Forfatter Josefine Klougarts guide til Venedig
SPONSORERET indhold

Forfatter Josefine Klougarts guide til Venedig

Af: Tina Toft
30. jun. 2010 | Livsstil | ALT for damerne
Bulls

Josefine og Venedig


– I forsommeren for nogle år siden, mens jeg gik og ventede på svar fra Forfatterskolen, besluttede jeg mig for at rejse to måneder til Italien med en god veninde. Der var lige det der med den der kulturarv, vi skulle have tjekket op på... Vinteren igennem fulgte vi et kursus i italiensk renæssancekunst på Århus Universitet, hvor jeg sad på statsbiblioteket med E. H. Gumbrich's „The History of Art“. Da vi nåede frem til april, sprang vi på et tog til Milano, hvorfra vi langsomt, men sikkert bevægede os sydover, gennem kirker og museer og et filterværk af italienere. Efter to måneder nåede ekspeditionen Napoli. Herfra skulle vi egentlig hjem, men vi besluttede os for at tage forbi Venedig. Vi endte med at bo der en ti dages tid. Og jeg husker, som man siger, hvordan jeg græd i toget på vej hjem. Det var ren Charles Tante: „Jeg græd hele vejen gennem St. Gottard-tunnelen.“ Herfra, tænkte jeg, kan det sgu kun gå ned ad bakke.
Bulls

Favoritområde:

– Tag en taxibåd fra togstationen i Venedig til du kommer til et sted med hvide markiser og en slags altankasser på fødder (Venedigs svar på blomsterkummer) stoppet med røde blomster. Herfra går du til venstre langs et gammelt okkerfarvet murværk og umiddelbart derefter drejer du til venstre igen og fortsætter fire-fem gader frem. Når du efter et højresving ikke kan komme længere på grund af en kanal, så vælger du den smalleste af de tre mindre gader, der løber ud i vestlig retning. Efter 4-5 minutters rask vandring, hvor du de sidste 300 meter kan følge brødkrummesporet og resten af vejen tage bestik af solen og gå stik øst – så er du i et rigtig fint område. Et mekka for enhver med interesse i kunst, kultur, caféliv og autentisk italiensk gastronomi og folkesjæl. Det her er det oprindelige uspolerede Venedig – markeder med alting til foræringspriser og helt igennem reelle, selvstændige italienske mænd, der er interesseret i dine refleksioner omkring nogle grundlæggende vilkår for moderne kvinder.
Bulls

Hot spots:

– Jeg vil anbefale, at man mindst én gang tager på Peggy Guggenheim Collection. Der er bl.a. nogle skønne fotografier af hendes hunde og værker af Klee, Picasso, Braque, Duchamp, Léger, Brancusi, Dalí, Magritte, Miró, Picabia, Mondrian, Kandinsky, Pollock, Rothko og (åh) Giacometti.

Peggy Guggenheim Collecction, Palazzo Venier dei Leoni
 Dorsoduro 701
I-30123 Venezia.

Bulls

De lokales hemmelige sted:

– Well, jeg er i tvivl om, der overhovedet findes „lokale“ i Venedig, hvilket jo er en vigtig forudsætning for at et sådant sted skulle eksistere. Men hvis de har det, så er det nok – ja, hemmeligt.

Getaway’et væk fra Venedig:

– Tag en sejlbåd til for eksempel øen Guidecca. Der er med garanti ingen lokale, men til gengæld er der flabet smukt. Alene sejlturen derud er det hele værd. Men altså, faktisk synes jeg bare, at man skal tvinge sig selv til at blive i byen og blive væk og få nok og for meget simpelthen. Det er en del af oplevelsen.

Bulls

Shopping:

– Jeg er simpelthen ikke den rigtige til at udtale mig om shopping. Det eneste, jeg vil råde folk til, er at huske at købe sig en gondoltur. Ikke fordi det er så meget større en oplevelse end bare at gå rundt på de flydende gaders fortove eller sejle med de lidt større skibe. Men simpelthen for at spare en selv for at fremstå jydefornuftig på en resigneret måde, når der til august bliver lidt stille omkring grillen, og dine flamboyante venner nikker og siger: „Venedig, spændende“ og undviger grilltavsheden med det helt oplagte still going strong spørgsmål: „Var du så ude at sejle i gondol?“

Bulls

Husk at medbringe:

– Fire par ufornuftige sko og så nogle bøger. Mine bedste bud vil være: Thomas Mans „Døden i Venedig“, Henry James „The Aspern Papers“ og „Venedigs vandmærke“ af Joseph Brodsky.

Sofie Amalie Klougart

I denne uges ALT for damerne (nr. 26, 2010) kan du læse fire cool kvinders tips til deres favoritsteder i Berlin, London, Jaipur og Bruxelles. Her giverden 25-årige forfatter Josefine Klougart sine bud på de bedste steder at hænge ud i Venedig. Josefine udkom med den meget anmelderroste debutroman „Stigninger og fald" tidligere på året.

Jeg elsker Venedig, fordi…

– Venedig er én stor omgang sentimental ungdomsforelskelse i en gymnasielærer, men det er da også herligt… Og de kan også godt være både herlige og smukke, de gymnasielærere der: Have noget at byde på, som man siger.