Katie Holmes
SPONSORERET indhold

Derfor er det her den perfekte frisure

Hvorfor går pagen igen sæson efter sæson? Hvad er det, den kan? Vi har spurgt eksperten.

Af: Julie Bruun Lund Foto: Monica Schipper/Getty Images
04. mar. 2021 | Mode | ALT.dk

Der er mange gode grunde til, at pagen går igen sæson efter sæson. Vi har spurgt frisør og indehaver af frisørsalonen Freund, Salli Anderschou, hvorfor lige netop denne frisure er et sikkert hit.

”Det er en enormt alsidig frisure, der kan laves i mange længder og have et væld af forskellige udtryk. Pagen kan fx kombineres med pandehår, være i sideskilning eller midterskilning, have etager eller være klippet helt lige. Således kan den tilpasses stort set alle hårtyper og ansigtsformer,” siger Salli Anderschou til ALT.dk og fortsætter:

”Lad os starte med at slå én ting fast. Klipningen er alt. Der er ingen smutveje her. Glem de fristende gør-det-selv-videoer på YouTube. Er din page ikke klippet til at understøtte den ønskede styling, kan det være så godt som umuligt at opnå det look, du har udset dig. Derfor stiller frisuren også høje krav til din frisør. Har du fx naturligt fald, som du ønsker at fremhæve, skal du sikre dig, at klipningen vil understøtte dette,” slutter Salli Anderschou.

Her er de to største pagehits denne sæson

french bob.jpg
Clémence Poésy (tv.) og Taylor Lashae dyrker den skødesløse og ultrakorte page: en 'French Bob'. Foto: Getty Images.

Skødesløs 'French Bob'

Så bliver det vist ikke mere smart. Uanset om det er uden pandehår, som på den franske skuespiller Clémence Poésy, eller med, som hos Taylor Lashae, er fælles for dem, at det gælder om at få en masse struktur ind i håret og få det til at se naturligt undone ud.

Denne frisure er langt fra et DIY-projekt, men vi vil gerne have det til at ligne det lidt. For at opnå det skødesløse udtryk kræver det en del teknisk knowhow fra frisøren. Håret skal nemlig tyndes ud de rigtige steder, for at det kan falde på den rigtige måde. Det kan fx gøres med både synlige og usynlige etager eller et klip med kniv/barberblad. Rådfør dig med en frisør, som du ved, forstår looket og er vant til at arbejde med de teknikker.

pagehaar 1.jpg
Creme til at style spidserne fra Bumble and Bumble, 245 kr. Teksturspray fra Oribe, 295 kr.

For at opnå looket skal du:

Starte med en grundig føntørring, gerne med rundbørste for at få volumen og smukt rundede ender. Efterfølgende skal den perfekte føntørring rodes op med produkter som creme eller tekstur-spray.

Et godt tip:

Glattejernet. Når dit hår er tørt, laver du bølger med dit glattejern. Husk at skifte retning på totterne, du laver bølger i. Nogle skal drejes frem mod ansigtet og andre væk, da det sikrer et mere naturligt fald. Pas på, du ikke får lavet for meget krøl, da looket så hurtigt vil blive mindre afslappet og mere glamourøst.

bloed page.jpg
Adele (tv.) og Michelle Pfeiffer rocker den bløde page, der lige akkurat rammer skuldrene. Foto: Getty Images.

Blød page med skulderlængde

Et lidt mere finpudset og glamourøst take på den lange page.

Også her vil du være godt hjulpet på vej med den rette form på klipningen. For at få spidserne til at falde blødt og vægtløst og ikke at blive for chunky, skal der klippes en blød runding (bløde, lave etager) og eventuelt tyndes lidt i længden.

page 2.jpg
Volumising Mousse fra Kevin Murphy, 218 kr. Airwrap fra Dyson, 3.990 kr.

For at opnå looket skal du:

Føntørre håret med en rundbørste og en fleksibel mousse, der giver let hold og shine. Fordel den i håret og skab de smukkeste rundinger i håret.

Et godt tip:

Hotstyleren. Et vidunderligt alternativ til en rundbørste. Findes både med og uden føntørrer-funktion. Dette styling-redskab vil hurtigt blive din nye bedste ven, da det er effektivt og samtidig så supernemt.