sukkertrang
SPONSORERET indhold

Sådan siger du farvel til dit sukkermonster

Lider du af sukkercravings? Og giver du altid efter, når slikskålen lokker? Så er det måske tid til at ruske lidt op i dine vaner.

Af: Michelle Kristensen Foto: Getty
02. dec. 2016 | Sundhed | ALT for damerne

Lider du af sukkercravings? Og giver du altid efter, når slikskålen lokker? Så er det måske tid til at ruske lidt op i dine vaner. Der er utrolig mange gode grunde til at sige farvel til sukkeret, eller i hvert fald bruge sukkeret mere fornuftig, så DU styrer sukkeret og ikke omvendt. Måske oplever du, som rigtig mange andre i den vestlige verden, at din mave er irriteret? Det kan du afhjælpe ved at skære ned på bl.a. sukker. Andre bonusser er pænere hud, bedre nattesøvn, en flottere krop og mere energi. Jeg ved, at det kan være svært at få en sukkerafhængighed under kontrol, men her er et par af redskaberne til at komme ud af den dårlige vane – for sukkerafhængighed er faktisk ikke andet end en dårlig vane.

LÆS OGSÅ: Hvad sker der i kropopen, når du spiser sukker?

1. TRACK DIT SUKKERINDTAG
Første step er at vide, hvor meget sukker, du egentlig spiser. Det skal jo ikke være sådan, at du ikke kan spise fredagsslik, men prøv at holde en dagbog over, hvor mange gange i løbet ugen du spiser noget sødt. Du bliver sikkert overrasket, for mange spiser det faktisk hver dag. Beslut dig for, at sukker er no go i hverdagene, og så kan du løsne lidt op i weekenden til sociale arrangementer.

2. FÅ STYR PÅ BLODSUKKERET
For alt i verden: Hold dit blodsukker stabilt! Hvis du i løbet af dagen sørger for at spise dig mæt i kød og grøntsager ved dine tre hovedmåltider, er der mindre risiko for, at du tyer til sukker. Det er ofte, når vi er sultne, og kroppen skriger på energi, at vi falder i sukkerfælden.

LÆS OGSÅ: Kan du klare 3 uger uden sukker, alkohol & hvede?

3. SLUK TØRSTEN I VAND
Væske er også en vigtig faktor, for hvis du er dehydreret, kan det ofte føles som sult. Så husk at få rigeligt med vand i løbet af dagen, og forsøg dig altid med et stort glas vand, inden du kaster dig over sukkerskålen.

4. MOTION HJÆLPER
Sukker har den effekt, at den kan føles som belønning, og derfor bliver vi umiddelbart glade, når vi spiser noget sødt. Men det er en kort fornøjelse. For rundt om hjørnet lurer enten maveknebene eller den dårlige samvittighed. Og ofte sidder vi tilbage og tænker, at det overhovedet ikke var det værd at hoppe på det stykke kage eller i den pose slik, ikke sandt? Den gode nyhed er, at vi faktisk alle sammen har et ganske gratis belønningshormon, som sidder oppe i hjernen. Hormonet hedder serotonin og kan boostes ved at dyrke motion, spise en varieret kost og ved at få en god søvn. Har du rigeligt med serotonin, har du mindre tendens til at crave sukker.

LÆS OGSÅ: 12 nemme trick, der virker: Snyd din sukkertrang

LÆS OGSÅ: 6 sunde snacks i en fart

LÆS OGSÅ: fit tester: 21 dage uden sukker