Min kæreste vil have lov til at se andre kvinder

Foto: Getty Images Min kæreste gennem et par år chatter med andre piger, og det går mig på, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Min kæreste vil have lov til at se andre kvinder

Jeg er en kvinde i midt tyverne, som har været sammen med min kæreste et par år. Han vil have lov til at se andre piger, og det går mig på, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg er en kvinde i midt tyverne, som har været sammen med min kæreste et par år. Han vil have lov til at se andre piger, og det går mig på, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Spørgsmål om kæreste, som vil se andre kvinder 

Jeg har en kæreste, som jeg har været sammen med i et par år nu. Vi er begge i 20’erne, og jeg er nu kommet til et punkt, hvor jeg ganske enkelt ikke ved, hvad jeg skal gøre. Min kæreste er meget speciel, han er kontrollerende og ekstremt egoistisk. Han har ofte dage, hvor han ikke magter at have en kæreste og savner at være fri. Han vil også have lov til at være sammen med andre kvinder, men han har heldigvis ikke været det endnu. Han siger, at han godt kan lide at chatte lidt frem og tilbage med andre piger, og det, synes jeg, er vildt hårdt at være i, fordi jeg jo kan se, at han hele tiden har gang i nye piger på sin snapchat. 

LÆS OGSÅ: Jeg frygter hele tiden, at min kæreste vil forlade mig

Jeg ved godt, at jeg ikke skal blande mig i, hvad han laver, for det har han bedt mig om, og han kan blive rigtig sur, hvis jeg gør det. Så jeg blander mig ikke. Jeg forstår bare ikke, hvad han mener, når han siger det, han gør. Han påstår, at han elsker mig, men at han har brug for at blive bekræftet af andre kvinder. Og han fortæller også, at det giver ham et sus, ja, han siger faktisk selv, at han bliver høj af det, når han skriver med de andre kvinder, og de bekræfter ham. Han er det mest kompliceret menneske, jeg har mødt til dato. Jeg tænker på at slå op med ham, fordi han slider mig op. 50 procent siger løb og 50 procent bliv. Men jeg elsker ham, så hvad gør jeg?

Vibeke Dorph råder til at få ham ud af vagten

Det kan godt være, at din kæreste er egoistisk, det lyder han da helt sikkert til at være, men han er først og fremmest et pjok ud over det sædvanlige. For hvor dybt er man ikke sunket rent menneskeligt, når man tillader sig at underholde den kvinde, man påstår at elske med, at man også har lyst og brug for at være sammen med andre kvinder – hvis man altså kunne finde ud af at tage sig sammen til det…

Ærlig talt, hvis du påstår at elske en sådan mand, så må du kigge dig selv dybt og alvorligt i spejlet og så se at få gravet selvkærligheden frem fra gemmerne. For hvordan kan du byde dig selv at spilde tiden på en fyr, der hele tiden fabler om, at han vil se og være sammen med andre kvinder? Det kan da ikke være særlig rart. Det er bestemt ikke sådan noget, man går og siger til hinanden, når man er i et kærlighedsforhold. 

LÆS OGSÅ: Tør jeg stole på min kæreste?

Nu tror jeg faktisk, at din kæreste er typen, der har en masse i munden, men meget lidt at gøre godt med, når det kommer til stykket. For det kan da godt være, at han sidder og flirter fejt på sin telefon, men mon dog, at det nogensinde vil blive til mere end det? Det tror jeg næppe, men det gør ham altså hverken til en mere ædel eller attråværdig mand. Det fremstiller ham kun, som det, han er: Et umodent fjols, som jeg kan garantere dig for, at du ikke får nogen god fremtid sammen med. Så om du gør det nu eller spilder endnu mere tid på ham, så se at få ham ud af vagten. For din kæreste er ikke god for dig. Han er tværtimod nedbrydende for dit selvværd, så ud med ham, før han får dig slidt endnu mere ned.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Livsstil