Få gnisten tilbage i jeres forhold
SPONSORERET indhold

Sådan får I gnisten tilbage

Kommer jeres forhold sidst på listen over hverdagens opgaver, så får du her en række tip af den norskesamtaleterapeut Kate Elin Søyland til at genvinde gnisten i jeres forhold.

Af:: ALT for damerne i samarbejde med Kvinneguiden.no Foto: Bulls
31. aug. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

Sommeren nærmer sig sin afslutning, og hverdagens rutiner vender tilbage. Og det kan også mærkes på dit forhold. I har ikke sex, så ofte som I plejer, og flirt og gnist bliver skiftet ud med opvask og indkøb. Men hvordan kan du bibeholde feriestemningen i forholdet, og undgå at hverdagens trummerum kommer i vejen for kærligheden? Fortæl din kæreste, hvad du føler!

Flirt i forholdet
Samtaleterapeut, Kate Elin Søyland, understreger vigtigheden i at ​​bringe flirt tilbage i forholdet igen, og mener ikke, at seriøsitet og alvor er den bedste måde at arbejde på sit forhold. I stedet for at pege på fejlene ved ens partner, bør man starte med sine egne fejl, siger Søyland, og for eksempel gøre sig umage med at give sin partner mere opmærksomhed gennem flirt.

- Måske hjælper det at tænke på flirt som en kunst, man skal lære at mestre gennem træning, træning og atter træning – og lidenskab, naturligvis, siger Søyland.

Læs også: Så ofte har vi sex

Det skal selvfølgelig helst gå begge veje – for bliver din flirten ikke mødt med glæde og interesse fra din partners side, så falder den bare til jorden, og du mister lysten til at prøve.

- Kvinder ønsker generelt at blive forført af deres partnere, og få mere romantik ind i deres hverdag, så mændene skal altså blive bedre til at bryde deres vanemønster og prøve at kaste sig ud i noget nyt, hvis de ønsker at imødekomme deres kæresters ønsker. Et kvindehjerte ville smelte, hvis hendes mand sagde nej til overarbejde på jobbet, og i stedet tog sig tid til at være sammen med hende.

En fælde i hverdagen
Søyland mener, ​​at hvis kvinder bliver bedre til at se med nye øjne på deres mænd og ikke blot regne ham for 'erobret land', så vil følelserne i forholdet automatisk blomstre op igen.

- Det er en farlig fælde at tage sin partner for givet og tro, ​​at du kender ham ud og ind, fordi I har været sammen længe. Og kombineret med en travl hverdag, der indebærer alt andet end flirt og romantik, så kan din partner pludselig komme til at virke kedelig, siger Søyland.

Læs flere artikler om sex og samliv på: Kvinneguiden.no

Sagen er i virkeligheden, at det er dig, der gør ham kedelig, eller at det er ham, som gør dig kedelig. Når du er forelsket, så kører forholdet helt af sig selv, men når forelskelsen letter og I bor sammen, så er det altså dit job at skrue op for charmen holde forholdet spændende.

- Kærlighed bør ikke være en selvfølge, for bliver den det, så har man problemet. Man skal derfor sørge for hele tiden at vise, at man værdsætter sin partner.

Hemmeligheden er derfor at holde fast i flirten i jeres forhold og på den måde holde det spændende og romantisk.

Kate Elin Søyland bedste tip til at få gnisten tilbage i jeres forhold:
- Det er for nemt at blive forført af hverdagens travlhed og så er vi ikke så sød og charmerende længere, det er hendes kæreste den første til at opdage. Måske du kan se på forholdet som en rejse, ikke en destination. Er du åben og positiv? Eller har du bare gamle land? Hvis du mister din nysgerrighed og flirt, der er fare for, at du også vil miste sin kæreste - og hverdagens eventyr, advarer analytiker.

Hvad tænder du på?
Spørg ham, hvad han tænder på. Det kan være alt lige fra små søde sms'er i løbet af dagen, lækkert undertøj, fortrolige samtaler, smil og øjenkontakt, rød læbestift eller den korte kjole. Pointen er, at når du først får at vide, hvad det er, han tænder på, så har du mulighed for rent faktisk at opfylde hans ønsker - og han vil få lyst til at opfylde dine.

Nådesløs ærlighed
- Spørg din kæreste om alt! Nogle gange kan han være den bedste terapeut, fordi han kender dig ud og ind. Spørg også gerne, hvad han synes, du gør forkert i jeres forhold uden at falde i forsvarsfælden. Lad ham tale ud og forklare sig selv. Når du viser, at du er villig til at ændre dig selv for ham, så vil han ønske at gøre det samme for dig.

Show don't tell
Måske fortæller I ofte, at I elsker hinanden, men viser I det nogensinde? Lad ordene blive tydelige gennem handling, og undgå på den måde gentagelser og ord uden dybe.

Vær tilstede og tag initiativ
- Når I endelig har lidt tid til hinanden i hverdagen, så sluk telefonen og fjernsynet, og drop konstant at tjekke Facebook og email. Brug tiden sammen, og snak om jeres forhold og drømme.

Lad dig forføre!
- Vær åben overfor hans idéer både i sengen og i hverdagen – der er ingen grund til at afvise ham hver gang og sige, at det ikke er noget for jer. Øvelse gør mester!


Kilde: Kvinneguiden.no