Tivoli-Gardens juleparade
Foto: Tivoli Vi giver dig de bedste julekoncerter i hele landet her - fordi julen skal nydes med god musik.

Årets julekoncerter: Kom i magisk julestemning hele december

Uanset om det foregår i kirker, på offentlige pladser eller store arenaer, og uanset om det er salmer, pophits eller klassisk musik, så sker der noget ved os, når vi samles omkring sangen i den søde juletid. Vi har samlet årets bedste julekoncerter i København, Aarhus, Odense, Aalborg og resten af landet lige her.

Der er noget helt særligt ved en god julekoncert, og december måned byder på rigtig mange af slagsen i det danske land.

Hvis du er mest til julestemning a la filmklassikeren Love Actually, hvor Billy Mack prøver at få presset et ”Christmas” ind i ”Love is all around us”, kan du gense filmen, imens et af Europas allerstørste symfoniorkester spiller musikken til. Det sker i Aalborg i december måned, hvor filmen får helt nyt liv, når symfoniorkesterets toner hjælper dig godt på vej mod den søde julestemning.

Hvis du derimod foretrækker at komme i julestemning på mere traditionel vis, kan du i hele landet også høre både lokale og nationale kor synge julen ind, eller du kan nyde klassiske juletoner fra store sangerinder som for eksempel Anne Linnet, Caroline Henderson og Mariah Carey!

På listen er noget for enhver smag og for både børn og voksne. Og hvis julekoncerter normalt ikke er noget for dig, hvad så med at skabe en ny tradition, der kan give uforglemmelige minder med dem, du holder af?

Julekoncerter på Sjælland

Danmarks-Underholdningsorkester.gifI tre forskellige kirker på Sjælland kan du sikre julestemningen ved at høre Danmarks Underholdsningsorkester spille julen ind. Foto: Pressefoto/Danmarks Underholdningsorkester. 

Danmarks Underholdningsorkester og Thure Lindhardt  

Kom til stemningsfuld julekoncert sammen med lokale kor fra Sjælland, når Danmarks Underholdningsorkester og skuespilleren Thure Lindhardt inviterer på julekoncert og oplæsning i en række forskellige kirker. Thure Lindhardt fortæller juleeventyr og vil sammen med korene og orkestret sørge for at bringe dig rigtigt i julestemning med velkendte og populære klassiske værker og Christmas Carols.

Hvor: Maribo Domkirke, Garnisonskirken i København, Roskilde Domkirke

Hvornår: søndag 9. december klokken 16, tirsdag 18. december klokken 19.30, torsdag 20. december 19.30.

Pris: Fra 200 kroner.

Læs mere om koncerterne her

 

Sigurds juleshow

I hele december turnerer Sigurd Barrett og Bjørnen Bjørn rundt med deres juleshow i det ganske danske land. Der er garanteret julestemning, når Sigurd inviterer til nissedrillerier, børnekor, klassiske musikere med nissehuer, rytmisk band og masser af fællessang. Et arrangement for hele familien!

Hvor: Fx Vordingborg Teatersal og Ringsted Kongrescenter

Hvornår: lørdag 8. december og søndag 9. december

Pris: Varierende priser: fra 135-200 kroner. Børn under 2 år gratis (på skødet af en voksen)  

Læs mere om Sigurds koncerter her

 

Tøsedrenge-jul

Anne Dorte Michelsen kan også opleves på Sjælland og hele landet i december. Sangerinden fra det ikoniske 80’er-popband, Tøsedrengene, kalder selv sin julekoncert for ”Tænd et julelys i mørket”, og under koncerten fortæller Anne Dorte anekdoter og fortællinger fra hendes eget liv.

Hvor: Louisiana Museum of modern art, Gl Strandvej 13, 3050 Humlebæk

Hvornår: fredag 21. december klokken 18

Pris: Mere info følger her.

 

Julekoncerter i København

mariah_carey_2018_720x405.gif

Hvem vil ikke gerne skråle med Mariah Carey på "All i Want For Christmas Is you"? Foto: Mariah Carey Concert, All I Want For Christmas Is You. 

Oplev en vaskeægte julediva

På de fleste menneskers top-10 over julesange vil du finde ”All I Want For Christmas Is You”. Og selvom sangen også er hyggelig at gå og jule til derhjemme, har du faktisk mulighed for at høre klassikeren og mange andre julesange sunget live af falsetdronning number 1, Mariah Carey, når hun i december gæster København med sin internationale juletour, ”All I Want For Christimas Is You”!

Hvor: Royal Arena

Hvornår: tirsdag 4. december 2018

Pris: Fra 790 kroner og op – få billetter tilbage! Køb billetter her 

 

Tivoli-Gardens juleparade

Tivoli-Gardens parade starter og slutter ved H.C. Andersen Slottet i Tivoli. Garden har 90 medlemmer i alderen 9-16 år, og de går til dagligt på Tivoli-Gardens Musikskole. Iført røde uniformsjakker og bjørneskindshuer underholder de Havens gæster, imens de spiller julens melodier og marcherer.

Hvor: Tivoli, København

Hvornår: lørdage klokken 14 i perioden 24. november - 15. december

Pris: Inkluderet i entreen til Tivoli, voksenbillet 175 kroner, Tivolikort (Årskort) for 350 kroner, hvor du gratis må medbringe op til to børn mellem 3-7 år.

Du kan læse mere her om juleparaden. 

 

En kongelig affære

Det Kongelige Teater inviterer til julekoncert med medlemmer af Det Kongelige Kapel lige inden juleaften, så du rigtig kan kalde julestemningen hid. Kom indenfor i vinterkulden og få varmen til en stemningsfuld koncert.

Hvornår: lørdag 22. december

Hvor: Mere info følger

Pris: Endnu ikke fastsat, følg med her

 

Helligåndskirkens julekoncerter  

Helligåndskirken i København ligger lige på strøget, og mange dage i december kan du svinge ind forbi kirken og komme i julehumør efter en god omgang juleshopping. Der er flere forskellige arrangementer i kirken hele december:

Støt en god sag, når Hjerteforeningens kammerorkester gæster kirken med operasangere og den landskendte violinist Kim Sjøgren. Orkesteret spiller blandt andet skønne samler og klassisk musik.

Hvor: Helligåndskirken, Niels Hemmingsensgade 5, 1153 København K

Hvornår: søndag 9. december 14-15

Pris: 195 kroner, bestil i Hjerteforeningen på 70 25 00 00 eller her

 

Du kan også være med, når Sankt Annæ Pigekor og Danmarks Underholdningsorkester sætter julen i gang. Her vil det 70 piger store kor gå Luciaoptog til danske julesalmer akkompagneret af smuk harpemusik.

Hvor: Helligåndskirken, Niels Hemmingsensgade 5, 1153 København K

Hvornår: lørdag 15. december 16.30-18.00

Pris: 125 kroner for voksne, børn under 16 år: 60 kroner. Adgang fra 15.45, billetter kan købes her. Der er ingen nummererede pladser. Vær opmærksom på kø. Publikum med billet lukkes ind først. Publikum uden billet venter i separat kø på evt. overskydende billetter.

 

Eller du kan opleve Kirkekorets egen julekoncert helt gratis:

Hvor: Helligåndskirken, Niels Hemmingsensgade 5, 1153 København K

Hvornår: mandag 17. december 16.30-17.30

Pris: Gratis adgang - læs mere her. 

 

Julekoncerter i Jylland 

Anne-Linnet-2.jpg

Anne Linnet er en af de mange dygtige sangerinder, du kan nyde til en julekoncert i år. Fotograf: Anton Unger/Her & Nu  

Kvinde-sang i Herning

I Herning kan du opleve Anne Linnet skabe grobund for en julestemning, lige inden julemåneden for alvor går i gang.

Hvor: Herning Kirke

Hvornår: torsdag 29. november klokken 17 og 19 

Pris: 225 kroner - find billetter her. 

 

Også Caroline Henderson tager turen til Herning. Den sprøde sangerindes julekoncerter er blevet revet væk i resten af landet, men i Herning kan du stadig nå det!

Hvor: Sct. Johannes Kirke i Herning og Herning Kirke

Hvornår: tirsdag 27. december og lørdag 29. november

Pris: 300 kroner - find billetter her. 

 

Tysk drengekor i Smilets By

I Aarhus Domkirke kan du opleve Dresden Kreuzchor Julekoncert. Drengekoret er et af verdens ældste med en historie, der går mere end 800 år tilbage. Hvis Domkirkens rum sammen med Drengekorets klang ikke kan få dig i julestemning, ved vi ikke, hvad så kan!

Hvor: Aarhus Domkirke

Hvornår: fredag 7. december klokken 19

Pris: 245 kroner - find billetter her. 

 

JULENØRD for børnene i Aarhus

Anders og Katrine er kendt fra deres populære Lille Nørd-programmer på Ramasjang, og nu er de klar med deres juleshow: ”JULENØRD med Anders og Katrine”! Her kan børn og familie opleve den energi, som de to værter er kendt for – bare i jule-edition. De to laver sjov og ballade, synger Lille Nørd- og julesange og giver en festlig jule-oplevelse. Efter showet kan børnene møde de populære værter og få et flot autografkort med hjem.

Hvor: Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal

Hvornår: søndag 16. december klokken 15.00

Pris: 115-195 kroner

Læs mere om koncerten her og bestil billetter. 

Love-actually.gif

Billy Mack og alle hans ladies vil ikke være der fysisk i Aalborg - det vil til gengæld et af Europas førende symfoniorkestre, imens filmen vises på storskærm. Foto: Getty Images 

Love Actually koncert i Aalborg

Juleklassikeren over dem alle! Du kan elske eller hade den – men det sidste er altså svært. Britisk sarkastisk humor blandet med julestemning, lufthavns-kærlighed og så meget lækker musik. Musik, som du kan opleve live spillet af et af Europas førende symfoniorkestre i Musikkens Hus i Aalborgs Koncertsal, der i dagens anledning forvandles til Musikkens Sal, og filmen vises på storskærm. Så er det rigtig jul!

Hvor: Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, DK 9000 Aalborg

Hvornår: lørdag 15. december klokken 17 og klokken 19

Pris: 300 kroner

Læs mere om koncerten her.

 

Julekoncerter på Fyn 

Domkirke-2.jpg

Odense Domkirke sætter rammerne for flere forskellige julekoncerter i Odense. Foto: Odense Symfoni

Koncerter i Odense Domkirke


For at opleve den helt unikke stemning, der skabes i kirken hen over jul, kan du tage i Odense Domkirke. Her er der især to koncerter, der er et lyt værd.

Domkirkens eget kor, Domkoret, synger julekoncert lørdagen før 2. søndag i Advent hvert år.

Hvor: Odense Domkirke, Klosterbakken 2, 5000 Odense

Hvornår: lørdag 8. december klokken 15

Pris: Mere info følger her. 

 

Domkirken får også besøg af Odense Symfonikoncert, der spiller julen ind.  Koncerten tager cirka halvanden time, og her kan du også lytte til beretningen om Jesu Fødsel, og så kommer en af verdens førende kordirigenter, Stephen Layton, også på besøg.

Hvor: Odense Domkirke, Klosterbakken 2, 5000 Odense

Hvornår: torsdag 13. december 19.30

Pris: 225-150 kr./Stud./ung: 118-80 kr. 

Du kan købe billetter her.

 

Gang i den, sang i den, mere ramasjang og tjubang i den!

”Pyrus – Alletiders Nisse” er underholdning for hele familien. Sammen med 350 kor-nisser og Odense Symfoniorkester skal Pyrus løse en opgave, han har fået på Nisseversitetet, hvor han studerer til arkivnisse. Pyrus skal finde ud af, hvad en nisse er! Og det skal løses inden juleaften!

Hvor: Odense Koncerthus, Claus Bergs Gade 9, 5000 Odense C

Hvornår: lørdag 8. december kl 11 og 13

Pris: Voksne 130 kroner, børn 70 kroner. 

Læs mere her. 

 

Christmas Carols i Odeon

I Odeon kan du opleve Odense Symfoniorkester levere en koncert med julemelodier, carols og decemberhygge! I år kan du også få et indblik i svenske julemelodier og finde ud af lidt mere om, hvordan vores svenske naboer griber julemåneden an.

Hvor: Odense Koncerthus, Carl Nielsen Salen

Hvornår: onsdag 19. december 19.30

Pris: 80-225 kroner - bestil billetter her. 

 

Det Store Juleshow med Ramasjang

Et gratis børne-jule-show! What’s not to like? Kalle fra Ramasjang og Mek Pek danner rammerne for et musikalsk juleshow med masser af energi og humor.

Hvor: Odeon

Hvornår: lørdag 22. december 2018 klokken 11

Pris: Gratis – kræver ingen tilmelding. 

Læs mere om juleshowet her. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Musik og Guide