Klitmøller guide
SPONSORERET indhold

24 timer i smukke Klitmøller: Det skal du smage og opleve

Det kan næsten virke eksotisk at tage til den jyske vestkyst og besøge Klitmøller. Cathrine Korsgaard Yde flyttede til Klitmøller for et år siden for at udleve sin drøm om en hverdag fyldt med surf, strand og smuk natur.

Af: Sara Lauridsen og Cæcilie Kallehave Jensen Foto: Privat
02. feb. 2020 | Livsstil | ALT for damerne

OBS: Denne artikel er skrevet før coronavirus, og det anbefales derfor at tjekke hjemmesiderne for de enkelte restauranter, butikker mv. for at blive klogere på åbningstider, priser osv. Hold dig i øvrigt løbende orienteret om myndighedernes anbefalinger.

På den midtjyske vestkyst finder du byen Klitmøller, som absolut er et besøg værd, hvis du drømmer om ro, vand og frisk luft for en stund. For 36-årige Cathrine Yde kunne det bare ikke gøre det med et par visit i ny og næ, som hun og hendes mand ellers havde gjort igennem en periode på syv år.

LÆS OGSÅ: Her er Danmarks fire hyggeligste hoteller, du skal besøge, hvis du trænger til nærvær

De kørte frem og tilbage mellem Aarhus og Klitmøller indtil sidste efterår, hvor deres drømmehus i Klitmøller, som de selv har bygget, stod klart. De havde boet i en autocamper på grunden, inden huset stod færdigt, og i dag er de fastboende i Klitmøller med smuk natur i baghaven – og ikke mindst i deres helt eget hus.

klitmøller
Cathrine Korsgaard Yde, 36 år, er selvstændig fotograf, arbejder i Surfshop og surfer selv. Bor fast i Klitmøller med sin mand.

– Hvis man er til naturoplevelser, er Klitmøller et magisk sted, placeret midt i Nationalpark Thy og med Danmarks flotteste kyststrækning. Her er både smuk natur og bølger.

– De mennesker, som bor heroppe, har en enormt god energi, og her bor mange kreative typer, som giver plads til de lidt skæve idéer og tanker. Man får kun en snert af den energi, hvis man kommer på besøg her, og man skal være indstillet på, at naturen i sig selv er en kæmpe oplevelse.

Her skal du spise

Lækre pandekager i stride strømme

– Hos Kesses Hus finder du Klitmøllers hyggeligste gårdhave, og ikke mindst pandekager i absolut verdensklasse hos Mai. De har virkeligt lækre madpandekager, men du skal huske også at prøve en dessertpandekage med for eksempel banan, Nutella og peanutbutter – de smager SÅ godt!

Kesseshus.dk

Kaffe og surf

– Le Garage er stedet, vi hygger hen over sommeren. Anders’ gårdmiljø er sådan et dejligt et sted, og caféen er faktisk bare ude i hans egen garage. Sving endelig forbi til en kop kaffe efter surf. Her er liv og glade dage med forskellige arrangementer som for eksempel vinsmagninger i løbet af sommeren.

Facebook.com/pg/Le-Garage-Klitmøller

Hjemmebryg og surf

– Haandpluk er en helt unik café med lækre råvarer og eget bryggeri. Jeg elsker at komme forbi til god kop kaffe og nyde dagens specialiteter hos Lars.

Haandpluk.dk

klitmøller5.jpg

Det skal du se

Solnedgang og bål

– Det er altid en kæmpe oplevelse at se solnedgangen på den smukke jyske vestkyst. Og det gør kun oplevelsen bedre, hvis man tænder et bål på stranden ved bunkerne i godt selskab.

Snør vandreskoene

– Der er simpelthen så smukt ved Bøgsted Rende! Hvis du har pakket vandreskoene, er det bare med at komme ud og opleve naturen deromkring. Det er kun havklitten, som adskiller træerne i plantagen fra havet.

LÆS OGSÅ: Rejs klimavenligt: ”Der er ingen grund til at lægge hjernen på hylden, bare fordi vi holder ferie”

Ud i de blå bølger

– Klitmøller har idelle forhold til surf, så det siger næsten sig selv, at du skal prøve at kaste dig ud i bølgen og mærke suset! Det er virkelig en oplevelse for både nybegyndere og garvede surfere. Havet er ikke altid til at planlægge efter, så hvis der mangler bølger, kan du prøve stand up paddle i stedet for.

klitmøller2.jpg

En særlig oplevelse

Besøg Lodbjerg Fyr

– Jeg elsker virkelig kyststrækningen fra Hanstholm til Agger. Du må desuden ikke gå glip af udsigten fra Lodbjerg fyr, som er enormt smuk.

Anbefalet til dig