Supersunde smoothies
SPONSORERET indhold

Boost din sundhed med bær, grønt & powerpulver

Pep dine smoothies op med sunde råvarer og pulver, der er rige på vitaminer, proteiner og mineraler. Bonus: Du får endnu mere sundhed på en nem og lækker måde.

Af: Michelle Kristensen Foto: Michelle Kristensen
26. sep. 2016 | Sundhed

2015 var året, hvor danskeren Andreas Mogensen boede i rummet i otte dage. Og måske er det derfor, det lige siden er piblet frem med pulveringredienser og frysetørrede fødevarer, hvor vægten er lille, men ernæringsværdien stor – altså perfekte til at tage med ud i rummet.

De forskellige pulverformer kan noget. Hvis jeg spurgte min gamle lærer fra Human Ernæring, om vi havde brug for pulver af hvedegræs, maca, acai og hyben, ville hun helt sikkert sige nej og mene, at vi får dækket vores behov for næringsstoff€er gennem en sund og varieret kost. Men hvis du lever en stresset hverdag eller træner meget, har kroppen brug for flere næringsstoff€er, end du kan spise dig til – for eksempel Cvitamin.

Jeg drikker selv en teskefuld hvedegræs rørt op med vand hver morgen. Det smager ikke godt, men jeg får en følelse af, at jeg gør noget virkelig sundt for mig selv, og det har en god indvirkning på mig. Jeg putter pulver i smoothies, grød og rawdesserter, hvor de ofte giver en ret fin farve. Nogle af dem blander jeg også bare i vand og drikker som et vitamintilskud. Jeg har altid grønkålspulver, hvedegræs og acaipulver med mig, når jeg kører rundt i landet og overnatter på hoteller, så jeg er sikker på, jeg kan få lidt sundt om morgenen, hvis jeg er uheldig og er landet på et hotel, hvor morgenmaden oser mere af hvide rundstykker og kanelgifler end af sundhed.

POWERPULVER

Ekstra vitamintilskud, sundt sødemiddel eller måske ligefrem sygdomsforebyggende? Der er nok at vælge imellem på pulvermarkedet. Få 5 gode pulvere her:

1. SPIRULINAPULVER Fra BodyMe, 250 g, 160 kr. Købes på Mecindo.dk

Denne sundhedsalge er blevet hyldet for at være god for milde allergier samt beskytte mod lere former for gigt, og så er den rig på protein. De helt store spirulinafans mener, at den også beskytter mod kræft, men det er der ikke videnskabelig bevis for.

2. MACAPULVER Fra Unik Food, 100 g, 125 kr. Købes på Helsehelse.dk

Maca-pulver kommer fra maca-roden som er kræs for kroppens hormoner. Specielt kvinder, der nærmer sig overgangsalderen, har stor glæde af maca, fordi den hæmmer de typiske gener ved overgangsalderen. Derudover styrker Maca- pulveret immunforsvar og fertilitet.

3. HVEDEGRÆSPULVER Fra Pukka, 110 g, 207 kr. Købes på Ren-velvaereshop.dk

Hvedegræs indeholder nærende og udrensende vitaminer og mineraler. Du kan blande det med vand eller i smoothie og juice. Et supergodt sundhedsboost!

4. ACAIPULVER Fra The Raw Chocolate Co., 80 g, 120 kr. Købes på Mecindo.dk Pris 149 DKK for 50 g.

Acai er kendt som en god kilde til anti-ageing. Acai indeholder nemlig både en stor mængde antioxidanter som også forebygger inflammation samt et højt indhold af fibre der hjælper på din fordøjelse.

5. LUCUMAPULVER Fra Navitas Naturals, 227 g, 161 kr. Købes på Biovea.net

Lucuma-pulver stammer fra frugten af samme navn. Lucuma er en god kilde til antioxidanter, Fibre, vitaminer og jern, som er godt for kvinder, der menstruerer og træner meget. Lucuma er god som sød smagsforstærker. Smagen minder lidt om ahornsirup med et snert af cashewnød og er specielt god til is, smoothies, grød og andre desserter.

LÆKRE SMOOTHIEBOWLS

Pulvertilskuddene er geniale til at gøre dine smoothies endnu sundere. Og hvorfor ikke gøre som alverdens instagrammere og begynde morgenen med en supersund og yndefuld smoothie-bowl? Her får du to af mine bedste opskrifter.

GREENIEBOWL
Rig på klorofyl, som kan hjælpe med bedre iltning af kroppen og har en udrensende efekt.

Til 1 person

1 håndfuld frossen mango
1 håndfuld frossen spinat
1 frossen banan
1 tsk grønkålspulver
1 tsk lucumapulver
1 spsk proteinpulver
1 tsk peanutbutter
1 dl mandelmælk eller almindelig mælk

Blend det hele sammen, kom i en skål, og top f.eks. med friske bær, frugt i tern, mandler eller en hjemmelavet granola.

ANTIOXIDANTBOWL
Rig på C-vitamin, som er godt for dit immunforsvar.

Til 1 person

1 frossen banan (uden skræl)
1 håndfuld frosne blåbær
½ håndfuld frossen broccoli
1 spsk frosne havtorn
1 spsk proteinpulver
6 cashewnødder
½ tsk macapulver
½ tsk acaipulver
1 dl mandelmælk eller almindelig mælk

Blend det hele sammen, kom det i en skål og top f.eks. med friske bær, frugt i tern, mandler eller en hjemmelavet granola.

Sådan laver du granola-topping
Køb et glas æblemos, og rør det sammen med 1 tsk. kanel og ½ tsk. kardemomme. Kom blandede nødder, kerner og havregryn i, indtil det ikke længere ligner en suppe, men er fast i konsistensen, så havregryn, kerner og nødder er fedtet ind i æblemos fremfor at svømme i det. Hæld det på en bageplade med bagepapir, og kom det i ovnen ved 150 grader i 1- 1 ½ time, til blandingen er sprød.

Billederne er fra min egen Instagram-profil @michellekristensen.dk