Danske hjerteknusere fra 4 årtier: Mød de musikalske mænd

Foto: Diverse Danske hjerteknusere fra 4 årtier: Mød de musikalske mænd

Derfor elsker vi disse hjerteknusere

En enkelt, dybfølt strofe gør dine knæ bløde som gelé og dit hjerte medgørligt som lunkent smør. Du er fascineret og måske også en smule forelsket. Vi ser nærmere på fire årtiers musikalske Don Juan'er – hvem er de, og hvorfor er vi så vilde med dem?

Christopher, 20 år: En ung James Dean
Han er ung, talentfuld og har en slående lighed med James Dean. Og så er hans karriere blevet skudt i gang med raketfart. Blot et år efter sin studentereksamen har Christopher udgivet sit første album, han er på Gaffas liste over navne, man skal holde øje med i 2012, og hans første single, "Against the Odds", har for længst rundet en million visninger på YouTube. Men den 20-årige sanger har også kæmpet for sin succes.

Allerede dengang han havde sin daglige gang på Niels Brocks Handelsgymnasium i København, gik han fra pladeselskab til pladeselskab med sin guitar under armen og optrådte med halvfærdige, hjemmelavede sange samt et par covernumre og håbede på et gennembrud. Heldigvis spottede et af verdens største pladeselskaber, EMI, som også har haft bands som The Beatles og Queen i stalden, Christophers talent og tilbød den unge herre en pladekontrakt.

Siden har han brugt tiden på at indspille sit debutalbum og give koncerter – og på at score Danmarks ultimative popdronning, Medina. De to mødte hinanden, da Christopher var med på tour som opvarmning for sangerinden, og det gav anledning til mere end blot et professionelt parløb.

Sarah, 14 år
– Christopher er virkelig, virkelig flot. Jeg så hans musikvideo til "Against The Odds" i fjernsynet, og så gik jeg med det samme ind og undersøgte mere om ham. Jeg forelskede mig i hans musik og hans tekster, og jeg har startet det, der nu er den anden største Christopher-fanside på facebook.

Yndlingssang: – "Colors". Den får mig altid i godt humør.

Mette, 15 år
– Jeg sad en dag og så YouTube-klip med en veninde. Vi så en video med Christopher, de r spillede Robyns nummer "Call Your Girlfriend", og så tog vi til Herning for at shoppe. Der var Christopher helt tilfældigt for at optræde. Han spillede to numre, og det tog ikke mere end 10 minutter, men bagefter brugte han tre timer på at møde sine fans. Christopher er så nærværende – han kender alle sine fans, og når jeg møder ham, siger han altid: "Hej Mette".

Yndlingssang: – "Call Your Girlfriend" fordi det var den, det hele startede med. Engang hev han mig op på scenen og sang den for mig.

Olivia, 13 år
– Christopher synger godt, og så er han helt vildt flot! Han opdaterer ofte sin facebook-side, og han er rigtig sød ved sine fans. Jeg sendte ham engang et fanbrev, og så svarede han og sendte mig en autograf.

Yndlingssang: – "Colors". Man bliver så glad af den.

"Når jeg møder ham, siger han altid: Hej Mette"Nik & Jay, begge 31 år: Diamantdrengene
De er Danmarks ultimative popduo, og de eneste, der kan slippe godt fra tekster som: "Boing boing, hendes røv går op og ned som en fjeder." Og: "Lad mig se lidt sved på din krop, baby, lad være at stop" – og stadig være elskede ikke blot af samtlige teenagepiger landet over, men ganske ofte også af deres mødre. Nik & Jay har siden deres debut i 2003 sprængt hul i janteloven med kilotunge diamantkæder og selviscenesættende rim om pengene i deres lommer, flaskerne på diskotekbordene og kvinderne i deres senge. De førte sig frem som verdensstjerner, mens de stadig kun var småspirer på den danske stjernehimmel, og anmeldere har altid elsket at hade dem for deres udanske stil. Men selvom Nik & Jay har fået mange hårde ord med på turnévejen, har de opnået mere, end hvad de fleste danske musikartister drømmer om. Hver og én af deres sange fra opsamlingsalbummet "De Største", der udkom i 2008, har enten solgt guld eller platin, og gennem årene har de vundet adskillige musikpriser. Senest vandt de Æresprisen ved Danish Music Awards i 2011.

Marianne, 24 år
– Stod det til mig, skulle jeg giftes med Jay. Han har et sødt smil, og så er han fræk. Han skulle i hvert fald ikke gå rundt om min seng to gange! Nik er mere klassisk flot, men jeg må sige, at de begge gør det umådeligt godt med deres nøgne overkroppe i videoen til "Tættere På Himlen".

Yndlingssang: –"Hulahop". Jeg ville gerne bruge min booty for dem.

Maria M, 17 år
– Nik & Jay er lige til at savle over, fordi de er sig selv, megalækre og dygtige til det, de laver. Når man sidder derhjemme og savler over plakaten på væggen, ville man bare ønske, at de en dag fik øje på én. Jeg er smaskforelsket i Nik!

Yndlingssang: – "Jeg Drømte". Jeg havde en periode i mit liv, som var enormt svær, og den sang hjalp mig videre.

Maria H, 20 år
– Jeg anser mig selv for at være Nik & Jays største fan, og da jeg for nyligt kunne fejre 10 års fan-jubilæum, markerede jeg det ved at få lavet en Nik & Jay-tatovering på numsen. Jeg er meget stolt af den, og jeg viser den gerne frem.

Yndlingssang: – "Lækker". Den er altid et sikkert hit, fordi det er et typisk Nik & Jay-nummer, og der er gang i den.

Rasmus Seebach, 32 år: Toppen af poppen
Han er 190 cm høj, veltrænet, og har nakken fyldt med søde, mørke krøller. Han spiller for udsolgte koncertsale landet over, hans første album har solgt over 220.000 eksemplarer, og album nummer to, "Mer' End Kærlighed", satte rekord i dansk musikhistorie, da det i løbet af den første uge på gaden røg over diskene i de danske musikbutikker mere end 42.000 gange.

Rasmus Seebach er – bogstaveligt talt – på toppen af poppen, og piger i alle aldre dåner på stribe til hans koncerter, når han synger sine sange med tekster som: "Jeg elsker, jeg elsker, jeg elsker kun dig" Og: "Du skal vide du, du er helt perfekt". Men Rasmus Seebach er meget mere end et kønt og storsælgende omslag – han er også en flink fyr med hjertet på det helt rette sted. Efter han mødte to af sine største fans, de kræftsyge piger, Cecilie og Philippa, som han også har skrevet sangen "Nangijala" til, er han nemlig blevet ambassadør for Børnecancerfonden, og han har også lavet musik til støtte for katastroferamte områder.

Og som om det ikke var nok, så er Rasmus Seebach ikke blot single, han er også glad for ældre kvinder, som han mener, bliver smukkere med alderen (– det er rigtigt, det har han selv sagt til ALT for damerne). Og så skulle han efter sigende være klar til at slå sig ned og finde en kæreste ...

Kate, 39 år
Formand for fansiden Rasmus-Seebach.dk
– Man kan mærke på Rasmus Seebachs musik, at den betyder rigtig meget for ham. Hans sange tager udgangspunkt i egne oplevelser, og man kan relatere til de følelser, han beskriver i sine tekster. Det rører mig dybt. Og så virker han så uforceret og ærlig. Han er den, han er, og det kan man ikke andet end at holde af.

Yndlingssang: – "Den jeg er". Selvom sangens emne er så tragisk, er den utrolig smuk. Når jeg hører den, triller tårerne ned ad mine kinder, men samtidig giver den håb for, at vi alle sammen ses igen en dag.

Lærke, 28 år
– Rasmus Seebach minder mig om en følsom viking. Han er stor og bred, men han har nogle utrolig bløde øjne. Jeg ville elske at kravle rundt på hans brystkasse, og han måtte gerne spise knækbrød i min seng, hvis han ville. På det musikalske plan synes jeg, det er flot, at han anerkender og hylder sit ophav, men at han ikke trækker på det. Han har skabt sin helt egen stil.

Yndlingssang: – "Under stjernerne på himlen". Det er en meget smuk sang, og jeg kommer helt til at vugge med.

Ruby, 34 år
– Rasmus Seebach repræsenterer det, alle kvinder vil have: En sød og følsom mand, der ved, hvad han vil have, og tør gå efter det. For mig er det lige så meget hans væremåde som hans musik, der gør, at han er så dragende.

Yndlingssang: – "Sig jeg skal". Den handler om en mand, der giver slip på sin kæreste, fordi hun skal ud og opleve verden. Jeg tror, de fleste har oplevet en situation, hvor man vil noget forskelligt, og derfor rammer den dybt.

Thomas Helmig, 47 år: Den største af de første
Thomas Helmig har det hele. En stemme, der kan gennembore selv det koldeste pigehjerte, mange centimeter superlækker modelkone og evnen til at bære pels og pailletter, selvom han snart runder de 50. Og så ser han ualmindelig godt ud. Med lysende, isblå øjne under de brune krøller og evigt-vuggende hofter charmerer han sig ind på alt fra teenagepiger til kvinder, der aldersmæssigt kunne være hans mor. Det er derfor ikke underligt, at Thomas Helmig har været fast inventar på den danske musikscene i over 25 år og stadig turnerer Danmark tyndt og knuser pigehjerter med sange om det, der optager ham mest – nemlig kvinder. Og netop det emne har givet stof til en uendelig række hits. I tidens løb har Thomas Helmig solgt op mod en million albums. "Stupid Man" alene har solgt 225.000 eksemplarer, og sidste år blev teaterkoncerten "Stupid Man" med nyfortolkninger af Helmigs mange, mange sællerter en bragende succes. Thomas Helmig er – som opsamlingsalbummet fra 1997 også antyder – stadig den største af de første.

Helle, 42 år
– I love Thomas! Han har været med mig, siden jeg var en ung teenagepige, og jeg elskede ham endnu mere, da han sang "Stupid Man". Jeg tror, han er en mand, som er glad for sex, mad og vin (musik goes without saying), og at man kan grine med ham til langt ud på natten.

Yndlingssang: – "Midnat i Europa" er min største favorit. Den minder mig om min ungdom og første kærlighed.

Pia, 38 år
Medlem af fanklubben.
– Thomas Helmigs koncerter betyder rigtig meget for mig, fordi jeg bliver fyldt med dejlig stemning, fest og glæde ved at gense Thomas og band. Jeg har en gruppe veninder, som jeg følger Thomas sammen med, og jeg tror efterhånden, jeg har været til 50-60 koncerter.

Yndlingssang: – "The Hardest Part". Den handler om en skilsmisse, hvor faren ringer for at tale med sin datter, der sover. Han synger blandt andet: "When she wakes up in the morning, tell her Daddy said hello". Mine forældre blev også skilt, da jeg var lille, og jeg ville ønske, min far havde gjort det samme.

Lone, 37 år
– Thomas Helmigs musik minder mig om dengang, jeg var ung og troede, det værste i verden var, hvis en kæreste slog op med mig. Dengang var jeg ubekymret, og sådan bliver jeg igen, når jeg hører Thomas' musik. Jeg er 37 år gammel, er gift og har børn, men når Helmig går på scenen, er jeg ikke en dag over 16.

Yndlingssang: – "Malaga". Min bedste veninde – som også er Thomas Helmig-fan – bor i Malaga, og hende savner jeg meget, så sangen minder mig om hende.

Mette, 38 år
– Jeg hører Thomas Helmig dagligt. Når jeg gør rent, kører bil, og når jeg sidder ved computeren. Han er med mig overalt, og jeg bliver aldrig træt af hans musik.

Yndlingssang: – "Swedish Mile". Teksten fænger mig, så den sætter jeg nok lidt oftere på end de andre".

Steffen Brandt, TV-2, 59 år: På kanten af hverdagen
Med et skævt smil på læben og klædt i sort fra top til tå har Steffen Brandt tilbragt de seneste 30 år på scenekanten som frontfigur i det, han selv kalder "Danmarks kedeligste orkester". Gennem tekster hentet fra hverdagen, krydret med en god portion ironi, skildrer han livet og danskerne selvopfattelse med kritiske briller og giver sine lyttere noget at tænke over.

Han kommer med sit bud på hvad livet, kærligheden og ikke mindst hverdagen egentlig drejer sig om, og han samler generationer med sange som: "Kom lad os brokke os", "Kys bruden" og "De første kærester på månen", der får såvel studenter som pensionister til at synge med. Og det særlige talent for ord, som Hr. Brandt besidder, er blevet belønnet.

I 2003 modtog han Modersmål-Prisen, som tildeles for en særlig fremragende brug af sproget, og også sangen "Nærmest lykkelig" er blevet hædret som en betydningsfuld del af kulturarven med Kulturministeriets Kulturkanon. Men Steffen Brandt har spredt sine hagl længere end til TV-2's fanskare. Han har også skrevet tekster til kunstnere som Michael Falch, Sanne Salomonsen, Bamse og Lis Sørensen, og så er han manden bag musikken til musicalen Nemo.

Marie, 39 år
– Kombinationen af Steffen Brandts rolige stemme, hans jordnære tekster, der ret præcist spidder danskheden på en fin, ironisk måde, og hans insisteren på, at TV-2 er et orkester (meget gammeldags på den fede måde), elsker jeg. Det var min kæreste gennem et par år, da jeg var omkring de 20, som introducerede mig til TV-2. Han skrev lange kærlighedsbreve til mig krydret med Steffen Brandt-citater.

Yndlingssang: – "Hele Verden fra Forstanden" er min absolutte favorit. Den har et eller andet desperat over sig, som jeg stadig får hjertebanken over... et eller andet med at jeg ikke lever intenst nok og ikke får fuldt udbytte af livet og kærligheden.

Sanne, 51 år
– Jeg har altid været vild med TV-2 og Steffen Brandt. Der er en god gang mandighed over ham, og hans stemme er tilpas sexet til, at man liiiige skal høre ham igen.

Yndlingssang: – "Lanternen". Den er så nem at synge med på, og man bliver glad i låget af at høre den.

Caroline, 48 år
– Steffen Brandt er sexet på en særlig kunstnerisk, men også meget maskulin måde. Og så skriver han tekster om kærlighed og livet, så man føler sig ramt lige i hjertet. Det er altid varmt og nært – og fuldt af forståelse og ømhed. Da jeg boede i Århus, var min veninde og jeg tit til TV-2-koncert, og vi har stadig mottoet: "Den mand må godt synge trusserne af mig".

Yndlingssang: – "Alt hvad hun ville var at danse", fordi den handler om bristede drømme og om, hvor enkelt det hele kunne være, hvis bare ...


Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte og Rasmus Seebach

610x200_woordy_knap2.jpeg