Brudekjoler 2016
SPONSORERET indhold

Brudekjoler anno 2016: 12 smukke looks fra forårets couture-fremvisninger

Forårets couture-shows byder på masser af inspiration til kommende brude.

Af: Anne Bang Foto: Giovanni Giannoni/WWD/REX/All Over Press.
01. apr. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Traditionen tro var der masser af potentielle brudekjoler blandt de kreationer, der blev vist i forårets haute couture-fremvisninger.  Og selvom de færreste har en månedlig indtægt, som kan forsvare at blive gift i et skrud fra Valentino, kan man jo lade sig inspirere alligevel – eller bare drømme lidt. Her er vores bryllupsinspirerede favoritter fra de couture-kollektioner, som har været fremvist over foråret:

LÆS OGSÅ: Hijab-blogger Zizi forener skandinavisk coolness og muslimsk anstændighed

ARMANI PRIVÉEn blålig kjole, som er både er klassisk og moderne på samme tid, fra manden som med tiden er blevet den ukronede konge af den røde løber – Giorgio Armani. Så mangler vi nærmest bare noget lånt for at leve op til "noget nyt, noget gammel, noget lånt, noget blåt"-traditionen. Med stil. Foto: Mitchell Sams/Camera Press/All Over Press.

CHANELEt overdådigt og et mere underspillet look fra Chanels couture-kollektion, som generelt var minimalistisk, afslappet og inspireret af naturen – helt modsat efterårets ready-to-wear-kollektion som foregik i en slags lufthavn. Foto: Digital Catwalk/All Over Press.

DICE KAYEK Dice Kayek, som blev startet af søstrene Ece og Ayse Ege i 1992, gør næsten brudekjolen street med denne oversize "kjortel"-kjole. Der er både eventyr og romantik over den med de mange flæser og blonder, men også noget afslappet som gør den moderne og anderledes. Foto: Dominique Maitre/WWD/REX/All Over Press.

ALEXIS MABILLE En af sæsonens trends handler om inspiration fra lingeri – og netop dette fanger franske Alexis Mabille i denne champagnefarvede brudekjole, som bygger på den klassiske kombination af korset-overdel og struttende tyl-underdel. Foto: Thierry Chesnot/Getty Images.

ZUHAIR MURAD  "Alt eller intet" synes at være den overordnede tanke bag det første af disse to looks fra Zuhair Murad, som også er en meget populær rød løber-designer. Det andet er væsentlig mere underspillet, men ikke desto mindre lige så bryllupsværdigt. Bukselooket er forfinet og klassisk – og samtidig romantisk med de hvide blonder og fokus på taljen. Foto: Giovanni Giannoni/WWD/REX/All Over Press.

ULYANA SERGEENKO Russisk romantik og 80'ernes Madonna mødes i Ulyana Sergeenkos couture-kollektion, som blandt andet rummer denne smukke kjole i tre lag og med rummelige, lange ærmer - også en af sæsonens store trends. Foto: Digital Catwalk/All Over Press.

ELLIE SAAB Ellie Saabs muse for dette års couture-kollektion var eftersigende en engelsk overklassekvinde fra slutningen af det 19. århundrede på rejse til Indien - og det kan man godt se. Denne kjole har et nærmest folkloristisk udtryk med broderi, blonder og mange detaljer. Foto: David Fischer/REX/All Over Press.

VALENTINO Valentino satte alt ind på "græsk gudinde"-looket i forårets couture-kollektion, som havde mange kjoler med traditionelt bryllupspotentiale. Denne er dejligt moderne midt i alle sine antikke referencer med plisseringer og bar skulder – to af forårets store tendenser. Foto: Mitchell Sams All Over Press.

VERSACE Et forfriskende bud på en brudekjole fra Versace i kridhvid og med enkle, assymetriske detaljer. Kollektionen dyrker generelt kvindelighed, kurver og feminin styrke. Foto: Michell Sams/All Over Press.

LÆS OGSÅ: Helena Christensen går til kamp for selvværdet blandt kvinder, der har mistet håret

LÆS OGSÅ: Laura Lindahl: "Mit tøj må ikke tage opmærksomheden"

LÆS OGSÅ: Louise Dorph: "Jeg ELSKER kjoler"