TV2 juleshow musikkens hus
Foto: Rene Jeppesen Vi giver dig de bedste julekoncerter i hele landet her - fordi julen skal nydes med god musik.

Årets julekoncerter: Kom i magisk julestemning hele december

Uanset om det foregår i kirker, på offentlige pladser eller store arenaer, og uanset om det er salmer, pophits eller klassisk musik, så sker der noget ved os, når vi samles omkring sangen i den søde juletid. Vi har samlet årets bedste julekoncerter i København, Aarhus, Odense, Aalborg og resten af landet lige her.

Der er noget ganske særligt ved en god julekoncert, og december måned byder på mange af slagsen rundt om i landet.

Uanset om du er til traditionelle julekoncerter med lokale og nationale kor eller til storstålede julekoncerter med bigband og store stemmer som blandt andre Caroline Henderson, Marie Carmen Koppel og Burhan G, er der uden tvivl en julekoncert, der vil falde i din smag.   

Og hvis julekoncerter normalt ikke er noget for dig, hvad så med at skabe en ny tradition, der kan give uforglemmelige minder sammen med dem, du holder af?

Vi har her samlet 12 julekoncerter fordelt over landet, som du med god grund kan glæde dig til.

Læs også: 11 geniale gaver til pakkeleg til under en 50'er

Julekoncerter i København

H.C. Andersen og Ghita Nørby

Få en anderledes juleoplevelse, når den kendte skuespiller Ghita Nørby læser H.C. Andersens juleeventyr ”Grantræet”, ”Den lille pige med svovlstikkerne” og ”Nattergalen” op til lyden af blokfløjte- og lutspil.

Michala Petri, en af nutidens dygtigste blokfløjtespillere, og Lars Hannibal på lut, spiller musik af Carl Nielsen og barokmestrene J.S. Bach og G.F. Händel. Tag familien under armen og bliv fortryllet af H.C. Andersens universer.

Hvor: Hyltebjerg Kirke i Vanløse

Hvornår: 18. december

Pris: Gratis

Det Kongelige Kapel Camilla Winther.jpgDet Kongelige Kapel spiller til årets julekoncert. Foto: Camilla Winther

En kongelige affære

Traditionen tro byder Det Kongelige Teater på stor julekoncert for hele familien. Og en ting er sikkert; julestemningen vil stige helt til træets grønne top, lyder det lovende fra teatret. For første gang vil alle kunstarter være repræsenteret, når solister fra Den Kongelige Operas solistensemble, Det Kongelige Operakor, skuespillere fra Det Kongelige Teater, musikere fra Det Kongelige Kapel og balletdansere fra Den Kongelige Ballet skaber en magisk juleoplevelse.

Hvor: Store Scene i Operaen

Hvornår: 11. og 12. december

Pris: Fra 123-265 kroner

Læs mere her.

Anne-Linnet-2.jpgAnne Linnet er en af de mange dygtige sangerinder, du kan nyde til en julekoncert i år. Foto: Anton Unger/Her & Nu

Anne Linnet julekoncert

Kom allerede i julestemning i november, når en af dansk musiks største sangere og komponister, Anne Linnet, giver julekoncert i København. Hendes julekoncerter er allerede udsolgt flere steder i landet, så det er bare om at købe billetter snart, hvis du skal komme i julestemning med Anne Linnet.

Hvor: Skt. Johannes Kirke på Nørrebro og Skt. Jacobs Kirke på Østerbro

Hvornår: 16. november og 20. november

Pris: 300 kroner

Find billetter her.

Læs også: De 10 bedste julesange til den ULTIMATIVE juleplayliste

Julekoncerter på Sjælland

DR's Underholdningsorkester.jpgVanen tro spiller Danmarks Underholdningsorkester julen ind. I år med hjælp fra Burhan G. Foto: Pressefoto

Danmarks Underholdningsorkester og Burhan G

Har du en svaghed for Burhan G’s fløjlsbløde stemme, kan det være du skal invitere dig selv og familien ind i Tivolis Koncertsal, når DR’s Symfoniorkester og Burhan G i vaskeægte julestil inviterer til Det Store Juleshow. I 2017 skrev Burhan titelmelodien til årets julekalender ’Tinkas Juleeventyr’, som indtog førstepladsen som årets julehit i både 2017 og 2018.

Til årets juleshow kan du opleve nyfortolkninger af gamle juleklassikere samt flere af Burhans hits, blandt andet ”Jeg I Live”, ”Kalder Mig Hjem”, ”Din For Evigt” og det føromtalte julehit ”Tinka”. 

Hvor: Tivolis Koncertsal, Roskilde Kongrescenter, Arena Næstved.

Hvornår: Spiller på Sjælland den 9., 11., 14., og 16. december.

Pris: Fra 325 kroner.

Læs mere om koncerterne her.

Syng-julen-ind-med-Sigurd-og-Bjørnen-Bjørn-1.jpgDen oplagte familiekoncert er igen i år Sigurd Barrett og Bjørnen Bjørns juleshow. Foto: Presse

Sigurd Barrett synger julen ind

Det er efterhånden en juletradition, at Sigurd Barrett og Bjørnen Bjørn i løbet af december turnerer rundt med deres hyggelige juleshow. Der er garanteret julestemning, når Sigurd inviterer til nissedrillerier, børnekor, klassiske musikere med nissehuer, rytmisk band og masser af fællessang. Det er et arrangement for hele familien.

Hvor: Blandt andet i Hellig Kors Kirke på Nørrebro og Ringsted Kongrescenter

Hvornår: 2. december og 14. december.

Pris: Varierende priser fra 0-195 kroner. Børn under 2 år gratis (på skødet af en voksen) 

Læs mere om Sigurds koncerter her.

Paul Potts Getty.jpgDet var lidt af en overraskelse for alle - inklusiv Paul Potts, da han i 2007 vandt Britains Got Talent. Nu turnerer han verden rundt med sin store stemme. Foto: Getty Images

Paul Potts på Bellevue Teatret

Den tidligere telefonsælger fra England blev verdenskendt i 2007, da han stillede op i talentkonkurrencen Britains Got Talent og bogstaveligt talt blæste publikum og dommerne omkuld med sin store (opera)stemme. Nu synger Paul Potts julen ind med to ekstraordinære koncerter på Bellevue Teatret nord for København.

Paul Potts får selskab af den klassiske sanger, Kirstine Bonde. Hun har medvirket i en række store forestillinger, herunder West Side Story, Evita, Flagermusen, Così fan tutte og Farinelli.

Hvor: Bellevue Teatret i Klampenborg

Hvornår: 19. og 20 december

Pris: 430 kroner

Læs mere her.

Læs også:Top 10: Her er de bedste julefilm

Julekoncerter på Fyn

Marie Carmen Koppel.jpgHele Danmarks gospeldarling, Marie Carmen Koppel, synger smukke julesange, når hun turnerer rundt. Foto: Presse

Gospel i den søde juletid

Marie Carmen Koppel er en Danmarks førende soul- og gospelsangerinde, der med sin store, virtuose stemme kan få nakkehårene til at rejse sig på de fleste. I løbet november og december spreder hun julestemning, når hun turnerer rundt i landet.

Hvor: Bl.a. i Odense og Kerteminde

Hvornår: November-december

Pris: Fra 215 kroner.

Læs mere her.

Jul i Valhal

Husker du TV2's julekalender "Jul i Valhal", hvor Jonas og Sofie skal redde verden fra Ragnarok? Og hvor de må rejse til guderne i Asgård, til Hel i dødsriget og senere til Udgård for at finde Loke?

Den nordiske fortælling bliver omdannet til en julekoncert, når Odense Symfoniorkester med udgangspunkt i Martin Brygmanns fantastiske musik levendegør fortællingen på ny. Julekoncerten bliver iscenesat af 73 musikere, solister og et kor på 350 børn.

Hvor: Otterup, Odense, Tommerup 

Hvornår: 10-14. december

Pris: Fra 80-140 kroner

Læs mere her.

Stig Rossen jul.jpgStig Rossen er for mange fast inventar i julen og kan igen år opleves i hele landet. Foto: Presse

25 års jubilæumskoncert med Stig Rossen

Nyd sanger og skuespiller Stig Rossen, når han denne jul fejrer stor 25-års jubilæumskoncert. I anledningen af jubilæet har han inviteret tidligere Den Store Bagedyst-deltager, Jasmin Gabay, med på tour. Han gæster hele landet, herunder også flere steder på Fyn.

Hvor: Odeon i Odense og Svendborg Idrætscenter

Hvornår: 8. december og 15. december

Pris: Fra 275-345 kroner

Læs mere her.

Julekoncerter i Jylland

Caroline Henderson.jpgRedaktionens favorit julesangerinde starter allerede i november med sine julekoncerter i kirker rundt omkring i landet. Foto: Presse

Kom i julestemning med Danmarks jazz-diva

Den svensk-amerikanske pop- og jazzsangerinde, Caroline Henderson, byder for 10. år i træk til julekoncert i kirkerummet. Henderson er blandt andet kendt for juleklassikeren ”Vil du være min i nat?”, som blev skrevet af Kåre Bjerkø til voksenjulekalenderen ”Juletestamentet” i 1995. Her på redaktionen er vi vilde med Caroline Henderson og har tilmed kåret ”Vil du være min i nat?” til vores all-time favourite.

Caroline Hendersons julekoncerter er udsolgt flere steder, så køb billetter, før det er for sent.

Hvor: Bl.a. i Kolding, Vejle, Horsens, Herning og Aabenraa. Se resten af stederne her.

Hvornår: Fra 19. november og december

Pris: 300 kroner.

Oh Happy Christmas!

Gunnertoft Gospel Singers har siden 2009 etableret sig som et af de bedste gospelkor i Europa og har sunget med store danske artister, blandt andre Mads Langer, Burhan G, Søs Fenger, Julie Berthelsen og Fallulah. Nu kan du og resten af familien nyde gospelkoret, når de spiller julekoncerter rundt omkring i Jylland.

Hvor: Vadum, Holstebro, Aarhus

Hvornår: 1. december, 11. december og 17. december

Pris: Fra 75-150 kroner

Læs mere her.

Musikkens Hus 2018   TV2 Juleshow 2018 10 renejeppesen.dk.jpg

Sidste år optrådte Stine Bramsen fra Alhabeat med Patrick Dorgan, da TV2 afholdte sit store juleshow i Musikkens Hus. Foto: Rene Jeppesen

TV2’s store juleshow

Vær med, når TV2 for femte år i træk afholder deres helt store juleshow i Nordens Paris, Aalborg. TV2 inviterer dig og resten af danskerne indenfor i Musikkens Hus, hvor snehvide vægge og julerøde stolerækker får julestemningen helt i top. Store danske solister vil synge nogle af julens mest kendte melodier, mens Aalborg Symfoniorkester lægger musik til.

Aftenens værter og solister vil løbende blive offentliggjort.

Hvornår: 4. december

Hvor: Musikkens Hus, Aalborg

Pris: Fra 225-300 kroner. Der er få billetter tilbage – skynd dig ind og køb dem her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Musik og Guide