11 ting, du ikke vidste, om teen-ikonet Billie Eilish
SPONSORERET indhold

11 ting, du ikke vidste, om teen-ikonet Billie Eilish

Der er en særlig grund til, at hun altid går i tøj, der er ”800 størrelser større” end hendes egentlige størrelse.

Af: Sara Wilkins Foto: Getty
28. jun. 2019 | Livsstil | ALT.dk

1. Pirat-navn

Hendes fulde navn er Billie Eilish Pirate Baird O’Connell, og hun er født den 18. december 2001. Hun har både irsk og skotsk blod i årene, fordi hendes far har irske rødder, og hendes mor har skotske. Pirat-delen af det lange navn var hendes onkel eftersigende ikke stor fan af, fordi pirater jo som bekendt er berygtede for at være ret onde. (Fair nok argument, tænker vi!)

2. Slog igennem på Soundcloud

Billie Eilish fik sit gennembrud i 2016 med nummeret Ocean Eyes, som hun skrev sammen med sin bror, Finneas O’Connor, der også selv er sanger. Hendes karriere begyndte at tage fart, da hun uploadede sangen til Soundcloud, så hendes daværende danselærer kunne høre den, og da hun vågnede dagen efter, var mailboksen fuld af beskeder fra folk, der roste hendes musikalske talenter. Siden da er populariteten kun vokset, og i dag har hun ét album, to EP’er og 18 singler bag sig. For slet ikke at nævne de pt. 27,6 millioner følgere på Instagram.. 

3. Kreativ familie

Hun kommer fra Los Angeles, hvor hun er vokset op med en familie, der er velbevandrede i underholdningsindustrien. Hendes mor, Maggie Baird, er selv musiker, og hendes far, Patrick O’Connell, er skuespiller. Hendes bror, Finneas O’Connor, er både sanger og skuespiller og har blandt andet spillet en rolle i den amerikanske tv-serien Glee. Og så er han ikke mindst sangskriver og har skrevet mange sange for og med sin søster, blandt andet When the Party Is Over og Wish You Were Gay.

4. Hun har Tourettes Syndrom

Billie Eilish har levet med fysiske tics hele sit liv og er blevet diagnosticeret med Tourettes Syndrom. Det fortalte hun blandt andet på The Ellen Show, hvor hun forklarede, at hun har fundet måder at håndtere det på og fx kan holde det tilbage under interviews. Det har desuden styrket båndet til de fans, som også har Tourettes Syndrom, og som har haft brug for et forbillede med sygdommen, fortæller hun i interviewet.

5. Fan af girl power

Hun ELSKER Spice Girls og siger selv, at hun har set filmen Spice World omkring 40 gange.

6. Hold det private... privat

Hvis hun skulle give sig selv og andre ét godt råd, så ville det være: ”Lad være med at poste ALT, hvad du føler (på de sociale medier, red.). Bare lad være.” Det sagde hun i et stort interview med Vanity Fair i 2018.  

7. Hun er kæmpe fan af…

Ét af hendes allerstørste idoler er Tyler the Creator, fordi han ”rammer en del af hende, som mange andre ikke forstår”, har hun tidligere udtalt. En anden sangerinde, hun ser op til, er desuden Philadelphia-rapperen Tierra Whack og sangerinden Lana Del Rey, som hun tidligere har nævnt som en musikalsk inspiration

8. "Don't smile at me"

Billie Eilish' første EP fra 2017, Don't Smile at Me, har hold i virkeligheden, for teen-ikonet er virkelig ikke glad for at smile. "Jeg hader at smile. Det får mig til at føle mig magtesløs og lille. Jeg har altid været sådan; Jeg smiler ikke på billeder. Hvis man kigger på min Instagram, så har jeg resting bitch face, og jeg ser åbenbart bare ked ud af det hele tiden," har hun fortalt Harper's Bazaar.

9. Hendes største frygt…

Er at miste de mennesker, hun elsker. Derudover frygter hun to ting: Havet og hvaler. Den lyd, hvaler laver, er ”super creepy”, siger hun i et interview med Billboard.

10. Hun sværger til en vegansk livsstil

Billie Eilish er veganer med stort V og har også opfordret fans til at blive veganere ved at poste en video om dyremishandling på Instagram.

11. Hun går altid i stort tøj

Hun kan godt lide at klæde sig som om, at hun er ”800 størrelser større end hun er”, fordi det giver ingen mulighed for at dømme, hvordan ens krop ser ud. ”Jeg vil ikke give nogen en undskyldning for at kunne dømme”, siger hun i et interview med Vogue Australia, som hun var på forsiden af i juni 2019.

Kilder: BBC, umusic.ie, Harper's Bazaar, The Ellen Show, Pop Buzz, Vanity Fair, Billboard, TeenVogue, Vegnews.com, Vogue Australia.