Sæsonens 5 største tendenser
SPONSORERET indhold

Her er sæsonens 5 største tendenser

Hvad skal du investere i eller finde frem fra gemmerne til den nye sæson? ALT for damernes moderedaktion guider dig til fem store strømninger, som vil præge foråret, og viser dig, hvordan de danske brands hver især fortolker dem.

Af: Sara Lauridsen Foto: Getty Images
10. feb. 2022 | Mode | ALT for damerne

En ny sæson står for døren, og efter to år med sweatsæt på repeat og en modebranche lidt i dvale, er de danske designere nu på gaden med deres nye forårs- og sommerkollektioner. Kollektioner, der byder på fest, flotte farver og smukt design.

De danske designere har især kastet sig over hverdagsklassikerne og givet dem en opgradering med detaljer som overdimensionerede skulderpuder, metalliske elementer eller læderfinesser. Der er igen plads og lyst til at klæde sig på med et formål, hvilket er tiltrængt efter endnu et år, hvor kulturelle arrangementer og begivenheder er blevet aflyst.

LÆS OGSÅ: Her er de 6 største tendenser fra modeugen i København

Så glæd dig til et forår iklædt rene linjer, stærke farver, lækre materialevalg og et strejf af sex, der appellerer til den stærke og moderne kvinde. På de næste sider zoomer vi ind på de fem største forårstrends, som du skal kende, og tipper dig om de danske designere, der eksekverer dem bedst – store som små. Brug det som en anledning til at få styr på de vigtigste elementer i din styling, og gå dit klædeskab igennem for at se, om du måske allerede har de perfekte læderbukser liggende, eller en off-shoulder-kjole hængende? For så er det nu, at de skal frem i lyset igen.

Vi glæder os allerede til et skønt og stilfuldt forår!

Her forårets 5 største tendenser:

Day birger et mikkelsen.jpeg V (1).jpg

1. Skuldrene i fokus

Styr efter pufærmer, en blazer med overdimensionerede skulderpuder eller en off-shoulder-kjole.

Hokuspokus, lad skuldrene være i fokus. I denne sæson er designerne enige om, at dine skuldre skal have masser af opmærksomhed. Enten i form af store, voluminøse pufærmer med lidt hjælp fra skulderpuder eller via smukke udskæringer, der fremhæver dine skuldre på fineste vis.

mark tan.jpg

2. Det gode håndværk

Skru op for din power med et sexet suit.

Aldrig har der været større fokus på gedigent håndværk og tailoring, end der er lige nu. Det taler til dig, der ønsker klassisk pænt tøj med en god pasform, som svæver et niveau over de omskiftelige trends. Tøj, du kan have hængende i klædeskabet for evigt. Tænk på jakkesættet, der signalerer power, men som også er ultrasexet, det feminine pencilskirt, de smukke skjorter og den superanvendelige frakke i et klassisk snit.

LÆS OGSÅ: 11 striktrøjer, der gør din vinter lidt federe

Look 30 of 30 Baum und Pferdgarten.jpg

3. Metalliskskær

Skab wauw-effekt! Dit look kan ikke blive shiny nok.

Da forårs- og sommermoden blev vist, slentrede mange af modellerne henad catwalken i et særligt skær. Flere looks var stylet med metalliske elementer som shiny skjorter, der blev kombineret med sporty bukser, eller sølvnederdele, der mødte oversized hættetrøjer. Giv den fuld metalgas fra top til tå, eller tilfør dit look et mere diskret metallisk touch ved at tilsætte et sølvskinnende bælte eller metalliske sko.

lovechild .jpeg V.jpg

4. Længe leve læder

Gå all in på et fuldt læderlook i samme farveskala.

Under den københavnske modeuge var læder eller detaljer af det at spotte i næsten alle shows. Det slidstærke materiale var især repræsenteret hos brands som Lovechild 1979, Gestuz og Rotate Birger Christensen, hvor vi så alt fra oversized blazere og jakker til bukser og nederdele. Så du kan roligt investere i læder til foråret, eller hive dine gamle yndlingslæderitems frem fra gemmerne.

Søren le schimdt.jpeg V.jpg

5. Håbets farve

Oliven, græs eller lime – lad den grønne farve være dit pop of color.

Den græsgrønne farve var på alles læber, da det italienske brand Bottega Veneta præsenterede sidste års sommerkollektion. Og nu har farven for alvor sat sit spor. Grøn har nemlig sneget sig ind adskillige steder i dette års danske forårs- og sommermode, og endda i alle nuancer lige fra den stærke græsgrønne til den mere afdæmpede oliven. Måske er det designernes måde at give os håbet tilbage efter coronatiden?

Anbefalet til dig