DRs symfoniorkester
Foto: Jon Bonde Eriksen og Per Morten Abrahamsen Vi giver dig de bedste julekoncerter i hele landet her - fordi julen skal nydes med god musik.

Årets julekoncerter: Kom i magisk julestemning hele december

Uanset om det foregår i kirker, på offentlige pladser eller store arenaer, og uanset om det er salmer, pophits eller klassisk musik, så sker der noget ved os, når vi samles omkring sangen i den søde juletid. Vi har samlet årets bedste julekoncerter i København, Aarhus, Odense, Aalborg og resten af landet lige her.

Der er noget ganske særligt ved en god julekoncert, og december måned byder på mange af slagsen rundt om i landet.

Uanset om du er til traditionelle julekoncerter med lokale og nationale kor eller til storstålede julekoncerter med bigband og store stemmer som blandt andre Marie Carmen Koppel og Burhan G, er der uden tvivl en julekoncert, der vil falde i din smag.   

Og hvis julekoncerter normalt ikke er noget for dig, hvad så med at skabe en ny tradition, der kan give uforglemmelige minder sammen med dem, du holder af?

Vi har her samlet nogle af årets julekoncerter fordelt over landet, som du med god grund kan glæde dig til.

Læs også: 11 geniale gaver til pakkeleg til under en 50'er

Julekoncerter i København 

Det Kongelige Kapel Camilla Winther.jpgDet Kongelige Kapel spiller til årets julekoncert. Foto: Camilla Winther

En kongelige affære

Traditionen tro byder Det Kongelige Teater på stor julekoncert for hele familien. Og en ting er sikkert; julestemningen vil stige helt til træets grønne top, lyder det lovende fra teatret. For første gang vil alle kunstarter være repræsenteret, når solister fra Den Kongelige Operas solistensemble, Det Kongelige Operakor, skuespillere fra Det Kongelige Teater, musikere fra Det Kongelige Kapel og balletdansere fra Den Kongelige Ballet skaber en magisk juleoplevelse.

Hvor: Store Scene i Operaen

Hvornår: 21. og 22. december

Pris: Fra 280 kroner.

Læs mere her.

Alberte Winding.jpeg

Alberte Windin er en af de mange dygtige sangere, du kan nyde til en julekoncert i år. Foto: Presse

Julekoncert med Alberte Winding 

Kom i julestemning med ingen ringere end Alberte Windings smukke stemme og fine tekster. Sammen med sin mand, guitarist Andreas Fuglebæk, vil duoen spille et udvalg af de bedste julesange samt de største klassikere fra Alberte Windings store bagkatalog. 

Hvor: Hylterbjerg Kirke, Vanløse

Hvornår: 20. december

Læs mere her.

Læs også: De 10 bedste julesange til den ULTIMATIVE juleplayliste

Julekoncerter på Sjælland

DR's Underholdningsorkester.jpgVanen tro spiller Danmarks Underholdningsorkester julen ind. I år med hjælp fra Burhan G. Foto: Pressefoto

Danmarks Underholdningsorkester og Burhan G

Har du en svaghed for Burhan G’s fløjlsbløde stemme, kan du endnu et år være så heldig at nyde ham og resten af Danmarks Underholdningsorkester, når de bl.a. spiller i Operaen i København. Efter stor succes fra sidste år genoptager de nemlig Det Store Juleshow.

I 2017 skrev Burhan titelmelodien til årets julekalender ’Tinkas Juleeventyr’, som indtog førstepladsen som årets julehit i både 2017 og 2018. Til årets juleshow kan du opleve nyfortolkninger af gamle juleklassikere samt flere af Burhans hits, blandt andet ”Jeg I Live”, ”Kalder Mig Hjem”, ”Din For Evigt” og det føromtalte julehit ”Tinka”. 

Hvor: Operaen, Arena Næstved, Royal Stage i Hillerød og Roskilde Kongrescenter.

Hvornår: Spiller på Sjælland den 5., 6., 10. og 19. december.

Pris: Ikke oplyst endnu.

Læs mere om koncerterne her.

Syng-julen-ind-med-Sigurd-og-Bjørnen-Bjørn-1.jpgDen oplagte familiekoncert er igen i år Sigurd Barrett og Bjørnen Bjørns juleshow. Foto: Presse

Sigurd Barrett synger julen ind

Det er efterhånden en juletradition, at Sigurd Barrett og Bjørnen Bjørn i løbet af december turnerer rundt med deres hyggelige juleshow. Der er garanteret julestemning, når Sigurd inviterer til nissedrillerier, børnekor, klassiske musikere med nissehuer, rytmisk band og masser af fællessang. Det er et arrangement for hele familien.

Hvor: Ringsted Kongrescenter

Hvornår: 12. december

Pris: Fra 160-290 kroner. 

Læs mere om Sigurds koncerter her.

Læs også:Top 10: Her er de bedste julefilm

Marie Carmen Koppel.jpgHele Danmarks gospeldarling, Marie Carmen Koppel, synger smukke julesange, når hun turnerer rundt. Foto: Presse

Gospel i den søde juletid

Marie Carmen Koppel er en Danmarks førende soul- og gospelsangerinde, der med sin store, virtuose stemme kan få nakkehårene til at rejse sig på de fleste. I løbet november og december spreder hun julestemning, når hun turnerer rundt i landet.

Hvor: Bl.a. i Hellig Kors Kirken i København, Helleruplund Kirke i Hellerup, Næstved og Dragør m.fl. 

Hvornår: November-december

Pris: Fra 215 kroner.

Læs mere her.

Julekoncerter på Fyn

Stig Rossen jul.jpgStig Rossen er for mange fast inventar i julen og kan igen år opleves i hele landet. Foto: Presse

Stig Rossens store julekoncert

Efter sanger og skuespiller Stig Rossen sidste år fejrede 25-jubilæumskoncert, genoptager han i år sit store juleshow - som han selv siger: ”Vi har fået markeret vores 25-års jubilæum, og nu tager vi hul på de næste 25 år. Jeg glæder mig!”

I løbet af koncerten vil Stig Rossen sætte sig i den hyggelige julestue og læse årets julehistorie højt. Det er en vaskeægte juleoplevelse for hele familien.

Hvor: Odeon i Odense 

Hvornår: 13. december

Pris: Fra 355-480 kroner.

Læs mere her.

image8ttyg.png

Bobo Moreno er kendt for sin lækre, crooner stemme. Foto: Getty Images

En jazzet jul

Lad dig forføre af crooneren Bobo Moreno og blues-dronningen Miriam Mandipira, når de i samspil med DR Big Band inviterer til storslået julekoncert i jazzens tegn. Bandet, der har vundet flere prestigefyldte priser og nomineringer, spiller med to af Danmarks største jazz og blues-sangere - og én ting er sikkert: Hvis I frøs, da I kom, har I fået varmen, når I går hjem.

Hvor: Svendborg Teater

Hvornår: 5. december

Pris: 275 kroner.

Læs mere her.

Julekoncerter i Jylland

Caroline Henderson.jpgRedaktionens favorit julesangerinde starter allerede i november med sine julekoncerter i kirker rundt omkring i landet. Foto: Presse

Kom i julestemning med Danmarks jazz-diva

Den svensk-amerikanske pop- og jazzsangerinde, Caroline Henderson, byder for 11. år i træk til julekoncert i kirkerummet. Henderson er blandt andet kendt for juleklassikeren ”Vil du være min i nat?”, som blev skrevet af Kåre Bjerkø til voksenjulekalenderen ”Juletestamentet” i 1995. Her på redaktionen er vi vilde med Caroline Henderson og har tilmed kåret ”Vil du være min i nat?” til vores all-time favourite.

Caroline Hendersons julekoncerter er udsolgt flere steder, så køb billetter, før det er for sent.

Hvor: Bl.a. i Kolding, Aarhus, Aalborg. Se resten af stederne her.

Hvornår: Fra 29. november til december

Pris: 350 kroner.

Alene hjemme - som koncert

Er der noget mere julet end at følge den opfindsomme og modige dreng Kevin, der tager kampen op mod de uheldige indbrudstyve Harry og Marv? Nu kan du sammen med hele familien komme ind og opleve filmen på en ny og anderledes måde. I Musikkens Hus i Aalborg viser de nemlig Alene Hjemme på et stort biograflærred, mens Aalborg Symfoniorkester under ledelse af Jessica Cottis fremfører filmens fantastiske musik af John Williams live fra scenen.

Der er få billetter tilbage, så skynd dig at få fat i én.

Hvornår: 3. og 4. december

Hvor: Musikkens Hus, Aalborg

Pris: Fra 390 kroner. Læs mere her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Musik og Guide