Kvinder sover bedst ved siden af en hund
SPONSORERET indhold

Hunde er bedre sengepartnere end kærester, viser forskning

Sover du dårligt om natten? Tja, måske du skal se på, hvem der ligger ved siden af dig i sengen…

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
01. jul. 2019 | Sundhed | ALT.dk

Forestil dig en seng fyldt med søde, bløde hundehvalpe, som bjæffer lidt i søvne, mens de smyger sig ind til dig.

Lyder det som lidt af en drømmesøvn?

LÆS OGSÅ: Fit med hund: 8 tips til at løbe med din hund

Hvis du er en ægte hunde-person, ved du måske allerede godt det her, men nu har forskning i hvert fald (også) bevist det:

Kvinder får en bedre nattesøvn, når de sover sammen med hunde – sammenlignet med en partner og katte.

Okay, måske er det ikke lige en hel seng fyldt med hundehvalpe, der får dig til at sove som en drøm – men selve undersøgelsen bragt i det videnskabelige tidsskrift Anthrozoos er seriøs nok.

Her har dr. Christy L. Hoffman, professor i dyreadfærd på Canisius College i staten New York, sammen med sit hold researchere foretaget en undersøgelse blandt 962 amerikanske kvinder, hvoraf 55 procent delte seng med mindst én hund og 31 procent med mindst én kat, og blandt alle kvinderne sov 57 procent med en partner.

LÆS OGSÅ: Her er de mest populære hundenavne i Danmark

Kvinderne svarede blandt andet på spørgsmål om deres søvnkvalitet, og hvor trygge de følte sig med henholdsvis en hund, kat og/eller partner ved deres side.

Efter at have analyseret al data kom forskerne frem til, at kvinder med hunde oplever:

  • En bedre kvalitet af deres søvn
  • De føler sig mere tilpas og beskyttet
  • Og det er mindre sandsynligt, at hunde vækker deres ejer sammenlignet med en menneske-partner og katte, der ifølge undersøgelsen er lige gode om at forstyrre en kvindes søvn.

Hvorfor?

Men hvorfor er Fido så en bedre sengemakker end Garfield eller den person, du kysser på?

Professor Hoffman siger til HuffPost (tidligere The Huffington Post), at det muligvis skyldes, at hundeejere har bedre søvnvaner og daglige rutiner, end folk uden hunde. Gennemsnittet af kvindelige hundeejere gik eksempelvis tidligere i seng og stod tidligere op end kattekvinderne i undersøgelsen.

– Hundeejere skal tilpasse sig deres hundes behov for at komme ud og besørge sig hver morgen, og det hjælper hundens ejere med en forholdsvis streng opvågningsrutine, siger hun til hjemmesiden og forklarer videre, at hundes søvnmønster og sovetider desuden ligner et menneskes mere end katte.

Når det gælder en menneske-partner fremhæver Christy L. Hoffman, at dataen viser, at hunde muligvis har lettere ved at tilpasse sig deres ejeres rutiner end den m/k, som kvinder ellers deler seng med. Okay så…

Den store overraskelse

Noget, der virkelig kom bag på professoren, var til gengæld, at kvinderne ikke rangerede hunde og en menneskepartner lige højt, når det gælder følelsen af sikkerhed.

– Jeg havde troet, at deltagerne ville have vurderet deres hunde og menneskelige partnere på samme måde med hensyn til den komfort og sikkerhed, de giver, men overraskende nok vurderede kvinderne deres hunde-sengepartnere som bedre kilder til komfort og sikkerhed end menneskelige partnere, siger hun til HuffPost.

Jep, så har forskningen vist talt sit tydelige sprog, hvis du savner en grund til at få hund. For søvn er VIGTIGT, ved vi jo alle godt.

Søger du andre (gode) grunde til at få hund, kan du læse endnu flere lige her

Anbefalet til dig