Anette Kristine Poulsen

Foto: Private Sundhed ifølge Anette Kristine Poulsen.

Jeg gør det hver dag, selv om jeg ikke bryder mig om det

Skønhedsredaktør, forfatter og hudguru Anette Kristine Poulsen fandt sidste efterår ud af, hvor skønt det er at vinterbade. Det er nu blevet en del af hendes sunde rutine, der også tæller daglige gåture, sofatid, fisk med stegte grøntsager og æg til morgenmad samt et striks hudplejeregime, der skal afhjælpe ungdommens solskader.

Hvad er sundhed for dig?

"Åh, det er mange ting. Alt fra en daglig, stenhård rutine i forhold til min hud, som blev solmisbrugt i 80’erne og 90’erne, til dagligt at komme op af arbejdsstolen og ud. Heldigvis er jeg rasende privilegeret at have en skov foran mit arbejdsvindue, så den kalder. Jeg elsker dog også sofaen med aviser, kaffe, Netflix – alt sammen noget, jeg finder vigtigere end en opvask, der ikke er taget."

Hvordan holder du dig i form?

"Jeg løber 3 km hver dag, går en halv time hver aften og vinterbader hver anden dag – og undskyld på forhånd i forhold til, at det sidste lyder irriterende, men de nyfrelste er som bekendt de værste, og jeg fandt først ud af i september 2020, at det kolde gys er en fest for hele mit system."

Læs også: ”Jeg vælger at bruge kræfterne på at have det sjovt – fremfor at stræbe efter en bestemt vægt”

Hvad er dine udfordringer i forhold til sundhed?

"At jeg faktisk virkelig ikke bryder mig om at løbe. Og at jeg derfor aldrig ville kunne orke at løbe en eneste meter mere end de 3 km. Jeg finder på virkelig mange overspringshandlinger lige før, jeg skal ud. Som at skoskabet skal omorganiseres. Men det er imponerende rart bagefter. Det er implementeret som en vane på niveau med tandbørstning, så jeg ikke er i tvivl, om jeg skal afsted eller ej. Og det kan mærkes lynhurtigt på søvnen, hvis jeg ikke kommer afsted."

Har dit forhold til sundhed ændret sig med tiden?

"Ja, er du gal. Frem til jeg var måske 30, begyndte min dag med et stort glas saftevand og en Snickers. Jeg blev først senere bevidst om, hvor meget bedre jeg fik det af at starte på noget, der gav mig reel og længerevarende energi."

Læs også: Heidi Frederikke Sigdal om sundhed

Er der noget specifikt, som har gjort, at dit forhold til sundhed har ændret sig?

"Pludselig gik det op for mig, at de hvide krydderboller med tandsmør, jeg ellers elskede, kun gav energi i 10 minutter, og så var der vægten … Nu er jeg vild med at starte dagen med fisk, stegte grøntsager og æg. Og fordelen er, at når dagen begynder sådan, så fortsætter den også sådan. Jeg skal bare sørge for at have ting i køleskabet, som jeg kan lide."

Så hvad har du altid i dit køleskab?

"Rejer, laks, kylling, pesto, hummus, oliven, bær – uanset årstid, sorry! – skyr, ost, kylling, bønner, ærter, spinat og æg."

Anette Kristine Poulsen, 54 år

Skønhedsredaktør på Børsen og står bag skønhedsuniverset Beautyspace.dk og bogen ”Seriøst bedre hud”

Se, hvad vi ellers skriver om: Løb, Interview, Vinterbadning og Gåture