Guide til Silkeborg
SPONSORERET indhold

Guide til smukke Silkeborg: Det skal du opleve og spise

Lev i pagt med naturen med en tur til Silkeborg i Midtjylland. Byen er knapt så overrendt som de mere populære danske destinationer, men er mindst lige så fantastisk - og så er byen perfekt til en ferie for hele familien. Den byder nemlig både på magiske naturoplevelser, jazz og is i lange baner.

Af: Simone Brandt Hald Foto: Simone Brandt Hald, Visit Silkeborg m.fl.
05. jul. 2022 | Livsstil | Hjemmet

OPLEV

Silkeborgsøerne er den samlende betegnelse for de mange søer, der sammenkædes af Gudenåen i det naturskønne område mellem Silkeborg og Ry, og Silkeborg skal absolut opleves fra vandsiden. Lej en kano hos Silkeborg Kanocenter, og glid langsomt ned ad det smalle åløb, indtil I har fået styr på årer og kommandoer.

Undervejs ror man forbi store palæer med egen badebro, speedbåd og pavillon ved vandet, sejler under hvide træbroer og igennem svalende indelukker med fortættede trækroner, der kun akkurat lader et par solstråler slippe igennem. Det er magisk at være i et med naturen naturen – og vildt hyggeligt at spise sin medbragte frokost i bunden af en vuggende kano.

Når man nu er på disse kanter, skal man selvfølgelig have Himmelbjerget med. For de fleste vil der være for langt at ro i kano, så tag den gamle hjuldamper, Hjejlen, og tag et stop ved Museum Jorn og Aalekroen, inden du når endedestinationen.

LÆS OGSÅ: 6 luksussteder, hvor du kan overnatte i "det fri"

Guide til Silkeborg
Silkeborg set ovenfra med alle søerne og Gudenåen, der er Danmarks længste vandløb.

SPIS

Langs et af åløbene ved området omkring Papirfabrikken kan man stille sulten på Evald Brasserie & Café, hvor menukortet er spækket med brasserie-klassikere som tatar, moules frites og steak. Ved isdisken hos is-successen Okkels er det svært at begrænse sig, men det behøver man faktisk heller ikke, isen er nemlig lavet på mælk og har et lavere fedtindhold end traditionelle flødeis. Okkels er italiensk is rørt i Silkeborg og lavet på økologisk letmælk og friske råvarer importeret fra Italien. Vælg f.eks. mellem brownie, hyldeblomst, kokos og pina colada. Mmh!

Guide til silkeborg
På Café Evald, som stedet kaldes i daglig tale, kan man bl.a. få serveret en lækker omgang moules frites.

LÆS OGSÅ: De bedste steder i Odense

NYD

Hver sommer er Silkeborg rammen om Riverboat Jazz Festival med fem dages smittende jazz fra telte, spisesteder og barer – og både på Gudenåen. I år løber festivalen af stablen fra 22. til 26. juni.

Regatta Silkeborg er en anden stemningsfuld og traditionsrig begivenhed, som i år finder sted fra 17. til 20. august, bl.a. med spektakulært fyrværkeri hver aften.

Guide til Silkeborg
Riverboat Jazz Festival har eksisteret siden 1966 og er blevet en institution i Silkeborg.

Anbefalet til dig