Jette Damgaard Interview Hendes Verden
SPONSORERET indhold

80-årige Jette: "Jeg er gået på pension to gange - men jeg kunne ikke holde det ud"

Hos SuperBrugsen i Gilleleje er kassemedarbejder Jette Damgaard yndet blandt kunderne. Hun er netop fyldt 80 og har oplevet, at mange takker hende for at komme på arbejde.

Af:: Line Hvid Foto: Mikkel Bækgaard
16. aug. 2021 | Livsstil | Hendes Verden

"Jeg glæder mig altid til at komme på arbejde. Jeg elsker den motivation, arbejdet giver mig, og efter otte timer i kassen har jeg faktisk mere energi end de dage, jeg ikke arbejder. På fridage kan tingene som regel vente til i morgen, og så går det lidt langsommere."

"SuperBrugsen søgte egentlig en ung kassemedarbejder. Men jeg så stillingsopslaget og ringede og spurgte, om de også kunne bruge en gammel én, og det kunne de altså. Nu har jeg arbejdet her i 14 år. Det er en fantastisk arbejdsplads, hvor vi bakker op om hinanden. Jeg ville ikke have så stor lyst til at arbejde, hvis det ikke var for den gode atmosfære, som både medarbejdere og kunder skaber."

LÆS OGSÅ: Herdis har været sygeplejerske i 47 år: "Det var meningen, at jeg skulle drosle ned..."

"Under corona har mange kunder takket mig for at komme på arbejde. Det er utrolig rørende, og kunderne har følt sig trygge ved at komme her, hvor vi sørger for, at der bliver holdt god afstand og sprittet af."

"Jeg er gået på pension to gange i mit liv. Som 60-årig, og da jeg var i slutningen af 60’erne. Ingen af gangene kunne jeg holde det ud. Jeg gik bare rundt og rundt om mig selv og vidste ikke, hvad jeg skulle foretage mig. Der var meget mere tilbage i mig, og det er der stadig. Jeg er slet ikke færdig. Hvis man har fysikken til det, er det bare om at holde sig i gang."

"Arbejdet holder automatisk hjernen i gang. Jeg skal hele tiden sætte mig ind i ny teknologi som betalingsapps og så videre. Det kan jeg rigtig godt lide. Jeg tager mig også tid til at hjælpe kunderne, når Coop for eksempel får en ny smart app. Så viser jeg dem helt tålmodigt, hvordan de skal bruge den, for mange har travlt i hverdagen og får ikke sat sig ind i det."

LÆS OGSÅ: Jette er 80 år og arbejder på fuld tid: "Mange forstår ikke, at jeg gider"

"Jeg blev 80 år i maj. Én af fødselsdagsgaverne var klassikeren Ulysses af James Joyce, så den er jeg i gang med at læse. Sidste år fik jeg Shakespeares samlede værker. Jeg læser utrolig meget og holder af litteratur, der udfordrer mig, og hvor jeg skal koncentrere mig for at læse sætningerne. Det holder også hjernen i gang. Jeg læser også lettere bøger, for eksempel krimier som godnatlæsning."

"På min fødselsdag blev der lagt et opslag på SuperBrugsen i Gillelejes facebookside, hvor de ønskede mig tillykke. Der var overvældende mange lykønskninger fra både kunder, jeg kender, og alle mulige andre. Det var jeg godt nok overrasket og meget rørt over. Jeg går jo bare rundt i min lille boble til daglig og tænker ikke over, at det er noget særligt, at jeg stadig arbejder som 80-årig."

Anbefalet til dig