Sex
SPONSORERET indhold

Her er 5 overraskende fakta om sex

Kvindekroppen er et studie i overraskende evner. Når vi bliver ophidsede sker der ting og sager, du nok ikke lige vidste, din krop var i stand til.

Af: Mi Skjold Brix Foto: Alamy
24. maj. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

1. Klamme ting er helt fine
Der er en god grund til, at din grænse, for hvad der er ulækkert, rykker sig, når du tager en tur på lagnerne med din partner. Sved og mærkelige lugte er lige pludselig ikke et stort turn-off. Når du bliver ophidset, er du nemlig mindre tilbøjelig til at tænke dårligt om "klamme" ting, ifølge magasinet Women's Health.

Det forklarer måske, hvorfor drageånden om morgenen ikke er til hinder for en omgang lagengymnastik.

2. Alt er sexet!
George Clooney, Ryan Gosling, mænd i uniformer... Der findes mange oplagte ting, som, (hetero) kvinder kan sætte kryds ved, er sexet. Men faktisk bliver vi også tændt af mange andre ting, end dem vi selv tror. Det viser en undersøgelse fra Queens University i Kingston, Ontario i Canada.
Kvinderne, som deltog, mente selv, de kun tændte på mænd, men en undersøgelse af deres ophidselse ved eksempelvis at måle blodstilførelsen til kønsorganerne, viste, at de også blev tændt af en bred vifte af seksuelle stimuli. Eksempelvis nøgne mande- og kvindekroppe, hetero- og homoseksuel sex – sågar dyresex!
Til sammenligning var mænds seksualitet og ophidselse langt mere forudsigelig.

LÆS OGSÅ: så ofte har vi sex

3. Av, av, aaaaaah
Har du nogensinde undret dig over, hvorfor de mere insisterende kærtegn som et bid eller at blive revet i håret ikke gør nær så ondt, når I fyrer op under en omgang sex, som hvis du oplever det i en anden situation?
En undersøgelse i The Journal of Sex Research viser ifølge Women's Health, at din smertetærskel bliver rykket, når du bliver ophidset. Det er en fordel i forbindelse med selve penetrationen, men lægger også op til bemærkningen:

- Jeg lagde slet ikke mærke til, at jeg havde slået mig før bagefter.

Så vær opmærksom!

4. Dine attributter bliver større
Næsten gang I leger læge, så prøv at lægge mærke til dine bryster. De ændrer sig nemlig. Blodtilførslen øges og brystvorten bliver mørkere og stive, når du bliver ophidset. Nogle kvinders fortrin svulmer og vokser desuden i størrelse, viser tidligere undersøgelser ifølge Women's Health.

5. Hjernen tager på ferie
Hvis det virker som om din hjerne kortslutter, når du får en orgasme, så er det ikke en helt forkert observation. Den del i hjernen, der hedder Amygdala, som styrer vores følelse af frygt og angst, går i sort, når du får en orgasme. Det viser en undersøgelse fra Universitetet i Groningen i Holland. Selv kroppens bevægelser under en orgasme er ude af din kontrol, viser hjernescanninger.

Kilde: Women's Health

LÆS OGSÅ: 10 veje til bedre (og mere) sex.