15 minute workout: Øvelser til din mave og ryg

Foto: Klaus Rudbæk Find øvelserne her!

15 minute workout: Øvelser til din mave og ryg

Styrk din mave og ryg med træningsprogrammet du kan lave på 15 minutter.

Program 3: Styrk din mave og ryg 

1A.jpg

1B.jpg

1. Foroverbøjet row

Træner: Den brede rygmuskel, øvre del af ryggen, nakke, lænd og biceps.
Gentagelser: 3 x 10-15.
Sådan gør du: Hold en kettlebell i begge dine hænder. Stil dig med hoftebreddes afstand mellem fødderne, bøj let i knæene og skub hoften bagud. Overkroppen skal være bøjet fremad til næsten vandret. Hold ryggen ret, og træk nu vægten op til brystet og ned igen.

2A.jpg

2B.jpg

2. Liggende cobra 

Træner: Balder, lænd, øvre del af ryggen og skuldrene.
Gentagelser: 3 x 15.
Sådan gør du: Læg dig med maven i gulvet. Hold panden og tæerne i underlaget og armene ind til overkroppen med håndfladerne vendt nedad. Løft herfra ben og overkrop fri af underlaget på samme tid i en stor bagoverbøjning.

Rotér samtidig håndfladerne udad med armene strakt bagud. Du skal have en fornemmelse af, at hele din bagside er spændt. Bliv i stillingen i fire til fem sekunder. Gentag.

3A.jpg

3B.jpg

3. Thorakal rotation

Træner: Øvre og nedre del af ryggen, bagsiden af skuldrene og muskulaturen mellem ribbenene.
Gentagelser: 3 x 15 til hver side.
Sådan gør du: Stå på alle fire med vægten fordelt ligeligt på både ben og hænder. Sæt den ene hånd op til øret, mens albuen stadig peger ned mod underlaget. Rotér nu albuen op mod loftet, så du også roterer i overkroppen. Hofte og ben må ikke bevæge sig. Lav 15 gentagelser, skift side og gentag.

4A.jpg

4B.jpg

4. Planke til sideplanke 

Træner: De tværgående mavemuskler, de indre og ydre skrå mavemuskler.
Gentagelser: 3 x 45-60 sekunder.
Sådan gør du: Stå i en planke på albuerne. Albuerne er roteret indad, så de ligger parallelt med hinanden. Rotér nu hele kroppen til den ene side, så du kun hviler på en underarm og ydersiden af den ene fod. Hold stillingen i fire til fem sekunder.

Skift tilbage til planken, og hold stillingen i fire til fem sekunder. Rotértil den modsatte side. Gentag.

5A.jpg

5B.jpg

5. Statisk hollow hold 

Træner: De lige og de tværgående mavemuskler.
Gentagelser: 3 x 15-20 sekunder. Øvelsen er meget hård, så tilpas tiden efter dit niveau.
Sådan gør du: Læg dig på ryggen. Stræk armene op over hovedet med håndfladerne vendt opad. Spænd i mavemusklerne, og hæv overkrop og ben fra gulvet.

Hold stillingen i de angivne sekunder. Sørg for at holde lænden tæt på underlaget, og spænd godt i mavemusklerne. Har du svært ved at holde lænden nede med strakte ben, kan du bøje dem let og trække knæene tættere på overkroppen.

Om træneren

Sanni Wulf Vangsø, 41 år, indehaver af og underviser i træningsstudiet The Wolfpack Gym i København samt tøjbrandet The Wolfpack Gym Apparel. Se mere på Thewolfpackgym.dk samt på Instagram under @sanniwv og @thewolfpackgym.dk

Hvor ofte?

Lav de fire programmer én gang hver uge, så er du godt kørende, når du har travlt og kun har tid til en minimumsindsats.

De kan holde formen ved lige i 2-3 uger. Har du mere tid, kan du selvfølgelig også lave alle programmerne i træk samt flere gange om ugen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Træningsprogram og Træning