Fifty Shades
SPONSORERET indhold

ALT anmelder: 'Fifty Shades'

Brug weekenden på at dykke ned i tre bøger, der er både interessante og underholdende.

Af: Mai Hjalager Gudmundsen, Anna Pia Holmgaard og Sofie Davidesen-Bille
14. sep. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

Gør dig klar til at hoppe ind i hovedet på en arrig 35-årig furie fra Birkerød i MATHILDE WALTER CLARKs nye roman ”GIPS”. Første gang vi stifter bekendtskab med Nete Plum, er da hun pludselig beslutter sig for at give sin ”teledims”-talende mand en andengradsforbrænding. Men derfra eskalerer det, for Nete er skide sur. Og den skoldede Jan skal derfor overleve både løse trappetrin, skarpe knive og et gammelt torturleksikon. Forfatteren bevæger sig til tider ud i flyvske beskrivelser, men alt i alt er fortællingen om Nete fra Birkerød både skarp, absurd og ikke mindst afsindigt underholdende.
”Gips” af Mathilde Walter Clark Politikens forlag, 182 sider, 250 kr.Glem kvarte personkarakteristikker. Glem fesne mordplot. Glem krimier, hvor du mere eller mindre kan regne den ud fra midten af bogen. Og læs FRED VARGAS i stedet: Den franske krimidronning, uhyre elegant og så veldrejet, skæv og fabelagtigt velskrivende, at man næsten kun kan drømme om det. Hendes nye, ”DEN RASENDE HÆR” er endnu en stor bedrift. En kvinde ser drømmesyner af en ond, middelalderlig spøgelseshær, der varsler mord i den lille by Ordebeq. Og mordene – de vælter nærmest ind på kriminalkommissær Adamsbergs bord. Hvad er overtro, hvad er gemen kamp for en stor arv? Og hvad har en invalid due, sukkerknalder, god calvados og fadermord med det hele at gøre? Det er så velspundet, så originalt, så underholdende. Perfekt.
”Den rasende hær” af Fred Vargas Rosinante, 400 sider, 299 kr.Verden, eller i hvert fald utallige af dens kvinders underliv, brød i brand, da E.L. JAMES udgav trilogien ”FIFTY SHADES OF GREY”, og nu er første bind kommet på dansk. Uskyldige Anastasia besnæres af den smukke, rige Christian og indgår snart i et mørkt, erotisk dominansforhold krydret med kæder, buttplugs og læderbetrukne løjer. Genren vil ikke kaldes porno, men sexscenerne er eksplicitte, dygtige og adskillige, og deri ligger bogens eneste eksistensgrundlag, da resten er klichefyldt, sprogligt unuanceret, forvirret og frustrerende fuld af gentagelser.
”Fanget” af E.L. James Rosinante, 450 sider, 149,95 kr.Læs også: Top 10: Anmeldernes bedste bøger