Emilie Jacobsen om de små skridt i en grønnere retning

Emilie Jacobsen om de små skridt i en grønnere retning

At leve mere miljøbevidst kan også handle om at fokusere på de små ting i hverdagen og justere lidt på sine dagligvaner.

Der er mange steder, du kan gribe ind for at gøre din hverdag mere grøn. At leve en mere miljøbevidst hverdag kan nemlig både gøres i det store og små, og Emilie Jacobsen, som er iværksætter, børnebogsforfatter og mor til tre, har fundet en fin måde at balancere en travl hverdag med overkommelige, miljøbeviste rutiner.

”Jeg gør mig umage for at begrænse spild af både emballage og indhold af de ting, vi bruger herhjemme og går efter mærker med naturlige ingredienser, som har fokus på bæredygtighed.

Alt på mit badeværelse, lige fra make-up til rengøringsmidler, er af god kvalitet, genbrugsemballage og med organisk certificering. Jeg går også målrettet efter brands, der udelader kemikalier, fordi hverken jeg eller mine børn har brug for det.

Derudover viser jeg mine børn, hvordan vi kan spare på ressourcerne ved at sortere og genanvende emballage, og når vandbeholderen fra tørretumbleren er fyldt, vander vi blomsterne fra beholderen. Jeg bruger godt nok vatrondeller, når neglelakken skal fjernes, men klipper gamle håndklæder i små stykker og bruger dem som klude til ansigtet eller til at fjerne makeup”, siger Emilie Jacobsen.

L'oreal-green-beauty.jpg

Garnier har forpligtet sig til en Green Beauty-strategi, der påvirker hele produktlinjen og værdikæden: fra emballage til ressourcer og fra formler til fabrikker. Resultaterne viser allerede, at det gør en forskel. I 2019 var linjens hårplejeprodukter gennemsnitligt 91% bionedbrydelige.

De nye Green Beauty-standarder implementeres hurtigt og effektivt, og i 2025 vil et stort udvalg af Garnier-produkter være lavet af genbrugsplast, som kan genbruges, genanvendes eller komposteres. På samme tid vil alle Garnier-fabrikker være kulstofneutrale og kun gøre brug af vedvarende energi. Desuden følger Garnier alle principper omkring gennemsigtighed og dokumenterer løbende alle fremskridt.

At leve grønnere er en livsstil – og for manges vedkommende er der ikke bare tale om et valg, men en nødvendighed. For klimaændringerne er en ubestridelig kendsgerning, som vi alle skal tage med i betragtning, når vi vælger vores produkter. Med Garniers produkter har du mulighed for at gøre en lille forskel i hverdagen og samtidigt nyde livet til fulde. Der er nemlig intet, der får din hud til at lyse mere op end god samvittighed.

Læs mere om Garniers Green Beauty-strategi og forpligtelser her: https://www.garnier.dk/om-garnier/green-beauty