Blanca Miro
Foto: Edward Berthelot/Getty Images Gør som Blanca Miro, og gå sommeren i møde i smarte sko.

Trends sko 2020

Her er skoene, du skal gå efter denne sæson

Du vil gerne investere i de helt rigtige sko denne sæson, men ved ikke helt, hvilke du skal gå efter (og i). Her er et overblik over, hvilke du trolig kan købe.

Der er gengangeren fra sidste sommer, den flade og praktiske sandal – den opgraderede version af pædagogsandalen – men også feminine snører, skulpturelle hæle og firkantede snuder. Alle sammen sikre hits, du uden tøven kan kaste dig ud i.

LÆS OGSÅ: Denne farve kommer til at overtage din garderobe i 2020

Hip på hyttetur

De maskuline hyttesko, også kendt som loafers, hitter. Tænk i mokkasiner som dem din bedstefar og/eller -mor altid har sværget til, og gå efter en model med en grovere sål, gerne med en lille hæl, en version med feminin krystalpynt eller den i krokodilleskind.

Sådan bruger du loafers

Et par loafers er med til at gøre dit udtryk mere chikt. De fungerer perfekt til det klassiske jakkesæt for et mere formelt og maskulint look, men også til den florlette kjole og bare ben. Kom eventuelt en fin, lille sok i skoen; det giver den elegante kjole noget kant.

Don’t care, be square

Husker du Beverly Hills 90210? Serien, der hittede i halvfemserne, og bl.a. gjorde sko med firkantede snuder populære. De er tilbage! Vi så dem på støvlerne i vinter - den lange, firkantede snude - og sørme om den ikke også kommer i en mere sommerlig version; på dine mules, som også skal være firkantede fortil. Selvom det italienske luksusbrand Bottega Veneta (også her) har gjort sig særligt bemærket med adskillige sko, der sporter den firkantede snude, er flere brands hoppet med på bølgen og giver deres bud på, hvordan den også kan se ud.

Sådan bruger du mules

Skoen fungerer til det meste, men ser ekstra tjekket ud til sæsonens tracksuit-bukser og en blazer, som sikrer et godt miks mellem det sporty og feminine.

20191219_CECILIE_BAHNSEN_6999-1.jpg
Sandaler, Cecilie Bahnsen, 3.365 kr.

Praktikaliteterne i orden

Var du en af dem, der investerede i et par praktiske sandaler sidste sommer? Du ved, sandaler a la dem, din spejderleder havde på dengang, du var ulveunge i KFUK. Godt for dig – de er nemlig stadig smarte, og hoppede du ikke med på netop den sandal-tendens sidste sommer, kan du nå det endnu.

Sådan bruger du de praktiske sandaler

Meget tyder på at jo mere sporty og outdoorsy desto bedre, men er du alligevel en af dem, der mest af alt føler sig som Søren Ryge på overlevelsestur, når du trækker i et par af de omtalte sandaler, kan du med fordel kombinere dem med en feminin kjole eller mere maskuline habitbukser eller -shorts for at bryde med pædagog-looket. Gå alternativt efter et par, som er rå som Pradas, der kører en mere robust sål, eller den feminine og perlebesatte version fra Cecilie Bahnsen, der har indgået et samarbejde med det japanske kultskomærke Suicoke. Uanset hvilken én, du vælger, fungerer den både på vandreturen og på arbejdet.

Hælervarer

Hos mange brands har den klassiske hæl fået en make-over og blevet mere liret. Den skal ikke kun være tynd og gå lige op og ned. Den skal være skæv, skiftet ud med noget, der minder om en krystal, udformet i plast, ligne dele af en fletstol eller være perle- eller pallietbesat. Fælles for dem er, at de pepper ethvert outfit op.

Sådan bruger du de skulpturelle hæle

Den skulpturelle hæl, uanset udformningen, gør noget ekstra for dine jeans og opgraderer dit outfit til festlige lejligheder.

Lace it up

Skoene skal ikke kun være med rå, praktiske og maskuline referencer denne sommer – de feminine og cocktail-værdige duer også, og det er her, sandalerne med snører kommer ind i billedet – gerne dem med hæl og rigeligt af den.

Sådan bruger du sandalerne med snører

Det blev et kæmpe hit at binde snørerne på vores stiletter rundt om buksebenet, efter vi så det på catwalken hos det italienske modehus Bottega Veneta – der, efter Daniel Lees tiltræden som kreativ direktør i 2018, er blevet mærket, alle talte om under modeugen i Milano sidste sommer. Tendensen holder stadigvæk, men nu banker sommeren forhåbentligt snart på døren, og det er tid til at finde kjolen frem og binde snørerne om de bare ankler.

Se, hvad vi ellers skriver om: Trends, Modeuge, Stiletter og Sko