råd mod dårlig ånde

Foto: All over press Syv alternative råd mod dårlig ånde, du ikke kendte i forvejen.

Råd mod dårlig ånde

7 tips: Her er de bedste råd mod dårlig ånde

Her er alternativerne til tyggegummi. Se rådene mod dårlig ånde her.

Makkerparret tandtråd- og børste virker stadig, men der findes også andre metoder til at kommer dårlig ånde til livs. Du får syv af dem her.

1. Drik grøn te
Japanerne har drukket grøn te i århundrede, og den varme drik har ry for både at øge koncentrationen, forskønne din hud og forlænge dit liv. Hvad du måske ikke vidste, er at den også har en positiv virkning på dårlig ånde. Det fandt et hold forskere ud af, da de satte sig for at efterprøve, om teen var bedre end f.eks. tyggegummi til at reducere ildelugtende luft fra munden. Faktisk skulle en enkelt kop gøre tricket.

2. Spis regelmæssigt
Du frygter måske madånde efter et besøg ved frokostbuffeten, men faktisk afhjælper det dårlig lugt, hvis du spiser ofte.
- Når du spiser, stimulerer du spytdannelsen i munden, og så bliver mundhulen skyllet ren, forklarer professor Palle Holmstrup fra Tandlægeskolen.
Derfor kan du også opleve at få dårlig ånde, hvis du er på slankekur. Når du spiser mindre, får du nemlig ikke renset overfladen inde i munden. Det er også derfor, du vågner op med drageånde om morgenen.

LÆS OGSÅ: 7 årsager til at din skede klør noget så forfærdeligt

3. Drik vand mellem måltiderne
Ligesom det afhjælper dårlig ånde at spise lidt mad, kan det hjælpe at tage en tår vand. Det holder spytproduktionen i gang og renser munden. Hav en flaske vand med i tasken og et fyldt glas stående på dit skrivebord. Det er også godt for mange andre ting: Smuk hud, bedre fordøjelse og dit generelle velvære.

4. Spis syrlige frugter
Den ubehagelige lugt opstår bl.a., fordi bakterier i din mund udskiller svovlholdige luftarter, når de nedbryder protein. Det forklarer Palle Holmstrup. Men du kan lægge en dæmper på gasudledningen ved at spise syrlige frugter. Sætter du tænderne i en appelsin, sænker du pH-værdien i din mund og dermed også det pH-niveau, som bakterierne arbejder bedst under.

5. Brug ikke mundskyl
Jo, mundskyl virker skam fint, men ifølge eksperter er det ikke sikkert, det er så fornuftigt at skylle bisserne i den blå væske. Det skriver Videnskab.dk. Mundskyld dræber ikke bare dårlig ånde, det dræber også mundbakterier, der er gode for dig og din sundhed. Bakterier, der jævnligt bliver udsat for bakteriedræbende mundskyl, kan blive resistente ikke bare mod stofferne i skyllemidlet, men også mod antibiotika.

6. Børst tungen
Det er ikke bare bisserne, der skal børstes: Giv også tungen en tur!
- Tungens overflade er ujævn, og en børste kommer ned i krypterne på tungens overflade. Det betyder, at du fjerner protein, og dårlig ånde i denne sammenhæng skyldes bakteriers nedbrydning af proteiner under iltfattige forhold, siger Palle Holmstrup.

7. Find årsagen
Det er ikke et quick fix, men om ikke andet er det den mest holdbare løsning. Dårlig ånde kan skyldes mange ting og begrænser sig ikke kun til selve mundhulen: Problemer med tænderne, mandlerne eller mave kan være synderen. Og tarmsygdomme kan være årsagen. Er dårlig ånde et generelt problem for dig, er det mest effektive råd at finde årsagen.

LÆS OGSÅ: 11 råd du ikke kendte i forvejen: Sådan slipper du af med din blærebetændelse

LÆS OGSÅ: Sådan laver du en immun-boostende te

LÆS OGSÅ: Atjuh: Er du forkølet? Her er 5 ting du kan gøre for at blive rask

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundhedstips og Selvværd