Trends fra en svunden tid

Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: A Touch of Vintage, Hausfrau Deluxe, Liafi Studio & Veras.

Trends fra en svunden tid

Tidligere årtiers epokegørende klassikere er efter deres storhedstid ofte senere blevet genbrugt i tendenser og farver, men ægte vintage er som at blive ført tilbage til en svunden tid.

Med vintagetøj mindes vi moden fra tidligere årtier og hylder stilikoner som Audrey Hepburn, Grace Kelly og Jacqeline Kennedy, der satte dagsordenen i 50’erne og 60’erne.

Vi har samlet en række spændende vintagebutikker i København, som alle hylder tidligere tiders mode og stilikoner.

Vintage-livsstil til blide jazztoner

atouchofvintage.jpgAt træde ind ad døren hos A Touch of Vintage er som at gå ind i en tidslomme. Blide jazztoner lyder fra radioen, vintagetøj og tilbehør indbyder til skattejagt og personalet hilser med et smil.

Her får du gode råd og masser af inspiration, hvad enten drømmen er et gennemført vintageantræk fra et specifikt årti eller den lille ekstra vintagedetalje til en moderne garderobe.

I kælderen ligger Vintage Styling Salon. Her udbyder de hår og make-up i stilen fra dit favoritårti og herrerne kan få trimmet skægget hos den dygtige barber.

Der er med andre ord rig mulighed for at give dit liv ”A Touch of Vintage” i hjertet af København.

Håndplukket tøj fra en svunden tid

hausfrau.jpgI Classensgade 16, en sidegade til Østerbrogade lige ved søerne, findes HausfrauDeluxe, den skønneste lille tidslomme.

Her finder du håndplukket tøj og ting fra en svunden tid. Med en forkærlighed for rockabilly, beatniks, new romantics og pinups finder du et bredt udvalg i alle størrelser.

"Som i tidens tendenser kan alt mixes, så du kan skabe din helt egen stil og individuelle udtryk. Og derudover er det jo bæredygtigt. Her må leges og mest af alt, er tøjet unikt", udtaler ejeren Anja.  

Som noget helt nyt er Anja begyndt at sy todelte repro-sæt efter kundens eget stofvalg, gerne med affektionsværdi.

Eksklusiv streetwear og oversized tees

liafi.jpgI Studiestræde 18 ligger Liafi Studio. Butikken ejes af 32-årige Alexander Liafi, som inden arbejdede i den eksklusive butik Storm. 

Liafi Studio åbnede i sensommeren 2014 og sælger primært, hvad der betegnes som herretøj.

Butikkens kunder tæller dog lige mange kvinder, som elsker streetwear og oversized tees. Stilen i Liafi Studio er unisex, og det er ofte tøj, som ikke sådan lige kan købes i andre butikker i Danmark. 

Butikken lægger altid nye varer på Instagram og konceptet er først-til-mølle, så følg dem, hvis du ikke vil gå glip af et godt køb. 

Køb vintage gennem et cirkulært økosystem

veras_9396_1.jpgVeras er Danmarks eneste genbrugskoncept, hvor alt tøj har værdi. Veras revolutionerer danskernes forbrugsvaner gennem et cirkulært økosystem, hvor alle let kan shoppe sig til en bæredygtig garderobe og samtidig minimere tøjspild. 

Veras sortiment byder på alt fra unik vintage til budgetvenlig highstreet fra private klædeskabe - og du betaler med kroner eller tøjbyttepoint. I tøjbytte udbetales straks point for eget tøj, ⅓ af Veras’ salgspris, og du er garanteret værdi for alt tøj, uanset stand og kvalitet.

I Veras kan alle bytte til nyt eller købe det unikke, farverige tøj i både butikker, online, på instagram og på Veras Market, hvor du også kan sælge ud af garderoben på de populære tøjmarkeder under Buen og i Storms Pakhus.

Se, hvad vi ellers skriver om: Vintage og København