Filmanmelderen anbefaler
SPONSORERET indhold

De 3 film om mode du må se!

Der har næsten lige væretmodeuge i København, og det har inspireret ALT for damernes filmanmelder Iben Albinus Sabroe til at finde tre dokumentarer, der stiller skarpt på mennesker, hvis liv er dedikeret til den ofte undervurderede kunstart.

Af: Iben Albinus Sabroe
24. aug. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

"THE SEPTEMBER ISSUE", R.J. Cutler, 2009

Måske er det nysgerrigheden efter at se den virkelige Anna Wintour efter parodien på hende i "DJÆVLEN GÅR I PRADA", der lokker dig til at se "THE SEPTEMBER ISSUE". Men det er hendes creative director Grace Coddington, den sande kunstner bag Vogue, der stjæler billedet fra sin chef, og som vil give dig en unik oplevelse.

"YSL: L'AMOUR FOU", Pierre Thoretton, 2010

Både Lagerfeld og Valentino er blevet portrætteret, men Yves Saint Laurent napper prisen for mest interessante hovedrolle i en dokumentarfilm. "YSL: L'AMOUR FOU" skildrer YSL's passionerede, komplekse personlighed som et geni, der efterlod sig en fornyelse af moden med en sofistikeret, afslappet elegance."BILL CUNNINGHAM, NEW YORK", Richard Press, 2010

Følg den verdensberømte modefotograf fra New York Times i en begavet og bevægende portrætfilm, der viser, at mode er meget mere end champagne, kollektioner på catwalken og krukkede modeller. En film om en kunstners lidenskab, og den smitter!