Little Women, Emma Watson

Foto: Little Women Vi glæder os til at se de små kvinder på det store lærred!

9 ting, vi glæder os til i 2020

Hvad skal der ske i 2020 for dig? Vi har lavet en kort, god og stram liste over ting, du skal opleve. Eller skal og skal, men kan!

Jubilæumsfest

Hvis der er én fest, vi gerne vil med til i 2020, er det Roskilde Festivals 50-års fødselsdag, hvor vi står klar med solhat, gummistøvler og papvin, når Taylor Swift, Thom Yorke og The Whitest Boy Alive rocker jubilæet.

Roskilde Festival, 27. juni – 4. juli. Roskilde-festival.dk

Søstersammenhold

Meryl Streep, Emma Watson og Timothée Chalamet i samme film? Den er god nok. Til marts kommer Louisa May Alcotts klassiker Little Women (yndlingsbog!) på det store lærred, og vi har store forventninger efter at have set traileren.

Premiere 26. marts. Kino.dk

Selvfed satire

Radiodronningen Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm vender tilbage til foråret, hvor hun sammen med makkeren Rasmus Bruun optræder med forestillingen Sommer på Birgitø. Vi har allerede købt billet.

Sommer på Birgitø på Bremen Teater 5. marts – 14. marts 2020. Brementeater.dk

Du kan også læse Eurowomans store interview med Kirsten Birgit

Bradford.jpg

Enter Hockney

Politisk ser det sort ud i Storbritannien, men heldigvis kaster kunstneren David Hockney farveglans over sit hjemland. En stor udstilling af hans karakteristiske værker på National Portrait Gallery er en tur værd.

David Hockney: Drawing from Life på National Portrait Gallery i London, 27. februar – 28. juni. Npg.org.uk

Skygger og magi

Det si’r sig selv. Nationalskjalden Carsten Valentin Jørgensen kan udtrykke sig gennem ord og musik som få andre. Til maj kan han puste 70 lys ud på fødselsdagskagen, og det markerer Aveny-T med en teaterkoncert med nyfortolkninger af 25 af hans bedste sange.

Teaterkoncert C.V. Jørgensen, Skygger & magi på Aveny-T, 1. – 9. maj 2020. Aveny-t.dk

Rocket Brothers

Bring your soul and your Beach Boys records. Kashmir har fundet sammen igen efter en alt for lang og tavs pause, og vi glæder os til reunion-koncerterne i Herning og København til maj.

Hak042.jpg

Heja Hilma

Den svenske kunstner Hilma af Klint var modig og en af pionererne inden for abstrakt kunst i det 19. århundrede. Hendes farvevalg, former og finurlige værker skal helst opleves i virkeligheden, og det er lige præcis hvad du kan på Moderna Museet i Malmø til foråret.

Hilma af Klint på Moderna Museet i Malmø, 4. april – 6. september. Modernamuseet.se

Sans og samling

I juni slår den franske kunstsamler François Pinault, som bl.a. ejer konglomeratet bag Gucci, Bottega Veneta, Saint Laurent og Balenciaga, dørene op for et moderne kunstmuseum i Paris med værker af blandt andre Cindy Sherman, Jeff Koons, Damien Hirst og Louise Bourgeois.

Boursedecommerce.fr

Himmelhaven

Efter en omfattende renovering, åbner Ordrupgaard sidst på året med tilbygningen Himmelhaven, så du igen kan tage til Charlottenlund for at se på fransk impressionisme og dansk guldalderkunst.

Ordrupgaard.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Lister, Guide, Kunst og Kultur