Vibeke dorphs brevkasse
SPONSORERET indhold

Min mand nægter at komme med til parmiddage

Min mand gider ikke at ses med mine venner, og når jeg spørger, om han vil med til parmiddage, ender det altid i en diskussion. Det gør mig virkelig ked af det, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
16. sep. 2022 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om problemer med manden

Jeg har en løbende diskussion med min mand, som jeg synes er rigtig svær at håndtere. Jeg har en bedsteveninde, som har to børn og en mand. Jeg nyder rigtig meget at ses med både hende og hendes mand.

Problemet er bare, at min mand til forskel for hendes mand overhovedet ikke gider at deltage. Min veninde spørger ofte, om vi ikke skal ses allesammen. Jeg prøver så at finde en dag, hvor min mand skal noget andet, fordi jeg kender hans holdning, men hun spørger alligevel meget ind til, om vi ikke snart skal ses allesammen.

LÆS OGSÅ: Jeg kan ikke holde ud at sove sammen med min kæreste

Jeg tager derfor heller aldrig initiativ til at ses hjemme hos os, da det altid ender med en diskussion mellem min mand og mig. Han gider nemlig kun at ses med sine egne venner og forstår slet ikke det med, at man absolut skal ses som par.

Det gælder ikke kun de venner, men også alle andre par, han nægter simpelthen. Det gør mig så ked af det, da jeg rigtig gerne vil have ham med ud. Jeg synes også, at det har resulteret i, at jeg alt for tit kommer til at isolere mig for meget. Jeg er nemlig bange for at spørge vennerne, om vi skal ses, hvis jeg ved, at de forventer, at min mand så også deltager, hvilket han jo nægter. Hvad gør jeg? Skal jeg bare acceptere at han ikke gider at ses med andre par? Og i så fald, kan jeg så også tillade mig at sige det lige ud til mine venner og veninder, når de spørger, om vi alle skal ses?

Vibeke Dorph råder til at være ærlig

Jeg har et par veninder, der som du er udstyret med mænd, der ikke magter parmiddage. Det ærgrer mig lidt, for der er tale om både søde, interessante og sjove mænd, men de afskyr ganske enkelt den slags, så sådan er det.

De er ellers altid søde og rare, når man er sammen med dem på anden vis, men parmiddage – de vil hellere gå til månen på stylter. De to veninder er begge fuldstændig åbne med, at det forholder sig sådan med deres mænd, og vi ses derfor som regel helt uden mænd, og det synes jeg nu egentlig også er meget rart.

LÆS OGSÅ: Jeg føler mig svigtet af mine venner

Jeg vil foreslå dig, at du går til udfordringerne med samme åbenhed, som mine veninder gør det, for du har jo heller ingenting at skamme dig over. Din mand bryder sig bare ikke om koncept parmiddag, så det må du så acceptere.

Sig lige ud til vennerne, at din mand ikke er til parmiddage i det hele taget, så de forstår, at det ikke kun er dem, han ikke gider at ses med. Besøg så dine venner, som du lyster med eller uden deres mænd. Lev i det hele taget livet, som det passer dig bedst.

Det kan jo nemlig også være, at din mands ulyst til at deltage i parmiddage ændrer sig, hvis og når han gentagne gange oplever dig komme glad og veloplagt hjem efter endnu en festlig aften i gode venners selskab.

Anbefalet til dig