Freja Kirk Interview ALT for damerne
SPONSORERET indhold

Sanger Freja Kirk om at miste sin far: "Det ændrede min måde at anskue verden på"

Sanger Freja Kirk om at lære at stå ved den, hun er, om sin fars død og om at virke arrogant, men i virkeligheden bare være ret genert.

Af: Nicoline Tauning Foto: Emil Jakobsen
25. apr. 2021 | Livsstil | ALT for damerne

Hvilket talent ville du ønske, du havde?

– Hmm... Jeg ville ønske, at jeg havde mere tålmodighed. I hvert fald når det kommer til alt andet end musik. Jeg er enormt god til at sætte ting i gang, men så vil jeg også bare gerne se resultater med det samme.

Hvilket stykke tøj vil du aldrig skille dig af med?

– Min fars stribede nattrøje.

LÆS OGSÅ: Sus Wilkins om kærlighedens pris: ”Vi havde også en periode, hvor vi måske var ved at gå fra hinanden”

Hvem var den første, du kyssede?

– Jeg kan faktisk ikke huske, hvem jeg kyssede den allerførste gang. Men den første, jeg kyssede, hvor det betød noget, var den første pige, jeg kyssede med. Det var under en scene på en festival i sommerferien, lige da efterskolen var slut. Det var et kæmpe øjeblik for mig.

Hvad er det vigtigste, du har lært af dine forældre?

– Det må være, at når man lover noget, så holder man det også.

Hvilken begivenhed har ændret dit liv?

– Det er min fars død i 2006, der står klarest for mig, når du spørger om det. Jeg var i gang med gymnasiet, og det blev på mange måder en game changer. Det blev pludselig meget tydeligt for mig, at livet faktisk har en ende. Det ændrede min måde at anskue verden på, og det hjalp mig også med at sortere i, hvorvidt en konflikt eller en kamp var vigtig eller ikke var det. Og så helt klart min første album-release. Det blev holdt oppe i et fedt fotostudie på Kultorvet i København. Vi havde inviteret de nærmeste plus nogle branchefolk, men det endte med at blive den vildeste fest med alt for mange mennesker. De blev nødt til at lukke festen ned, og der er vist aldrig blevet holdt fester der siden. 

Hvilken sang betyder mest for dig?

– Anastacias "I Dreamed You" og "I Ask of You". Det er sange fra Anastacias andet og tredje album fra 2000 og 2001, som jeg hørte til døde i barndomshjemmet. Jeg spillede dem hele tiden på min discman og endte også med at spille dem ved klaveret sammen med min far. 

LÆS OGSÅ: ”Vi inspirerer unge kvinder til at være modige og sætte noget på spil”

Hvornår har du nydt dit arbejde mest? 

– Da jeg skrev mit første album. Det var den vildeste følelse af at gå all in på et projekt og leve dag og nat for, at det blev så ægte og tro mod mig selv som overhovedet muligt. Det var en proces, jeg virkelig nød, og hvor jeg fik venner for livet og oplevelser, jeg aldrig vil glemme. Den første gang er bare altid vildest!

Hvad er du mest stolt af?

– Min musik og mit gåpåmod. Min sang "Pussy Gone Wild" er på en måde kulminationen af de to. Jeg var sindssygt bange for at være helt ærlig i forhold til teksterne i starten, men med "Pussy Gone Wild" var det en befrielse endelig at turde sige de ting højt, jeg længe havde gemt på. Det er blevet mit eget personlige anthem om at være stolt af præcis den, man er, og turde stå ved, hvem man er – det er den største sejr.

Hvad er den største ros, du har fået?

– Det er lige vildt, hver gang et menneske kommer hen og fortæller mig, hvad min musik har betydet for dem. Nogle af dem fortæller mig endda, at jeg har været med til at ændre hele deres liv og gjort det muligt for dem at turde stå ved, hvem de er, og det gør mig selvfølgelig vildt stolt.

Hvad antager folk fejlagtigt om dig?

– At jeg er arrogant. Jeg er i virkeligheden bare ret genert. Og så kan jeg ikke finde ud af at lade som om, noget er sjovt eller spændende, hvis jeg virkelig ikke synes det. Folk tolker det oftest som en kæmpe arrogance, men jeg ville ønske, folk vidste, at det bare er, fordi jeg ikke kan finde ud af at "lade som om". 

LÆS OGSÅ: "Det er en befrielse IKKE at være sin egen lykkes smed"

Hvor er du om 10 år?

– På en scene, hvor jeg spiller mine store hits fra 2021 og 2022.

Hvilket råd ville du give dit yngre jeg?

– Stol på, at dine beslutninger er de rigtige, og lad være med at tage dig af, hvad andre siger. Vær tro mod dig selv. I Sydhavnen, hvor jeg voksede op, var det altså svært at have lyst til at gå i drengetøj og kysse med piger, når man absolut ikke havde nogen at læne sig op ad. Så jeg havde lige en ”fall-out”-periode hvor jeg lod mig rive med af trompetbukser, korte mavebluser og runde hoops – den periode havde jeg gerne undværet.

Hvad er det underligste eller sjoveste kompliment, du har fået?

– Det må være, da jeg var i Paris med min kæreste, for et par år tilbage. Vi var på en klub, hvor en ældre, meget rig oliesheik inviterede os op til hans bord. Vi takkede selvfølgelig ja til tilbuddet, og som altid var jeg sikker på, at det var min kæreste, han ville have fat i. Men til min store overraskelse endte aftenen med, at han, da min kæreste var ude at tisse, spurgte, om jeg skulle med hjem på hans hotelværelse til en hed nat.

Anbefalet til dig