9 ting, der afgør, om du er klar til at flytte sammen med kæresten
SPONSORERET indhold

9 ting, der afgør, om du er klar til at flytte sammen med kæresten

At flytte sammen er et stort skridt - tjek, om I er klar.

Foto: David Fisher/REX
18. jun. 2015 | Livsstil | Eurowoman

Før eller siden i et parforhold kommer tidspunktet, hvor en sammenlægning af jeres respektive domiciler bliver aktuel, og I stiller jer selv spørgsmålet: "Er det nu, vi skal flytte sammen?".

I er garanteret stadig halvforelskede og glade og tænker - hvorfor ikke? Og I vurderer tilmed at det er rationelt. For der er både penge at spare og en planlægningsbyrde, der minimeres betydeligt, fordi I ikke længere er underlagt koordineret samvær. Så svaret er muligvis ja.

LÆS OGSÅ: 8 tegn på, at han er manden, du skal have børn med 

Men skridtet skal ikke tages let, for der er sjældent nogen vej tilbage. Så før du tager beslutningen om at rykke teltpælene op, eller åbner op for at både Xbox og toastjern permanent flytter ind på din adresse, skal du vide, at du er klar til at sluge et par kameler, hvis du er ude efter, at forholdet varer længere end lejekontrakten.

Er du klar til at:

1: Dit årelange HAY-crush ikke nødvendigvis har samme selvfølgelige berettigelse i jeres indretning.
Hører du til det segment af kvinder, der sværger til en rød tråd i indretningen, så er det nu, du skal forberede dig på at indgå kompromiser. For der vil være højtalere, pladesamlinger og/eller fodboldtrøjen i glas og ramme, der også fortjener en plads i jeres fælles hjem – der er ikke noget mere trist end en mand, der er blevet frarøvet sin stemme i indretningen og sidder som en anden kastreret hanhund midt i din personlige højborg af Ferm Living og Royal Copenhagen, mens han klamrer sig til den pyntepude, du garanteret har betalt for meget for. Så kan du lige så godt spide ham på Kubus-stagen med det samme og få det forhold overstået.

LÆS OGSÅ: 7 forskelle, der styrker jer som par

2: Sokker (og andre beklædningsgenstande) bliver en ligeså almindelig ting at finde på gulvet som nullermænd.
Du vil opdage, at nogle mennesker farer vild på vejen til at få deponeret sokker på rette holdeplads, før de skal have sig en tur vaskemaskinen. Det kræver bevidsthed og vilje, du tidligere sikkert har undervurderet, men det er to ting, ikke alle sokkebærende individer besidder. Den slags kan du lige så godt forberede dig på at hæve dig op over. Det bliver ikke anderledes. Lad sok være sok. Flyt den selv. Du må være forholdets Mother Theresa og tage en for holdet: Vælg dine kampe, og vælger du den her, er den formentlig evig. Hanhunden lærer nødigt den slags nye tricks ud i husholdningens "fluekneppende" verden.

3: Madlavning daler fra sin piedestal som hyggelig fællesbeskæftigelse til den dystre pligtdal.
Har I også før været parret, der kunne gå og hygge jer over tilberedning af et måltid med lidt vin på siden, et kys her, et kys der, så forbered dig på, at der med garanti kommer dage, hvor seancen ikke længere vil være som køkkenscenen fra "9 ½ uge". Til gengæld kan der være et stort fællesskab i frustrationen, når I står i frugt og grønt afdelingen og for 117. gang har lagt den obligatoriske squash i kurven uden at vide til hvad. Efter et års tid er i formentlig klar til madplaner. Den tid den glæde.

LÆS OGSÅ: 25 "kloge" beslutninger, du kun tager, når du er fuld

4: I ser hinanden i alle situationer.
Også som fyraftenssofakartoffel på fjerdedagen, og ikke kun, når I er spændt op til lir. Det kan kræve en del tilvænning at have en tilskuer på første parket, når du eksempelvis duller dig op til en festlig aften ude – især hvis denne tilskuer også er udstyret med mentalt stopur og selvfølgelig ikke er imponeret over tidsperspektivet i din præstation. Pludselig får han direkte indsigt i, at dine bryn faktisk bliver malet på OG friseret, at du tonser "pudder" i hårbunden, bruger en halv time under bruseren - for at I kan have en hårfri nat senere - og at det alt sammen tager mindst halvanden time. Wauw-effekten føles bare større, når ham, du prøver at imponere, ikke har været med hele processen fra morgenhår til krigsmaling. Og så er der toiletbesøg... Er du den sarte type, kan det kræve en del tilvænning at få et "naturligt flow", når du ikke kan trække en timeout og have alenetid hjemme uden momentant at bortvise din partner.

5: Dit hjem bliver fast holdeplads for svigerfamilien, hvis I ikke bor i samme by. Hvor du måske før har prøvet et trække et time out-kort, når den pukkelryggede er trillet ind med fuld oppakning, og søgt tilbage til egne gemakker, er det anderledes svært nu. Det er bare lettere at sige, "Jeg smutter en tur hjem" end "Og så tager jeg lige på hotel". En forlænget weekend kræver modenhed af rang – selvfølgelig med mindre, du er rendt af sted med en af Beha-sønnerne. Så er det nærmere et spørgsmål om, at få hele svigermekanikken til at blive.

6 Du er ikke den eneste, der bruger luksusshampooen eller tømmer køleskabet.
Og du vil mere end én gang række ud efter en tom toiletrulle på badeværelset. Det er lidt som de roomies, du sikkert har (haft) i studietiden. Så snart der er flere om at bruge af de fornødne husholdningsmidler kræver det også en smule koordination af indkøb, og det rimer bare ikke på hed forelskelse... Her er det lettest at indstille dig på, at hvad der er dit er jeres. Både i brusekabinen og køleskabet. For vis en fælles konto i første omgang har været med til at sponsorere din Kerastase-flaske, så er I vel begge to heldige at få hår så blødt som Lambi? Vælg dine kampe...

LÆS OGSÅ: "Jeg føler, det er lidt taberagtigt at købe takeaway alene"

7: I bliver nødt til at forholde jer til noget så usexet som økonomi.
Det er aldrig én fast del af den helt store ben-tacklende Hollywood-forelskelse, for det er nogenlunde lige så sexet som at køre med cykelhjelm. Men at sætte sig ned med regneark og operere med budget- og madkonti kan være en stor sikkerhed og befrielse i det lange løb. Visse ting bør man gøre.

8: Spontane tøseaftner med 90'er-Youtube battle og fem flasker Kung Fu-hvidvin på bordet er fortid.
Spontanitet i det hele taget vil fremover kræver en vis koordinering. For det er ikke længere kun din stue, hvor du kan invitere enhver til at hænge, når du lyster. Til gengæld er potentialet i at samle jeres venner stort, og "mixed parties" venter i horisonten, hvis I begge har lyst.

9: Hvis du har brug for alenetid, er det noget, du skal tage dig.
På samme måde som, at du ikke uden videre kan beslutte, at stuen skal forvandles til en feministisk tur ned af 90'ernes mindeboulevard, kan du heller ikke tage for givet, at du har alenetid i jeres private gemakker. Det kræver en større bevidstgørelse af, hvor ofte og hvornår du har brug for at være lidt alene, så du skal være klar til, at tage dig pladsen og italesætte dit behov, og det kan være svært uden at virke som snedronningen.

(10: Fælles adresse rejser unægtelig spørgsmålet... Hvad er det næste?)
Til gengæld for alt, hvad du skal sluge af kameler og kampe, du lægger på is, får du forhåbentlig din bedste ven som roomie, halveret visse udgifter, dobbelt op på sweatshirts og herreskjorter i garderoben og en at dele hverdagen, som kan give nye perspektiver på tingene og forhåbentlig en bekræftelse af, at han er manden i dit liv - og det er altså også noget!

LÆS OGSÅ: 9 ting, du skal vide før du bliver gift

LÆS OGSÅ: Er du klar til at få børn? Her er 10 ting, du skal være forberedt på

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du at blive som dine forældre