at bekæmpe svamp og bakterier i huden og sørger for, at den er i balance. Mikroberne nærer hudens immunforsvar. Nogle produkter er mere potente end andre, og der er Esse et af de førende. I deres Probiotic Serum+ ligger mikroberne fx i dvale i olie og springer til live, når de rammer huden. Det er avanceret sammensat, og det dur!
 
Hvilket dansk mærke vil du fremhæve? 
– Organic Boost. Det er den vildeste ingrediensnørd, Joan Arler, der står bag, og hun gør sig virkelig umage med sammensætningen af produkterne. Det er fantastisk at møde et menneske, der er så vidende og passioneret i skønhedsbranchen, hvor der indimellem kan være lidt langt mellem snapsene.
 
Hvad er dit bedste hudplejetip? 
– At rense og pleje dit ansigtet hver aften. Én ting er, at det er vigtigt at vaske makeup og dagens snavs af, noget andet er, at du giver din hud noget at leve af, når du gennemfugter den med serum og natcreme. Hvis du synes, det er uoverkommeligt, kan du jo rense af, inden du sætter dig i sofaen. Personligt skal jeg være ret beruset, før jeg bare kaster mig i dynerne, uden at jeg har været igennem mit renseprogram.

LÆS OGSÅ: Marie Lodberg: "Det er måske nok den bedste creme, jeg har prøvet til dato"


Hvordan er dit skønhedsideal? 
– Kvinder, der udstråler glæde og positivitet. Du kan have den fineste hud og den pæneste makeup, men hvis du har en kedelig attitude, kan det være lige meget.
 
Hvor kommer naturlige produkter til kort? 
– Egentlig synes jeg ikke, at naturlige produkter behøver at komme til kort. Der er så mange potente og virkelig gode produkter i dag, så det er bare om at gå efter det allerbedste. Selvfølgelig kan ingen naturlige produkter hamle op med botox, filler og laser. Nogle kvinder føler sig så hårdt ramt, at de griber til de behandlinger. Jeg vil ikke gøre mig til dommer over for noget som helst. Det vigtigste er, at kvinder kan lide, hvad de ser i spejlet. Du skal være glad og tilfreds.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Interview og Kvinder du skal kende