Blanca Miro
SPONSORERET indhold

Her er skoene, du skal gå efter denne sæson

Du vil gerne investere i de helt rigtige sko denne sæson, men ved ikke helt, hvilke du skal gå efter (og i). Her er et overblik over, hvilke du trolig kan købe denne sæson.

Af: Julie Bruun Lund Foto: Christian Vierig/Getty Images
18. apr. 2021 | Mode | Eurowoman

Der er gengangeren fra sidste sommer, den flade og praktiske sandal – den opgraderede version af pædagogsandalen – men også feminin flet, skulpturelle hæle og firkantede snuder. Alle sammen sikre hits, du uden tøven kan kaste dig ud i. Er du klar?

LÆS OGSÅ: 15 fede forårsjakker under 1.500 kr.

Hip på hyttetur

De maskuline hyttesko, også kendt som loafers, hitter. Tænk i mokkasiner som dem din bedstefar og/eller -mor altid har sværget til, og gå efter en model med en grovere sål eller den feminine version med krystalpynt. Du kan også gå mere klassisk til værks og vælge en i mørkebrunt krokodilleskind.

Sådan bruger du loafers

Et par loafers gør per automatik dit udtryk mere chikt. De fungerer perfekt til det klassiske jakkesæt for et mere formelt og maskulint look, men også til florlette kjoler og bare ben; det giver den elegante kjole noget kant.

Don’t care, be square

Husker du Beverly Hills 90210? Serien, der hittede i halvfemserne, og bl.a. gjorde sko med firkantede snuder populære. De er tilbage! Vi så dem på støvlerne i vinter – den lange, firkantede snude – og sørme om den ikke også kommer i en mere sommerlig version; på dine mules, som også skal være firkantede fortil. Selvom det italienske luksusbrand Bottega Veneta (også her) har gjort sig særligt bemærket med sko, der sporter den firkantede snude, er flere brands hoppet med på bølgen og har givet deres bud på, hvordan den også kan se ud.

Sådan bruger du mules

Skoen fungerer til det meste, men ser ekstra tjekket ud til sæsonens sporty shorts og en blazer, som sikrer et godt miks mellem det sporty og feminine.

birkenstock x proenza schouler.jpg
Birkenstock X Proenza Schouler, 2.800 kr.

Praktikaliteterne i orden

Var du en af dem, der investerede i et par praktiske sandaler sidste sommer? Du ved, sandaler a la dem, din spejderleder havde på dengang, du var ulveunge i KFUK. Godt for dig – de er nemlig stadig smarte. Var du ikke med på netop den praktiske sandal-tendens sidste sommer, kan du nå det endnu.

Sådan bruger du de praktiske sandaler

Meget tyder på at jo mere sporty og outdoorsy desto bedre, men er du alligevel en af dem, der mest af alt føler sig som Søren Ryge på overlevelsestur, når du trækker i et par af de omtalte sandaler, kan du med fordel kombinere dem med en feminin kjole eller mere maskuline habitbukser for at bryde med pædagog-looket. Gå efter et par med en mere robust sål eller den perlebesatte version fra Cecilie Bahnsens designsamarbejde med det japanske kultskomærke Suicoke. Uanset hvilken én, du vælger, fungerer den både på vandreturen og på arbejdet.

Hælervarer

Hos mange brands har den klassiske hæl fået en makeover og er blevet mere liret. Den skal ikke kun være tynd og gå lige op og ned. Den skal være skæv, skiftet ud med noget, der minder om en krystal, udformet i plast, ligne dele af en fletstol eller være perle- eller pallietbesat. Fælles for dem er, at de pepper ethvert outfit op.

Sådan bruger du de skulpturelle hæle

Den skulpturelle hæl, uanset udformningen, gør noget ekstra for dine jeans og opgraderer dit outfit til festlige lejligheder.

skoene denne season.jpg

Farm girl

Skoene skal ikke kun være med rå, praktiske og maskuline referencer denne sommer – de feminine og mere cocktail-værdige med rigelig hæl duer også, og det er her, de højhælede sandaler kommer ind i billedet. Gerne et par med snøredetaljer eller noget, der minder om flettede halmstrå.

Sådan bruger du sandalerne

De går nærmest til det hele, men især til dine herrebukser eller dine yndlingsjeans med vidde i benene. Wauw, altså!

Anbefalet til dig