ida wohlert

Foto: Luka Roné Ida Wohlerts garderobe.

Ida Wohlert: "Du signalerer god stil, hvis du selv tror på det"

Ida Wohlerts garderobe bugner af smukke, farverige kjoler, ekstravagante sko og de smukkeste vintagefund. Men hendes største samling er uden tvivl de smykker og accessories, som er med til at fuldende et look og gøre det til hendes helt eget.

Stil

Legende og farveglad med kig til det klassiske.

Inspiration

Mit blik bliver altid hængende ved de kvinder, hvor jeg kan se deres personlighed gennem deres stil – det er klart mest inspirerende. Siden jeg var lille, har jeg været fascineret af kvinder, der kunne klæde sig elegant, uden at det blev kedeligt. Det er ikke svært at klæde sig dyrt – men at tilføje det der lille ekstra, der gør et outfit til dig. Det er cool. Jeg er ret hurtig til at se, om noget fungerer, og så leger jeg med det, indtil jeg finder et godt match. Nyt tøj kan sagtens hænge en rum tid i mit skab, jeg skal kunne mærke det og se det sammen med det rette, før jeg tager det på. Jeg blander alt fra dyre mærker til små fund fra vintageforretninger.

ida wohlert garderobe_1.jpg

Ida i sweatshirt fra Kenzo, vintage- nederdel fra Chanel, sko fra & Other Stories, guldarmbånd fra Ole Lynggaard Copenhagen, blåt perlearmbånd fra Shop Lorca og øreringe fra Lot#29.

Favoritdesigner

Jeg er nok ikke så optaget af, hvad der står i nakken, men mere af, om tøjet er smukt konstrueret, om designeren har forstået kvindekroppen, og hvad der falder smukt. Ellers går jeg udenom.

Hverdag

Jeg er et forfærdeligt rodehoved hvad angår mit tøj, fordi jeg leger med det, og så kommer det ikke rigtig ind i skabet igen. Så jeg kan gå fra Disney-prinsesse til lazaron på få timer alt afhængig af, hvad der ligger øverst i bunken. På mit arbejde har jeg heldigvis en toptjekket stylist, der hjælper mig.

ida wohlert garderobe_jakker.jpg

Vintageblazer, skjortejakke fra Notes du Nord, loafers fra Tamaris og vintagehalskæde.

Fest

Kjoler. Elsker kjoler, og de må meget gerne være i smukke farver. Det kan også være en flerfarvet vintagesilkeskjorte med et par højtaljede jeans.

Mest af

Jeg har meget af alt – derfor er mine tøjbunker på gulvet ... Jeg har et alt for lille skab!

Igen og igen

Klassiske køb som en camelfarvet sweater, en velsiddende navyblå blazer eller bukser, der sidder godt.

God stil ifølge Ida Wohlert

”For mig har god stil aldrig handlet om at ramme den seneste mode, men om at fange noget elegant og tidløst og kombinere det med noget af dig selv – noget du tror på”

Jeans

Danske Tomorrow Jeans er en af mine favoritter. De har flere virkeligt pæne styles.

Sko

Elsker farvestrålende sko. De kan lyse et outfit så smukt op. Jeg er vild med højhælede, men forsøger også at passe på mine fødder og har flere og flere pæne, flade sko. Jeg har endnu ikke helt fundet de perfekte sneakers. Jeg leder endnu.

ida wohlert garderobe_smykker.jpg

Smykkerne er fra Shop Lorca, Erdem, Monies, Amanda Linde, MDL Jewellery, Sui Ava, By Camilla Folkman og vintage.

Smykker

Smykker er noget af det bedste, jeg ved! Jeg har samlet på dem i årevis og passer godt på dem. Jeg har både billige og dyre og elsker at kombinere dem på tusind måder. Vi har så mange superdygtige smykkedesignere i Danmark, vi kan være stolte af. Jeg kan godt lide at følge med og holde øje med nye talenter. Der er så meget historie i smykker, og mine minder mig altid om kærlighed og veninder.

ida wohlert garderobe_tasker.jpg

Den stribede taske er vintage, taske med hest fra Etro og taske med farvet snor fra Carven.

Tasker

Min favorittaske er en meget smuk brun Etro-taske, jeg fik af min kære veninde, fordi hun ved, jeg elsker heste.

Altid med i tasken

Telefon, kreditkort – og en masse godbidder til vores hund, så den ikke bider i mine sko!

Shopping

Jeg forsøger virkelig at spørge mig selv: Får du det brugt? Er jeg i tvivl, går jeg videre.

Butikker

Jeg kigger tit i Zara og andre store butikker, men mine bedste fund er som regel vintage fra f.eks. Transit Vintage på Nørrebro i København. Jeg shopper sjældent på nettet, da jeg er bedst til at se og prøve tingene på først.

ida wohlert garderobe_sko.jpg

Mønstrede støvler fra Dries Van Noten, sorte pumps med perler fra Christian Louboutin, beige stiletter fra Gucci og sorte stiletter fra Gianvito Rossi.

Største samling

Smykker og sko. Der har jeg et soft spot – og jeg passer godt på begge dele, så jeg har mine sko i mange år. Jeg har lige fået mine drømmesko – en meget flot fødselsdagsgave fra min mand – Chanels Cap Toe Slingback. De er supersmukke og superdyre! Men jeg kommer til at have dem i mange år fremover.

Bedste køb

En multifarvet, vildt flot nederdel, som jeg købte vintage. Den var bestemt ikke billig, men den er så speciel og så anderledes på den fede måde.

ida wohlert garderobe_2.jpg

Strikvest fra Skall Studio, vintageloa- fers fra Etro, halskæde fra Pura Utz og ambånd fra Kyoto Tango.

Seneste køb

En virkelig pæn strikvest fra Skall Studio. Det er dansk og så pænt!

Største fejlkøb

En crazy dyr perlemorsskjorte købt med et par fulde veninder i Palma.

Aldrig uden

En pink-lilla kjole, der har været Helena Christensens, men som ærligt sidder halvdårligt på mig. Men pæn, det er den!

ida wohlert garderobe_3.jpg

Skjorter på stribe. Den grønne er vintage, den lyserøde fra Ficus Folium og den beige fra Graumann.

Klar på fem minutter

Jeg hiver en kjole ud af skabet, dropper strygningen (folderne er bare boheme) og kaster nogle smukke, farvede smykker udover – sådan! Makeuppen klarer jeg i taxaen. Jeg ved, at jeg har 17 minutter fra mit hus og ind til byen – det er fint.

God stil

Vær 100 procent ligeglad med, hvad andre tænker. Du signalerer god stil, hvis du selv tror på det. For mig har god stil aldrig handlet om at ramme den seneste mode, men om at fange noget elegant og tidløst og kombinere det med noget af dig selv – noget du tror på. Det er god stil set med mine øjne.

ida wohlert garderobe_blåt tøj.jpg

Strik og kjole er begge vintage, og støvlerne er fra Anonymous Copenhagen.

ida wohlert garderobe_skorter.jpg

Skjorter på stribe. Den grønne er vintage, den lyserøde fra Ficus Folium og den beige fra Graumann.

ida wohlert hårpynt.jpg
Blomstret sløjfe og guldspænde fra Zara, grøn sløjfe og hårbøjle fra Holly Golightly og hårklemme med musling og søhest samt hårklemme fra Mc Davidian.

Ida Wohlerts bedste tips

  • Tro på dig selv, og vær ligeglad med, hvad andre tænker.
  • Investér i farvestrålende sko! De kan pifte ethvert outfit op.
  • Accessories og smykker kan gøre dit hverdagslook klar til fest på nul komma fem.

Om Ida Wohlert:

44 år, arbejder som journalist og vært på ”Go' Morgen Danmark”. Bor i Taarbæk med sin mand og deres to drenge på 8 og 12 år. Her er hun i en vin- tageskjorte, nederdel fra JSPR Copenhagen, sko fra Bartels og guldarmbånd fra Ole Lyng- gaard Copenhagen. Resten af smykkerne er vintage.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tøj, Stil, Sko og Stiletter