mere energi
SPONSORERET indhold

7 råd til mere styrke og energi

Vidste du, at du har 24 styrker, som du måske ikke får allermest ud af? Personlig rådgiver Daisy Løvendahl fortæller her, hvordan du bliver stærkere og mere psykisk robust både i arbejdslivet og i livet generelt.

Af: Daisy Løvendahl Foto: Getty Images
07. apr. 2017 | Sundhed | ALT for damerne

1. Hvad giver dig energi?

Tænk tilbage på den sidste måned, og skriv ned i stikord, hvad du har lavet. Sæt så en krusedulle omkring de aktiviteter og situationer, hvor du følte dig mest i dit es, hvor du nød det, du gjorde, og hvor du fik en følelse af, at det var sjovt. Hvis du ikke kan finde nogen situationer eller oplevelser, hvor du var flyvende, inden for den sidste måned, så gå længere tilbage. Du må gerne skrive både små og store situationer ned fra både dit private og proffessionelle liv.

2. Hvilke styrker har du egentlig?

Se på situationerne, du har afmærket, og analyser, hvilke styrker der kom i spil. Var det din kreativitet, der gjorde, at du nød at lave ler med børnene? Var det dit videbegær, der gjorde, at du tændte på opgaven på arbejdet? Var det din entusiasme, der nød at holde en præsentation? Var det kærligheden i dig, der gjorde, at du var i dit es, da du besøgte mormor? Find gerne flere styrker, og giv dem et navn hver især.

LÆS OGSÅ: Pas godt på dit hjerte: Tips til at skrue ned for stress

3. Hvad betyder dine styrker for dig?

Se på dine styrker, og brug fem minutter på at tænke over, hvordan de kommer til udtryk i dit liv. Hvad er eksempelvis generøsitet for dig? Hvordan bruger du din generøsitet? Hvordan føles det, når du er generøs, tager lederskab, samarbejder, eller hvad nu dine styrker er?

4. Hvorfor er du skøn, sej og helt din egen?

Dine styrker fortæller noget om, hvem du er, og hvad der gør dig unik. Og tro det eller ej, der er måske slet ingen eller meget få andre, som har præcis dine styrker og bruger dem på din måde. Det er værd at huske på en dag, hvor du måske føler dig nede. Så parker janteloven et øjeblik, og nyd dine styrker. De gør dig til et særligt menneske, og du har en masse at bidrage med. Husk gerne dig selv på dine styrker ved at skrive dem ned et sted, hvor du ser ordene, eller ved at hænge en serie billeder op, der symboliserer hver sin styrke. Du kan også lave en kollage fra dine dameblade eller alt muligt andet. Kun fantasien sætter grænser − bare det minder dig om, hvorfor du er skøn, sej og stærk.

5. Hvilke styrker ser du hos dem, du møder i hverdagen?

Gør det til en vane at se styrker hos andre. Også hos dem, du synes, er irriterende. Der kan ske noget vildt, når man ikke kun ser andre som ”nogens mor”, ”kollega” eller ”hende, der klager over skraldet i gården”. Øv dig i at se andet end de umiddelbare roller, og spot de styrker, som andre har. Tænk for eksempel på, hvor meget vedholdenhed det kræver altid at brokke sig over det samme, eller på, at din kollega ikke kun er sin faglighed, men også en person med humor, selvkontrol eller mod.

LÆS OGSÅ: 7 tips til mere hed sex

6. Hvilke styrker ser andre i dig?

Spørg fem mennesker, du har tillid til, om, hvilke styrker de ser i dig. Bed dem også om at ledsage hver styrke med en konkret historie om engang, de oplevede den styrke hos dig. Du kan gøre det, når du ses med folk, eller sende en mail, hvor du beder dem om denne tjeneste og lover kaffe med kage som tak, når I ses.

7. Hvordan får du dine styrker i spil?

De fleste går til livet med en følelse af at være for lidt, for meget, for tykke, for tynde eller bare forkerte. Et vigtigt skridt i en anden og mere konstruktiv retning er at bruge dine styrker aktivt. Gå til livet med den, du er, når du er dig, når du kan mærke, energien flyder, og du er i dit es. Tænk over tre konkrete situationer i dit liv den næste måned, hvor du kan bruge dine styrker mere. Og et tip herfra: Næsten enhver styrke kan bruges til alt. Så drop ideen om, at man kun kan tage lederskab med mod eller handlekraft, eller hvad du nu tror, du mangler. Find dine styrker, og brug dem der, hvor du er udfordret eller bare ønsker ny energi.

LÆS OGSÅ: Fem tips til velvære og sund balance i en travl hverdag