15 irriterende ting, som folk skal stoppe med at gøre på cykelstien
SPONSORERET indhold

15 irriterende ting, som folk skal stoppe med at gøre på cykelstien

Er du selv skyld i nogle af disse uskikke på cykelstien?

Af: Emma Kleist Christensen Foto: Getty Images
06. aug. 2018 | Livsstil | ALT.dk

Vi danskere elsker at cykle.

Det får vi i hvert fald hele tiden at vide fra medier i det store udland, der har udråbt Købehavn til at være cykelby med stort C. Men realiteterne er ikke altid rosenrøde.

For det er selvfølgelig rart at få bevæget stængerne lidt – hvis ikke det var for de hulens mange irriterende mennesker på cykelstierne.

Cykelturen til arbejdet kan hurtigt føles som det rene Hunger Games, når du skal kæmpe mod slingrende pensionister, kampvognslignende Christiania-cykler og vrede spandex-motionister.

Vi har samlet listen over alle de ting, der gør cykelturen til mere stress end zen.

1. Personer, der kører to og to på cykelstien

Vi er helt sikkert selv skyldige en gang imellem, men som udefrakommende er det ekstremt irriterende: Folk der fylder hele cykelstien, fordi de skal køre ved siden af deres veninde, eller som kører hånd i hånd med kæresten, fordi de for alt i verden ikke kan holde ud at vente til efter cykelturen med at dele håndsved med deres udkårne.

2. Lyskrydsoverhalingen

Der er nogle mennesker, der ikke forstår de uskrevne spilleregler på cykelstien. For når jeg har overhalet dig, betyder det (som regel), at jeg kører hurtigere end dig.

Alligevel er der nogle langsomme ryttere, der lige så stille triller op foran hele rækken af ventende cyklister, mens de holder for rødt. På den måde ender alle de hurtige cyklister med at skulle ud i at overhale denne langsomme cyklist IGEN og IGEN.

3. Elcykler

Når du ser en gammel dame med svageligt tynde ben på cykelstien, regner du som regel ikke med, at hun kører særligt hurtigt. Men denne kalkulering har elcyklerne vendt op og ned på.

For hvis du ikke har set motoren på den gråhårede dames cykel, risikerer du at blive torpederet, når hun brager fremad med 25 km. i timen, mens du stille og roligt er i gang med at overhæle en børnefamilie på udflugt.

Det er utilregneligt, det er farligt – og særligt Christiania-cykel-udgaven er yderst skræmmende at komme i karambolage med.

4. Personer, der kører på midten af cykelstien

… Eller personer, der slingrer rundt på hele cykelstien.

Du skal altså trække til højre, når du er færdig med at overhale!

5. Amatør-cykelrytterne

Ganske vist er cykling en genial form for motion. Men behøver du virkelig at lege Lance Armstrong midt på Gammel Kongevej?

Særligt, når du er en lidt slasket 50-årig mand i stramme spandex-shorts og en Tour de France-bluse, du tydeligvis har købt i den lokale Sportmaster…

Bare stop. Eller tag ud i skoven, så vi andre ikke skal forstyrres af din midtvejskrise.

6. Den tegnløse cyklist

Hånden op, når du skal stoppe. Det er regel nummer ét på cykelstien. For hvordan skulle vi andre ellers vide, at du har tænkt dig at stoppe og ringe til din mor i netop dette sekund?

Det burde være så nemt at bruge ét sekund på at række lappen op, inden du stopper – og på den måde undgår vi ubehagelige sammenstød på cykelstien.

7. Turister

Do we need to say more?

Det kan godt være, at du er på ferie og gerne vil kigge op på alle de flotte bygninger. Men jeg er på vej på arbejde og vil faktisk bare gerne have, at du overholder færdselsreglerne.

8. Fodgængere på cykelstien

Ofte er foregående punkt også skyld i denne synd. For særligt turister har det med ikke at forstå forskellen mellem fortov og cykelsti.

Derfor kaster de sig frygtløst midt ud på cykelstien, uden overhovedet at kigge sig for.

Og nu vi er ved uvedkommende gæster på cykelstien…

9. … Biler på cykelstien

Uanset hvad anledningen er, så skal bilerne bare holde sig væk fra cyklernes domæne.

Det er både, når de parkerer med halvdelen af bilen inde på cykelstien, eller hvis de holder tværs ind over cykelsti og fortov, mens de venter på at dreje.

10. Voksne mennesker, der kører hinanden rundt på ladcykler

Hold nu op. Det er ikke sødt og romantisk. Du er voksen, så brug dine egne ben til at cykle i stedet for at spærre cykelstien med en stor, fed kassevogn.

11. Aggressive folk på cykelstien

Indrømmet. Denne liste bunder nok i noget af den samme vrede, som disse mennesker lider af, men man behøver ikke tage skridtet videre og opføre sig ubehøvlet på cykelstien.

Det er slet ikke cool at råbe, skubbe eller gestikulere med pegefingeren til tindingen, bare fordi den stakkels gamle dame ikke var hurtig nok til at starte ved det grønne lys.

12. Folk der begynder at cykle, før det er blevet grønt

Du kan simpelthen ikke have så travlt, at du ikke kan vente de 8 sekunder, det tager, før lyskurven skifter.

13. Når folk cykler meget tæt bagved én, men uden at overhale.

HVAD VIL DU MIG? JEG FØLER MIG OVERVÅGET!

Kan vi ikke bare aftale, at vi lige holder lidt afstand, så vi ikke risikerer at køre ind i hinanden?

14. Folk der ryger, sms’er eller generelt fjumrer rundt med alt muligt, mens de cykler

Med mindre du skal cykle Post Danmark Rundt, så kan din cykeltur ikke være så lang, at dine små ærinder ikke kan vente.

Bare rolig! Dine venner skal nok være der, når du er færdig med at cykle.

15. Larmende mennesker, der har højtalere med på cyklen

Det er ikke kun, når man cykler, at det er rigtig irriterende. 

Generelt er det forstyrrende, hvis du render rundt på gaden med en højtaler og tvinger alle andre mennesker til at høre din skodmusik. Tag et par høretelefoner på – det gør hele verden til et bedre sted.

Anbefalet til dig