Sandra Bullock topper listen over kvindelige skuespillere, der absolut ikke har nogen økonomiske problemer.
Foto: Alamy Sandra Bullock topper listen over kvindelige skuespillere, der absolut ikke har nogen økonomiske problemer.

Hollywoods "dyreste damer" er 40+

På listen over de højst betalte kvindelige Hollywood-stjerner dominerer de voksne kvinder. Sandra Bullock, der fyldte 50 år 26. juli,indtager førstepladsen.

Det viser en ny liste over de højst lønnede kvindelige skuespillere fra finansmagasinet Forbes.

Sandra Bullock bliver således ved med at holde sig på toppen – også økonomisk. Senest som frit svævende astronaut i blockbusteren 'Gravity', der indbragte astronomiske 3,9 mia. kr. på globalt plan samt ti Oscarnomineringer. Sandra Bullock gik hjem fra Oscar-festen uden en af de gyldne mænd under armen, men til gengæld kan hun trøste sig med at have tjent 284 mio. kr. fra juni 2013 til juni 2014, som er den periode Forbes' liste opgørelse dækker.

Længere nede på top 10-listen finder man yngre skuespillere som Scarlett Johansson og Kristen Stewart, men på de seks topplaceringer, er det kun Jennifer Lawrence, der vandt en Oscar for Silver Linings Playbook, som kan hamle op med skuespillerkollegaerne over 40 år.

Selvom Jennifer Lawrence er kendt for at tale meget frit fra leveren, når hun ruller sig ud i diverse talkshows, skader det hverken hendes evne til at tiltrække publikum til sine film eller tal med rigtig mange nuller efter sig. Fra en beskeden løn på 5,6 mio. kr for den første Hunger Games-film, er hun nu oppe på at indkassere tocifrede millionbeløb. I hvert fald estimerer Forbes, at hun det seneste år har tjent 189 mio. kr.

Det tredje levende billede på listen, er Jennifer Aniston, 45 år, som er lige i hælene på Lawrence, med en samlet indtjening på 172 mio. kr. i perioden.

Selvom de kvindelige stjerner tager sig dyrt betalt, er det dog stadig intet i sammenligning med de mandlige stjerner. De 10 bedst lønnede mandlige skuespillere tjente nemlig til sammen over 2,3 mia. kr. i perioden, mens de 10 bedst lønnede kvinder "kun" hev cirka 1,3 mia. kr. hjem til sammen. Så hvor fjern Hollywood end kan virke for os almindeligt dødelige, har vi som kvinder åbenbart manglende ligeløn til fælles.

Se hele listen på Forbes.com.

Se, hvad vi ellers skriver om: Samfund, Kultur og Kendte